Öldürülen kadınların ismini yaşatacak

KÜLTÜR 03.11.2021 - 15:25, Güncelleme: 03.11.2021 - 15:25
 

Öldürülen kadınların ismini yaşatacak

Demre'de Kapaklı mahallesinde oturan öğretmen, yazar Zekiye Yüksel, yeni yazdığı 'Özgecen Dilan ve Leyla' adlı öykü kitabı için imza günü düzenledi

haberimizvar.net- Demre'deki Noel Baba Meydanı'nda düzenlenen imza gününe, aralarında Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, eski Kaş Belediye Başkanı Musa Bilgiç, yazarın öğretmen arkadaşları, öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İmza gününde Yüsel'in 5'inci kitabı 'Özgecen Dilan ve Leyla'ya kitap severler yoğun ilgi gösterdi. ÖZGECAN DİLAN VE LEYLA Yüksel, 'Özgecan Dilan ve Leyla' adlı kitabında yer alan 8 öykünün kahramanına, öldürülen kadınların isminin verildiğini belirtti. Cinayet sonucu yaşamını yitiren kadınların isimlerini öykülerde yaşatmayı istediğini anlatan Yüksel, "Kitabımın genelini kadın öyküleri oluştururken, 1980'den 2019'a uzanan tarihsel dönemin Türkiye'sini ve toplumsal gerçeğini yansıtıyor. Öykülerimde kadına karşı şiddete, savaş olgusuna karşı farkındalık oluşturmaya çalıştım. Yine öykülerimde çocukluğumun ve gençliğimin Demre'sinin izlerine, Demreli ve Likyalı olma haline, Demreli serada çalışan kadınların sorunlarına, doğayla çatışmalarına rastlamak mümkün" dedi.Yeni kitabını okurlarına imzalayan Yüksel'in daha önce yayımlanmış 2 şiir kitabı ve anı kitabı bulunuyor.
Demre'de Kapaklı mahallesinde oturan öğretmen, yazar Zekiye Yüksel, yeni yazdığı 'Özgecen Dilan ve Leyla' adlı öykü kitabı için imza günü düzenledi

haberimizvar.net- Demre'deki Noel Baba Meydanı'nda düzenlenen imza gününe, aralarında Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, eski Kaş Belediye Başkanı Musa Bilgiç, yazarın öğretmen arkadaşları, öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İmza gününde Yüsel'in 5'inci kitabı 'Özgecen Dilan ve Leyla'ya kitap severler yoğun ilgi gösterdi.

ÖZGECAN DİLAN VE LEYLA
Yüksel, 'Özgecan Dilan ve Leyla' adlı kitabında yer alan 8 öykünün kahramanına, öldürülen kadınların isminin verildiğini belirtti. Cinayet sonucu yaşamını yitiren kadınların isimlerini öykülerde yaşatmayı istediğini anlatan Yüksel, "Kitabımın genelini kadın öyküleri oluştururken, 1980'den 2019'a uzanan tarihsel dönemin Türkiye'sini ve toplumsal gerçeğini yansıtıyor. Öykülerimde kadına karşı şiddete, savaş olgusuna karşı farkındalık oluşturmaya çalıştım. Yine öykülerimde çocukluğumun ve gençliğimin Demre'sinin izlerine, Demreli ve Likyalı olma haline, Demreli serada çalışan kadınların sorunlarına, doğayla çatışmalarına rastlamak mümkün" dedi.Yeni kitabını okurlarına imzalayan Yüksel'in daha önce yayımlanmış 2 şiir kitabı ve anı kitabı bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.