Muhalefeti tehdit etti, nefret kustu

SİYASET (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.10.2021 - 11:05, Güncelleme: 28.10.2021 - 11:05
 

Muhalefeti tehdit etti, nefret kustu

Erdoğan, Azerbaycan dönüşünde ve Meclis’teki konuşmasında önümüzdeki dönem izleyeceği stratejinin işaretlerini verdi. Muhalefete nefret kusan AKP Lideri, Kılıçdaroğlu’na yönelik lincin görüntüleriyle tehdit etti.

haberimizvar.net- Azerbaycan dönüşünde ve Meclis’teki grup toplantısında tehditler savuran AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki dönemde izleyeceği stratejinin de işaretlerini verdi. Azerbaycan dönüşü uçakta konuşan Erdoğan, Amerikan gazetelerindeki "Erdoğan krizden kaçtı, geri adım attı" gibi manşetleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Ben nasıl geri adım attım? Ben taarruzdayım. Benim kitabımda geri adım atmak yok" diye konuştu. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin kasım sonunda Türkiye'ye ilişkin bir süreç başlatabileceği hatırlatılarak, "Eğer bu tarihe kadar Osman Kavala serbest bırakılmazsa AİHM'in vereceği bir görüş bu anlamda belirleyici olacak herhalde. Beklentiniz nedir?" sorusunu da şöyle yanıtladı: "Biz bildiğimizi okuruz. Onlar ne okuyor, dinleriz, görürüz. AİHM'inkini de Konsey'inkini de dinleriz. Dinledikten sonra da biz üzerimize düşeni yaparız. Gereği neyse bunu yapacağız.”  HERKESİ HEDEF ALDI AKP’li Cumhurbaşkanı, partisinin Meclis'teki grup toplantısında ise tezkereye ‘hayır’ diyen CHP ve HDP'ye sert ifadelerle yüklendi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı sert ifadeler kullanan Erdoğan, toplantıda, Ankara’nın Çubuk ilçesinde CHP Lideri’ne yönelik linç girişiminin görüntülerini izleterek, hedef gösterdi. Söz konusu videoda, “11 yıllık mağlubiyetlerden hiçbir ders çıkarmayan” ifadesi yer aldı. Irak-Suriye tezkeresine CHP’nin ‘hayır’ oyu kullanmasını ağzına dolayan Erdoğan, “Türkiye’yi Suriye’den dışlamak isteyenlerin kullandığı ne kadar argüman, sergilediği ne kadar çirkeflik varsa hepsini birer soru haline getirip önümüze koyuyor. Asıl önemli olan ülkemizin en büyük ikinci partisi durumundaki CHP’nin, HDP’ye teslim olması, HDP’ye biat etmesi, boyun eğmesidir” diye konuştu. ROMA’DA GÖRÜŞME YOK Öte yandan Erdoğan, haftalardır dillendirilen ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmenin Roma’daki G20 Zirvesi’nde değil Glasgow’daki İklim Zirvesi’nde olabileceğini açıkladı. AKP Lideri, yeşil iklim fonundan 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanmasıyla ilgili mutabakat zaptının da imzalandığını kaydetti. CHP LİDERİ’NDEN YANIT Erdoğan’ın kendisini hedef alan video yayınlamasına yanıt veren Kılıçdaroğlu ise "Sevgili Şahsım, görüyorum ki muhalefet olmayı iyice kabullenmişsin. ‘Oynatalım Uğurcuğum’ siyasetinde sana başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Şahıs grup toplantısında benim görüntülerimi izletmiş. Adeta birilerine ‘yarım kalan işi bitirin’ demiş. Ne senden ne senin şurekandan korkmuyorum" dedi.
Erdoğan, Azerbaycan dönüşünde ve Meclis’teki konuşmasında önümüzdeki dönem izleyeceği stratejinin işaretlerini verdi. Muhalefete nefret kusan AKP Lideri, Kılıçdaroğlu’na yönelik lincin görüntüleriyle tehdit etti.

haberimizvar.net- Azerbaycan dönüşünde ve Meclis’teki grup toplantısında tehditler savuran AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki dönemde izleyeceği stratejinin de işaretlerini verdi. Azerbaycan dönüşü uçakta konuşan Erdoğan, Amerikan gazetelerindeki "Erdoğan krizden kaçtı, geri adım attı" gibi manşetleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Ben nasıl geri adım attım? Ben taarruzdayım. Benim kitabımda geri adım atmak yok" diye konuştu.


Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin kasım sonunda Türkiye'ye ilişkin bir süreç başlatabileceği hatırlatılarak, "Eğer bu tarihe kadar Osman Kavala serbest bırakılmazsa AİHM'in vereceği bir görüş bu anlamda belirleyici olacak herhalde. Beklentiniz nedir?" sorusunu da şöyle yanıtladı: "Biz bildiğimizi okuruz. Onlar ne okuyor, dinleriz, görürüz. AİHM'inkini de Konsey'inkini de dinleriz. Dinledikten sonra da biz üzerimize düşeni yaparız. Gereği neyse bunu yapacağız.”

 HERKESİ HEDEF ALDI


AKP’li Cumhurbaşkanı, partisinin Meclis'teki grup toplantısında ise tezkereye ‘hayır’ diyen CHP ve HDP'ye sert ifadelerle yüklendi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı sert ifadeler kullanan Erdoğan, toplantıda, Ankara’nın Çubuk ilçesinde CHP Lideri’ne yönelik linç girişiminin görüntülerini izleterek, hedef gösterdi. Söz konusu videoda, “11 yıllık mağlubiyetlerden hiçbir ders çıkarmayan” ifadesi yer aldı.

Irak-Suriye tezkeresine CHP’nin ‘hayır’ oyu kullanmasını ağzına dolayan Erdoğan, “Türkiye’yi Suriye’den dışlamak isteyenlerin kullandığı ne kadar argüman, sergilediği ne kadar çirkeflik varsa hepsini birer soru haline getirip önümüze koyuyor. Asıl önemli olan ülkemizin en büyük ikinci partisi durumundaki CHP’nin, HDP’ye teslim olması, HDP’ye biat etmesi, boyun eğmesidir” diye konuştu.

ROMA’DA GÖRÜŞME YOK

Öte yandan Erdoğan, haftalardır dillendirilen ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmenin Roma’daki G20 Zirvesi’nde değil Glasgow’daki İklim Zirvesi’nde olabileceğini açıkladı. AKP Lideri, yeşil iklim fonundan 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanmasıyla ilgili mutabakat zaptının da imzalandığını kaydetti.

CHP LİDERİ’NDEN YANIT

Erdoğan’ın kendisini hedef alan video yayınlamasına yanıt veren Kılıçdaroğlu ise "Sevgili Şahsım, görüyorum ki muhalefet olmayı iyice kabullenmişsin. ‘Oynatalım Uğurcuğum’ siyasetinde sana başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Şahıs grup toplantısında benim görüntülerimi izletmiş. Adeta birilerine ‘yarım kalan işi bitirin’ demiş. Ne senden ne senin şurekandan korkmuyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.