Aşılanma oranı neredeyse durdu. 14 milyon kişi aşı yaptırmadı

GÜNDEM 12.11.2021 - 11:12, Güncelleme: 12.11.2021 - 11:12
 

Aşılanma oranı neredeyse durdu. 14 milyon kişi aşı yaptırmadı

Türkiye’de aşılanma oranlarında büyük düşüş yaşanıyor. 14 milyon kişi henüz tek doz dahi aşı yaptırmadı.

haberimizvar.net- Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre, günlük 1,5 milyon doz kapasite olmasına rağmen, son iki haftadır aşılama hafta sonları 60 bin, hafta içi ise günlük 160-180 bin seviyesine kadar indi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de en az iki doz aşısını yaptıranların toplam nüfusa oranı yüzde 60’a ulaştı. Ancak giderek yavaşlayan aşılama, son altı ayın en düşük seviyesine geriledi. Yapılan aşıların artık büyük bir bölümünü ise ikinci ve üçüncü doz aşılar oluşturuyor. 14 MİLYON KİŞİ AŞI OLMADI Halen aşısını yaptırmayan yaklaşık 14 milyon kişi bulunuyor. Bu arada Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede aşının zorunlu olduğu alanlar genişletilirken, Türkiye’de zorunlu aşı uygulaması veya PCR testi zorunluluğunun kapsamının genişletilmesine sıcak bakılmıyor. Ayrıca hastanelerde COVID-19 zatürresi sebebiyle tedavi gören hastaların yüzde 80’inin ya aşısız ya da aşı sürecini tamamlamayanlar olduğu belirtiliyor.  
Türkiye’de aşılanma oranlarında büyük düşüş yaşanıyor. 14 milyon kişi henüz tek doz dahi aşı yaptırmadı.

haberimizvar.net- Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre, günlük 1,5 milyon doz kapasite olmasına rağmen, son iki haftadır aşılama hafta sonları 60 bin, hafta içi ise günlük 160-180 bin seviyesine kadar indi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de en az iki doz aşısını yaptıranların toplam nüfusa oranı yüzde 60’a ulaştı. Ancak giderek yavaşlayan aşılama, son altı ayın en düşük seviyesine geriledi. Yapılan aşıların artık büyük bir bölümünü ise ikinci ve üçüncü doz aşılar oluşturuyor.

14 MİLYON KİŞİ AŞI OLMADI

Halen aşısını yaptırmayan yaklaşık 14 milyon kişi bulunuyor. Bu arada Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede aşının zorunlu olduğu alanlar genişletilirken, Türkiye’de zorunlu aşı uygulaması veya PCR testi zorunluluğunun kapsamının genişletilmesine sıcak bakılmıyor.

Ayrıca hastanelerde COVID-19 zatürresi sebebiyle tedavi gören hastaların yüzde 80’inin ya aşısız ya da aşı sürecini tamamlamayanlar olduğu belirtiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.