ATSO ve AB'den 'Genç İklim Elçileri' projesi

GÜNDEM 05.11.2021 - 18:16, Güncelleme: 05.11.2021 - 18:16
 

ATSO ve AB'den 'Genç İklim Elçileri' projesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, AB Bilgi Merkezleri Ağı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliğinde, Türkiye'nin 19 ilinde, 15 Nisan - 15 Aralık tarihleri arasında gençlere yönelik yapılmakta olan, 'Geç Olmadan - İklim Elçileri Projesi' hakkında açıklamalarda bulundu.

haberimizvar.net-ATSO Başkanı Çetin, program kapsamında, Antalya ve çevre illerde öğrenim gören üniversite öğrencilerinin 'İklim Krizi ve Sürdürülebilirlik' hakkında ve 'Sürdürülebilirlik Yetkinlikleri' konusunda özel tasarlanmış farklı eğitimler aldıklarını söyledi. Başkan Davut Çetin, eğitimlerin ardından performans sanatçıları tarafından verilen 'Yaratıcı Düşünce' atölyelerinin gerçekleştirildiğini, program sonunda 11 projenin sunumunun yapıldığını belirtti. ATSO Başkanı Çetin, 'Saturate & Compost & Repeat' adlı projenin en başarılı proje olarak seçildiğini kaydetti. ATSO Başkanı Davut Çetin, şunları söyledi:   "Antalya Bilim Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi İpek Sırma ve Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Doktora öğrencisi Makber Tekin tarafından geliştirilen proje kapsamında, HORECA (Hotel-Restaurant-Café) firmalarını ve Kompost tesisini bir araya getirmek ve atıkların kompostlanmasını sağlamak için bir uygulama tasarlandı. Ayıca İklim Elçileri Programı'nın devamı niteliğinde olacak ve 26 Kasım'da uzmanların ve akademisyenlerin katkılarıyla bir İklim Forumu gerçekleştirilecek."   Proje kapsamında illerde 2 ay süren programlar gerçekleştirildiğini belirten ATSO Başkanı Çetin, yapılacak başvurular arasından seçilen 100 gencin projeye dahil olduğunu, proje sonunda Türkiye çapında bin 900 iklim elçisine ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, AB Bilgi Merkezleri Ağı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliğinde, Türkiye'nin 19 ilinde, 15 Nisan - 15 Aralık tarihleri arasında gençlere yönelik yapılmakta olan, 'Geç Olmadan - İklim Elçileri Projesi' hakkında açıklamalarda bulundu.

haberimizvar.net- ATSO Başkanı Çetin, program kapsamında, Antalya ve çevre illerde öğrenim gören üniversite öğrencilerinin 'İklim Krizi ve Sürdürülebilirlik' hakkında ve 'Sürdürülebilirlik Yetkinlikleri' konusunda özel tasarlanmış farklı eğitimler aldıklarını söyledi. Başkan Davut Çetin, eğitimlerin ardından performans sanatçıları tarafından verilen 'Yaratıcı Düşünce' atölyelerinin gerçekleştirildiğini, program sonunda 11 projenin sunumunun yapıldığını belirtti. ATSO Başkanı Çetin, 'Saturate & Compost & Repeat' adlı projenin en başarılı proje olarak seçildiğini kaydetti. ATSO Başkanı Davut Çetin, şunları söyledi:

 

"Antalya Bilim Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi İpek Sırma ve Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Doktora öğrencisi Makber Tekin tarafından geliştirilen proje kapsamında, HORECA (Hotel-Restaurant-Café) firmalarını ve Kompost tesisini bir araya getirmek ve atıkların kompostlanmasını sağlamak için bir uygulama tasarlandı. Ayıca İklim Elçileri Programı'nın devamı niteliğinde olacak ve 26 Kasım'da uzmanların ve akademisyenlerin katkılarıyla bir İklim Forumu gerçekleştirilecek."

 

Proje kapsamında illerde 2 ay süren programlar gerçekleştirildiğini belirten ATSO Başkanı Çetin, yapılacak başvurular arasından seçilen 100 gencin projeye dahil olduğunu, proje sonunda Türkiye çapında bin 900 iklim elçisine ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.