Frankenstein Antalya'da canlanıyor

KÜLTÜR 19.10.2021 - 15:24, Güncelleme: 19.10.2021 - 16:37
 

Frankenstein Antalya'da canlanıyor

Tiyatrocu Mustafa Arhan ile Aykut Keser'in sergileyeceği “Frankenstein: 32 Kısım Tekmili Birden” isimli absürt komedinin ilk gösterimi 22 Ekim Cuma saat:20.00’da Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılacak.

haberimizvar.net- 10 yılı aşkın bir süre çeşitli oyunlarla Kepez Belediye Tiyatrosu’na emek veren Mustafa Arhan ve Aykut Keser, pandemi sonrası kurdukları Tiyatro DUO ile sahnelere geri dönüyor. İkili, “Frankenstein: 32 Kısım Tekmili Birden” oyununu 22 Ekim Cuma akşamı saat: 20.00’da Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda sergileyecek. Oyunda, bir dünya klasiği olan Doktor Frankenstein'ın 'yaratmayı başardığı' yaratığın, aradığı sevgiyi bulamadığı için bir canavara dönüşmesinin öyküsü anlatılıyor. 5 ve 19 Kasım’da yine Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda sergilenecek oyun, 13 Kasım'da ise Ankara Yeni Sahne’de ilk turnesini gerçekleştirilecek.  Oyunun bilet satışları biletinial.com üzerinden yapılıyor.  TİYATRONUN DESTEĞE İHTİYACI VAR  Tiyatro DUO kurucularından Aykut Keser, uzun süre belediye tiyatrosunda çalıştıktan sonra kendi tiyatrolarını kurarken yaşadıkları sorunları anlattı. Keser, “Kuruluş aşamasında görüşme yaptığımız bazı yerel belediyeler ne yazık ki bu süreci daha da zorlaştırdı. Sadece ulaşım anlamında destek talebinde bulunmamıza rağmen herhangi bir olumlu geri dönüş alamadık. Sanatın çok büyük desteğe ihtiyacı var, yerel yönetimlerin bu anlamdaki tavrı bizi de çok üzdü" dedi.  TİYATRO OLUŞUMDA KISIRLIK SÖZ KONUSU  Antalya'da sanata ilginin az olduğunu vurgulayan Arhan,"Tiyatro oluşumları adına da bir kısırlık söz konusu. Gelişmesini ve büyümesini istediğimiz bir durum bu. Hayatta kendimizi ifade edebildiğimiz, yapmaktan büyük zevk duyduğumuz bir iş tiyatro. Bu yolla hem kendimize hem de Antalya şehrine bir şeyler katmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.    OYUN, SEİDEL’İN ÜÇLEME ESERİNİN 2. AYAĞI Karşılaştıkları zorluklarla rağmen oyunu ete kemiğe büründürdüklerini aktaran Tiyatro DUO’nun diğer kurucu ortağı Aykut Keser, ise oyun hakkında bilgi verdi. Keser, “Sergileyeceğimiz oyun bir dünya klasiği olan Frankestein’ın absürt bir komedi uyarlaması. Aynı zamanda Seidel’in üçleme eserinin 2. ayağı. Neden üçlemenin 1. Ayağını oynamıyorsunuz derseniz, biz onu Baba Sahne’ye kaptırdık. Geçen sürede Hamlet uyarlamasını maddi olanaksızlıklar sebebiyle sahneye koyamadık. Bu sefer Baba Sahne’den önce davranıp Frankestein’ oyununa el attık " dedi. DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR  Tiyatro DUO ortakları Mustafa Arhan ve Aykut Keser, kendilerine destek veren Mustafa Uçak’a, oyunun fotoğraf ve video çekimlerini gerçekleştiren Çağdaş Aygün’e, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a ve Muratpaşa Belediyesi Sahne Tahsis Yetkilisi Gönül Şen’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Tiyatrocu Mustafa Arhan ile Aykut Keser'in sergileyeceği “Frankenstein: 32 Kısım Tekmili Birden” isimli absürt komedinin ilk gösterimi 22 Ekim Cuma saat:20.00’da Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılacak.

haberimizvar.net- 10 yılı aşkın bir süre çeşitli oyunlarla Kepez Belediye Tiyatrosu’na emek veren Mustafa Arhan ve Aykut Keser, pandemi sonrası kurdukları Tiyatro DUO ile sahnelere geri dönüyor. İkili, “Frankenstein: 32 Kısım Tekmili Birden” oyununu 22 Ekim Cuma akşamı saat: 20.00’da Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda sergileyecek. Oyunda, bir dünya klasiği olan Doktor Frankenstein'ın 'yaratmayı başardığı' yaratığın, aradığı sevgiyi bulamadığı için bir canavara dönüşmesinin öyküsü anlatılıyor. 5 ve 19 Kasım’da yine Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda sergilenecek oyun, 13 Kasım'da ise Ankara Yeni Sahne’de ilk turnesini gerçekleştirilecek.  Oyunun bilet satışları biletinial.com üzerinden yapılıyor. 

TİYATRONUN DESTEĞE İHTİYACI VAR 
Tiyatro DUO kurucularından Aykut Keser, uzun süre belediye tiyatrosunda çalıştıktan sonra kendi tiyatrolarını kurarken yaşadıkları sorunları anlattı. Keser, “Kuruluş aşamasında görüşme yaptığımız bazı yerel belediyeler ne yazık ki bu süreci daha da zorlaştırdı. Sadece ulaşım anlamında destek talebinde bulunmamıza rağmen herhangi bir olumlu geri dönüş alamadık. Sanatın çok büyük desteğe ihtiyacı var, yerel yönetimlerin bu anlamdaki tavrı bizi de çok üzdü" dedi. 

TİYATRO OLUŞUMDA KISIRLIK SÖZ KONUSU 
Antalya'da sanata ilginin az olduğunu vurgulayan Arhan,"Tiyatro oluşumları adına da bir kısırlık söz konusu. Gelişmesini ve büyümesini istediğimiz bir durum bu. Hayatta kendimizi ifade edebildiğimiz, yapmaktan büyük zevk duyduğumuz bir iş tiyatro. Bu yolla hem kendimize hem de Antalya şehrine bir şeyler katmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
OYUN, SEİDEL’İN ÜÇLEME ESERİNİN 2. AYAĞI
Karşılaştıkları zorluklarla rağmen oyunu ete kemiğe büründürdüklerini aktaran Tiyatro DUO’nun diğer kurucu ortağı Aykut Keser, ise oyun hakkında bilgi verdi. Keser, “Sergileyeceğimiz oyun bir dünya klasiği olan Frankestein’ın absürt bir komedi uyarlaması. Aynı zamanda Seidel’in üçleme eserinin 2. ayağı. Neden üçlemenin 1. Ayağını oynamıyorsunuz derseniz, biz onu Baba Sahne’ye kaptırdık. Geçen sürede Hamlet uyarlamasını maddi olanaksızlıklar sebebiyle sahneye koyamadık. Bu sefer Baba Sahne’den önce davranıp Frankestein’ oyununa el attık " dedi.

DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR 
Tiyatro DUO ortakları Mustafa Arhan ve Aykut Keser, kendilerine destek veren Mustafa Uçak’a, oyunun fotoğraf ve video çekimlerini gerçekleştiren Çağdaş Aygün’e, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a ve Muratpaşa Belediyesi Sahne Tahsis Yetkilisi Gönül Şen’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.