TÜRKOVAC'da Faz-3 Antalya'da uygulanmaya başlandı

SAĞLIK 16.10.2021 - 13:58, Güncelleme: 16.10.2021 - 13:58
 

TÜRKOVAC'da Faz-3 Antalya'da uygulanmaya başlandı

Turizm kenti Antalya'da koronavirüsle mücadele kapsamında birinci doz aşılama oranı yüzde 90'ı aştı. Yerli TURKOVAC aşısı da Faz-3 araştırması kapsamında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı.

haberimizvar.net- Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs salgınında artış olduğu bu dönemde virüsle savaşta en etkili silahın aşı olduğunu kaydetti. Aşının, hastalığı ağır geçirmeyi engelleme ve yoğun bakım ihtiyacını azaltma noktasındaki etkinliğinin tüm dünyada yapılmış pek çok araştırma ile ortaya konulduğunu belirten Dr. Başıbüyük, Antalya ili olarak birinci doz aşılama oranının yüzde 90,7, ikinci doz aşılama oranının ise yüzde 75 olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) iş birliğiyle geliştirilen TURKOVAC aşısının Faz-3 araştırması kapsamında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 Ekim'den itibaren uygulanmaya başladığını bildiren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, "Faz-3 çalışmasına katılmak isteyen gönüllülerimizde 18- 60 yaş arasında ve daha önce 2 doz Sinovac (CoronaVac) aşısı olması şartları aranıyor. Gönüllü olmak isteyen vatandaşlarımızı en kısa sürede 3'üncü dozunu TURKOVAC aşısı yaptırmak üzere Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bekliyoruz. Bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Covid -19 Çağrı Merkezi'ni (0.242.2383468) arayarak bilgi edinebilirler" diye konuştu. 
Turizm kenti Antalya'da koronavirüsle mücadele kapsamında birinci doz aşılama oranı yüzde 90'ı aştı. Yerli TURKOVAC aşısı da Faz-3 araştırması kapsamında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı.

haberimizvar.net-  Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs salgınında artış olduğu bu dönemde virüsle savaşta en etkili silahın aşı olduğunu kaydetti. Aşının, hastalığı ağır geçirmeyi engelleme ve yoğun bakım ihtiyacını azaltma noktasındaki etkinliğinin tüm dünyada yapılmış pek çok araştırma ile ortaya konulduğunu belirten Dr. Başıbüyük, Antalya ili olarak birinci doz aşılama oranının yüzde 90,7, ikinci doz aşılama oranının ise yüzde 75 olduğunu açıkladı.


Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) iş birliğiyle geliştirilen TURKOVAC aşısının Faz-3 araştırması kapsamında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 Ekim'den itibaren uygulanmaya başladığını bildiren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, "Faz-3 çalışmasına katılmak isteyen gönüllülerimizde 18- 60 yaş arasında ve daha önce 2 doz Sinovac (CoronaVac) aşısı olması şartları aranıyor. Gönüllü olmak isteyen vatandaşlarımızı en kısa sürede 3'üncü dozunu TURKOVAC aşısı yaptırmak üzere Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bekliyoruz. Bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Covid -19 Çağrı Merkezi'ni (0.242.2383468) arayarak bilgi edinebilirler" diye konuştu. 
TURIZM KENTI ANTALYA'DA KORONAVIRUSLE MUCADELE KAPSAMINDA BIRINCI DOZ ASILAMA ORANI YUZDE 90'I ASTI. YERLI  <a href=TURKOVAC ASISI DA FAZ-3 ARASTIRMASI KAPSAMINDA ANTALYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NDE UYGULANMAYA BASLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_10/2021_10_16/10210fa234052f2d867ac8497e1de161.jpg" />

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.