Türküye doyuran konser

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.11.2021 - 15:41, Güncelleme: 09.11.2021 - 15:41
 

Türküye doyuran konser

Antalyalı türkü severler, sanatçı Ali Kardaş'ın yönetimindeki Türk Halk Müziği Topluluğu'nun 'Halk Konseri'nde buluştu.

haberimizvar.net-Antalya'nın kültür sanat yaşamına neşeli türkülerle renk katan Ali Kardaş Türk Halk Müziği Topluluğu, sezonun ilk konserini Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirdi. Konsere türkü severlerin ilgisi yoğun oldu. TÜRKÜLERLE ANADOLU GEZİSİ Gözde Sıvışan'ın sunumunu üstlendiği konser, Diyarbakır yöresine ait 'Benim Yârim Yaramazdır' adlı neşeli bir türküyle başladı, 'Bitlis'te Beş Minare', 'Vardar Ovası' ile devam etti. Koro ve solistler, Urfa, Mardin, Kırşehir, Konya, Erzurum, Sivas, Gaziantep, Van, Ağrı, Yozgat, Tokat, Kütahya, Adana, Mersin, Elazığ, Burdur yörelerine ait zihinlerde yer etmiş türküleri seslendirdi. TÜRKÜLERLE YENİDEN BULUŞTUK Salon, türkü severlerin de eşlik ettiği birbirinden güzel duygu yüklü ve neşeli türkülerle çınlatıldı. Konser sonrası izleyiciler koro şefi Ali Kardaş, saz heyeti ve solistleri ayakta alkışladı. Koro şefi Kardaş, "Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı uzun bir süre evlerimize kapandık, pandemi kurallarına uyduk. Uzun bir süre bir süre Türkü severlerle bir araya gelemedik. Bugün türkülerimizle yeniden buluşmanın heyecan ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi. Kardaş, salonu dolduran izleyiciye teşekkür etti. 
Antalyalı türkü severler, sanatçı Ali Kardaş'ın yönetimindeki Türk Halk Müziği Topluluğu'nun 'Halk Konseri'nde buluştu.

haberimizvar.net-Antalya'nın kültür sanat yaşamına neşeli türkülerle renk katan Ali Kardaş Türk Halk Müziği Topluluğu, sezonun ilk konserini Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirdi. Konsere türkü severlerin ilgisi yoğun oldu.


TÜRKÜLERLE ANADOLU GEZİSİ


Gözde Sıvışan'ın sunumunu üstlendiği konser, Diyarbakır yöresine ait 'Benim Yârim Yaramazdır' adlı neşeli bir türküyle başladı, 'Bitlis'te Beş Minare', 'Vardar Ovası' ile devam etti. Koro ve solistler, Urfa, Mardin, Kırşehir, Konya, Erzurum, Sivas, Gaziantep, Van, Ağrı, Yozgat, Tokat, Kütahya, Adana, Mersin, Elazığ, Burdur yörelerine ait zihinlerde yer etmiş türküleri seslendirdi.


TÜRKÜLERLE YENİDEN BULUŞTUK


Salon, türkü severlerin de eşlik ettiği birbirinden güzel duygu yüklü ve neşeli türkülerle çınlatıldı. Konser sonrası izleyiciler koro şefi Ali Kardaş, saz heyeti ve solistleri ayakta alkışladı. Koro şefi Kardaş, "Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı uzun bir süre evlerimize kapandık, pandemi kurallarına uyduk. Uzun bir süre bir süre Türkü severlerle bir araya gelemedik. Bugün türkülerimizle yeniden buluşmanın heyecan ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi. Kardaş, salonu dolduran izleyiciye teşekkür etti. 
ANTALYALI TURKU SEVERLER, SANATCI ALI KARDAS'IN YONETIMINDEKI TURK HALK MUZIGI TOPLULUGU'NUN 'HALK KONSERI'NDE BULUSTU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.