Vali çalıştayda

GÜNDEM 01.11.2021 - 16:20, Güncelleme: 01.11.2021 - 16:20
 

Vali çalıştayda

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 58 dernek temsilcisinin katıldığı 'Sivil Toplum Araştırmaları Projesi' (Dijitalleşme) Antalya Çalıştayı'na katıldı.

haberimizvar.net- Sivil Toplum Araştırmaları Projesi Antalya Çalıştayı'na Vali Ersin Yazıcı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Erkan Kılıç, Serik Kaymakamı Mehmet Kurtoğlu, Proje Yürütücü Hacettepe Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Umur Tosun, Hacettepe Rektör danışmanı Prof. Dr. Aydın Ulucan, Antalya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay, 58 dernek ve İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü personeli katıldı.   'EN ÖNEMLİ KRİTER, STK'LARIN GÜCÜDÜR'   Çalıştayda konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Gelişmiş demokrasilerde, STK'ların güçlü olmasının güçlü ise doğru bildiklerini söyleyebiliyorlarsa o demokrasiler bir parça daha gelişmiş demokrasi olarak adlandırılıyor" dedi. Vali Yazıcı, şunları söyledi:   "Tabi ki tek kriter bu değil ama en önemli kriterlerden biri STK'nın gücüdür. Gelişmiş diye tabir ettiğimiz ülkelerde STK'lar seslerini daha yüksek sesle çıkartabiliyorlar. Bizim ülkemizde de ben bu şekilde olduklarını değerlendiriyorum. STK'larımızın kendini yenileyerek, dünyanın siyasal ve sosyal gelişimlerini takip etmeleri gerektiğini düşünüyorum."   YERLİ ÜRETİME DESTEK   Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu hedefler doğrultusunda ilerleyerek gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaşılacağını vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, "Üreterek, başta savunma sanayisindeki ürünlerimiz olmak üzere yerli üretime destek vererek yolumuza devam edeceğiz. Güçlü bir ülkeyiz. Şu anda G-20'deyiz ama çok kısa bir süre içerisinde dünya ekonomisinde ilk 10'da belki de ilk 7'de olabilecek bir ülkeyiz. Ben buna canı gönülden inanıyorum. Hep beraber buna inanalım. Herkes kendi alanında gayretini göstersin. Teknik gelişimler üretimler tek başına yeterli değildir. Demokrasi tarifinde sizlerin sesinin gür ve hür şekilde çıkmasının çok büyük bir önemi vardır. Bunu ülkemiz için yapalım, vatanımız için yapalım. Bunu büyük Türk milletinin dünyada alması gereken konum için yapalım" diye konuştu.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 58 dernek temsilcisinin katıldığı 'Sivil Toplum Araştırmaları Projesi' (Dijitalleşme) Antalya Çalıştayı'na katıldı.

haberimizvar.net- Sivil Toplum Araştırmaları Projesi Antalya Çalıştayı'na Vali Ersin Yazıcı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Erkan Kılıç, Serik Kaymakamı Mehmet Kurtoğlu, Proje Yürütücü Hacettepe Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Umur Tosun, Hacettepe Rektör danışmanı Prof. Dr. Aydın Ulucan, Antalya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay, 58 dernek ve İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü personeli katıldı.

 

'EN ÖNEMLİ KRİTER, STK'LARIN GÜCÜDÜR'

 

Çalıştayda konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Gelişmiş demokrasilerde, STK'ların güçlü olmasının güçlü ise doğru bildiklerini söyleyebiliyorlarsa o demokrasiler bir parça daha gelişmiş demokrasi olarak adlandırılıyor" dedi. Vali Yazıcı, şunları söyledi:

 

"Tabi ki tek kriter bu değil ama en önemli kriterlerden biri STK'nın gücüdür. Gelişmiş diye tabir ettiğimiz ülkelerde STK'lar seslerini daha yüksek sesle çıkartabiliyorlar. Bizim ülkemizde de ben bu şekilde olduklarını değerlendiriyorum. STK'larımızın kendini yenileyerek, dünyanın siyasal ve sosyal gelişimlerini takip etmeleri gerektiğini düşünüyorum."

 

YERLİ ÜRETİME DESTEK

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu hedefler doğrultusunda ilerleyerek gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaşılacağını vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, "Üreterek, başta savunma sanayisindeki ürünlerimiz olmak üzere yerli üretime destek vererek yolumuza devam edeceğiz. Güçlü bir ülkeyiz. Şu anda G-20'deyiz ama çok kısa bir süre içerisinde dünya ekonomisinde ilk 10'da belki de ilk 7'de olabilecek bir ülkeyiz. Ben buna canı gönülden inanıyorum. Hep beraber buna inanalım. Herkes kendi alanında gayretini göstersin. Teknik gelişimler üretimler tek başına yeterli değildir. Demokrasi tarifinde sizlerin sesinin gür ve hür şekilde çıkmasının çok büyük bir önemi vardır. Bunu ülkemiz için yapalım, vatanımız için yapalım. Bunu büyük Türk milletinin dünyada alması gereken konum için yapalım" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.