Dolar yeni güne rekorla başladı

EKONOMİ 11.11.2021 - 11:10, Güncelleme: 11.11.2021 - 11:10
 

Dolar yeni güne rekorla başladı

Dolar kuru 9,94 seviyelerini görerek tarihi rekorunu tazeledi.

haberimizvar.net- Dün itibariyle yeniden yükselişe geçen dolar yeni güne rekorla başladı. Dün gün içerisinde yükselişe geçerek 9,8772 ile 9,85'lik rekorunu kıran dolar/TL bugün de tarihi zirvesinde seyrediyor. Dolar, bugün de güne 9,87'den başlamasının ardından 9.94'e yükselerek rekor tazeledi.  ABD'de enflasyonun yüzde 6,2 ile beklentileri aşması dolar endeksini güçlendirirken, Türkiye'de faiz indirimlerine devam edileceği endişesi de kurda baskı yaratıyor. Dış borç ödemeleri bir diğer faktör olarak öne çıkıyor. Avro/TL'de güne 11,34'den başlarken, dün akşam saatlerinde 11,40'a kadar yükeldikten sonra günü 11,30 seviyesinden kapatmıştı. TWITTER'DA GÜNDEMDE Doların yükselişe geçmesi, sosyal medya platformu Twitter'da gündem oldu. Rekor tazeleyen dolar en çok konuşulanlar arasında yer alırken, #dolar10tl etiketi ile binlerce paylaşım yapıldı.
Dolar kuru 9,94 seviyelerini görerek tarihi rekorunu tazeledi.

haberimizvar.net- Dün itibariyle yeniden yükselişe geçen dolar yeni güne rekorla başladı. Dün gün içerisinde yükselişe geçerek 9,8772 ile 9,85'lik rekorunu kıran dolar/TL bugün de tarihi zirvesinde seyrediyor. Dolar, bugün de güne 9,87'den başlamasının ardından 9.94'e yükselerek rekor tazeledi.

 ABD'de enflasyonun yüzde 6,2 ile beklentileri aşması dolar endeksini güçlendirirken, Türkiye'de faiz indirimlerine devam edileceği endişesi de kurda baskı yaratıyor. Dış borç ödemeleri bir diğer faktör olarak öne çıkıyor.

Avro/TL'de güne 11,34'den başlarken, dün akşam saatlerinde 11,40'a kadar yükeldikten sonra günü 11,30 seviyesinden kapatmıştı.

TWITTER'DA GÜNDEMDE

Doların yükselişe geçmesi, sosyal medya platformu Twitter'da gündem oldu. Rekor tazeleyen dolar en çok konuşulanlar arasında yer alırken, #dolar10tl etiketi ile binlerce paylaşım yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.