Devlet baba sağ olsun!

GÜNDEM 18.10.2021 - 11:33, Güncelleme: 18.10.2021 - 11:35
 

Devlet baba sağ olsun!

Devletin kurumu mahalle emlakçısı gibi Hazine arazisi satmaya başladı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde satışa çıkardığı imarsız Hazine arazisinin ilanında “Villa yapımına uygun arsa” ifadelerini kullanması dikkat çekti…

haberimizvar.net-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, ülke genelinde bulunan hazineye ait taşınmazları belirli aralıklarla satışa çıkarıyor. Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bulunan hazineye ait araziler de bu ay satılacak taşınmazlar listesine eklendi. Koru, Korubaşı ve Göçük mahallelerinde yer alan ve toplam yüzölçümü 19 dekara yaklaşan üç parsel arazinin 26 Ekim’de ihale yoluyla satılması planlanıyor. Ancak Koru Mahallesi’nde imarsız alanda yer alan Hazine arazisinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından villa yapımına uygun arsa” nitelemesiyle satışa çıkarılması dikkat çekiyor. Gazeteci Yusuf Yavuz’un haberine göre Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde satışa çıkardığı Hazine arazileri arasında Gazipaşa, Kaş ve Manavgat’tan çeşitli parseller de yer alıyor. Gazipaşa Koru Mahallesi’nde bulunan 2 dönümlük arazinin devletin resmi web sitesinde “villa yapımına uygun arsa” yazısı ile satışa konması dikkat çekiyor. Ancak deniz manzaralı arazinin tapu kayıtlarında imarsız alanda yer aldığı görülüyor. 1767 ada 1 parseldeki arazinin imarsız alanda olmasına rağmen Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından villa yapımına uygun nitelemesiyle pazarlanıyor. Ayrıca Koru ve Korubaşı mahallelerinde satışa çıkarılan Hazine arazilerinin deniz manzaraları da öne çıkarılarak pazarlanması dikkat çekiyor. İHALE TARİHİ 26 EKİM Gazipaşa Koru Mahallesindeki arazinin geçici tahmini bedeli 2 milyon 865 bin TL olarak açıklanırken, Korubaşı Mahallesindeki 15.8 dekarlık bir başka arazi ise 3 milyon 174 bin geçici tahmini bedel ile ihaleye konuldu. Göçük Mahallesi’ndeki 719 metrekareden oluşan Hazine arazisinin 36 bin TL’den satışa çıkarıldığı belirtildi. İhale tarihi 26 Ekim olarak açıklandı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde ihale duyurusu yaptığı 2626 taşınmaz bulunuyor. Konya, 547 taşınmazla ilk sırada yer alıyor. Ankara 366, Kahramanmaraş 134, Mersin 104, Kırşehir ve Çankırı 84, Muğla 33, Antalya ise 26 taşınmaz ilanıyla öne çıkan iller arasında yer alırken, Van 1 taşınmaz ilanıyla listede en az taşınmaz satışı yapılacak il oldu. HAZİNE MALINA İKİ YIL TAKSİT Milli Emlak Genel Müdürlüğü satışa çıkardığı Hazine taşınmazları için hazırladığı afişlerle alıcıları teşvik etmeyi amaçlıyor. Afişlerde, 2 yıl taksit uygulaması yapılacağı belirtilen Hazine taşınmazlarının satışından KDV alınmayacağı, 5 yıl emlak vergisinden muaf tutulacağı bilgilerine yer veriliyor.      
Devletin kurumu mahalle emlakçısı gibi Hazine arazisi satmaya başladı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde satışa çıkardığı imarsız Hazine arazisinin ilanında “Villa yapımına uygun arsa” ifadelerini kullanması dikkat çekti…

haberimizvar.net-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, ülke genelinde bulunan hazineye ait taşınmazları belirli aralıklarla satışa çıkarıyor. Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bulunan hazineye ait araziler de bu ay satılacak taşınmazlar listesine eklendi. Koru, Korubaşı ve Göçük mahallelerinde yer alan ve toplam yüzölçümü 19 dekara yaklaşan üç parsel arazinin 26 Ekim’de ihale yoluyla satılması planlanıyor. Ancak Koru Mahallesi’nde imarsız alanda yer alan Hazine arazisinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından villa yapımına uygun arsa” nitelemesiyle satışa çıkarılması dikkat çekiyor.

Gazeteci Yusuf Yavuz’un haberine göre Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde satışa çıkardığı Hazine arazileri arasında Gazipaşa, Kaş ve Manavgat’tan çeşitli parseller de yer alıyor. Gazipaşa Koru Mahallesi’nde bulunan 2 dönümlük arazinin devletin resmi web sitesinde “villa yapımına uygun arsa” yazısı ile satışa konması dikkat çekiyor. Ancak deniz manzaralı arazinin tapu kayıtlarında imarsız alanda yer aldığı görülüyor. 1767 ada 1 parseldeki arazinin imarsız alanda olmasına rağmen Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından villa yapımına uygun nitelemesiyle pazarlanıyor. Ayrıca Koru ve Korubaşı mahallelerinde satışa çıkarılan Hazine arazilerinin deniz manzaraları da öne çıkarılarak pazarlanması dikkat çekiyor.

İHALE TARİHİ 26 EKİM

Gazipaşa Koru Mahallesindeki arazinin geçici tahmini bedeli 2 milyon 865 bin TL olarak açıklanırken, Korubaşı Mahallesindeki 15.8 dekarlık bir başka arazi ise 3 milyon 174 bin geçici tahmini bedel ile ihaleye konuldu. Göçük Mahallesi’ndeki 719 metrekareden oluşan Hazine arazisinin 36 bin TL’den satışa çıkarıldığı belirtildi. İhale tarihi 26 Ekim olarak açıklandı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde ihale duyurusu yaptığı 2626 taşınmaz bulunuyor. Konya, 547 taşınmazla ilk sırada yer alıyor. Ankara 366, Kahramanmaraş 134, Mersin 104, Kırşehir ve Çankırı 84, Muğla 33, Antalya ise 26 taşınmaz ilanıyla öne çıkan iller arasında yer alırken, Van 1 taşınmaz ilanıyla listede en az taşınmaz satışı yapılacak il oldu.

HAZİNE MALINA İKİ YIL TAKSİT

Milli Emlak Genel Müdürlüğü satışa çıkardığı Hazine taşınmazları için hazırladığı afişlerle alıcıları teşvik etmeyi amaçlıyor. Afişlerde, 2 yıl taksit uygulaması yapılacağı belirtilen Hazine taşınmazlarının satışından KDV alınmayacağı, 5 yıl emlak vergisinden muaf tutulacağı bilgilerine yer veriliyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.