O kaymakama skandal soru: CHP'den bayrak aldın mı?

GÜNDEM 16.11.2021 - 15:01, Güncelleme: 16.11.2021 - 15:01
 

O kaymakama skandal soru: CHP'den bayrak aldın mı?

29 Ekim'de yaptığı konuşma nedeniyle görevden alındığı ortaya çıkan Kaymakam Miraç Akbulut'a "CHP'den bayrak aldın mı?" sorusunun sorulduğu ortaya çıktı.

haberimizvar.net- Ordu'nun Korgan İlçesine geçtiğimiz Ağustos ayında atanan Kaymakam Miraç Akbulut, 1 Kasım akşam saatlerinde aniden görevden alınmıştı. Akbulut'un, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından yaptığı konuşmasından dolayı görevden alındığı ileri sürülmüştü. 1 Kasım'da açığa alınan Kaymakam Miraç Akbulut için görevlendirilen müfettişlerin 36 kişiyi dinlediği ifade edildi.   HalkTV'den İsmail Saymaz'ın aktardığına göre; ilk soru "Törende alkollü müydünüz?" oldu. Akbulut'a sorulan ikinci soru ise "Milletvekillerini ne şekilde davet ettiniz? Ayrıcalık yapıldı mı?" şeklinde oldu. Kaymakam Miraç Akbulut bu sorudan sonra, tüm milletvekillerine davetiye gönderildiğini kanıtlayan, yanıtları içeren mesajları sundu.   MİNAREDEN MARŞ ÇALDIRIRIM DEDİNİZ Mİ? Saymaz'ın aktardığına göre Akbulut'a sorulan üçüncü soru "Komite toplantısında 'Marşlar belediye hoparlöründen çalınmazsa minareden çaldırırım' dediniz mi?" şeklinde oldu. Daha önce yapılan bir esprinin suç iddiasına dönüştüğünü aktaran Saymaz "O an yapılan şakaya oradaki herkes gülmüş, ancak daha sonra bu bir suç iddiasına dönüşmüş" değerlendirmesini yaptı.   CHP'DEN BAYRAK ALDINIZ MI? Kaymakam Akbulut'a sorulan dördüncü sorunun "içler acısı" olduğunu aktaran Saymaz, o sorunun "CHP ilçe başkanından Türk bayrağı aldınız mı?" olduğunu söyledi. Akbulut'un CHP ilçe başkanından bayrak alarak astığını da sözlerine ekleyen Saymaz, Akbulut'un 19 sayfalık bir savunma verdiğini de aktardı.   Saymaz, Akbulut'un savunmasından şu sözleri aktardı: "Cumhuriyet bayramını en yüksek coşkuyla ve katılımla kutlamak, Atatürk ilke ve inkılaplarını, Cumhuriyetin niteliklerini gözeterek hareket edip etkinlikler düzenlemek ve vatandaşımızda coşku hissiyatını artırmayı görevim bilerek bu bilinçle hareket ettim."
29 Ekim'de yaptığı konuşma nedeniyle görevden alındığı ortaya çıkan Kaymakam Miraç Akbulut'a "CHP'den bayrak aldın mı?" sorusunun sorulduğu ortaya çıktı.

haberimizvar.net- Ordu'nun Korgan İlçesine geçtiğimiz Ağustos ayında atanan Kaymakam Miraç Akbulut, 1 Kasım akşam saatlerinde aniden görevden alınmıştı. Akbulut'un, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından yaptığı konuşmasından dolayı görevden alındığı ileri sürülmüştü. 1 Kasım'da açığa alınan Kaymakam Miraç Akbulut için görevlendirilen müfettişlerin 36 kişiyi dinlediği ifade edildi. 

 HalkTV'den İsmail Saymaz'ın aktardığına göre; ilk soru "Törende alkollü müydünüz?" oldu. Akbulut'a sorulan ikinci soru ise "Milletvekillerini ne şekilde davet ettiniz? Ayrıcalık yapıldı mı?" şeklinde oldu. Kaymakam Miraç Akbulut bu sorudan sonra, tüm milletvekillerine davetiye gönderildiğini kanıtlayan, yanıtları içeren mesajları sundu.

 

MİNAREDEN MARŞ ÇALDIRIRIM DEDİNİZ Mİ?

Saymaz'ın aktardığına göre Akbulut'a sorulan üçüncü soru "Komite toplantısında 'Marşlar belediye hoparlöründen çalınmazsa minareden çaldırırım' dediniz mi?" şeklinde oldu. Daha önce yapılan bir esprinin suç iddiasına dönüştüğünü aktaran Saymaz "O an yapılan şakaya oradaki herkes gülmüş, ancak daha sonra bu bir suç iddiasına dönüşmüş" değerlendirmesini yaptı.

 

CHP'DEN BAYRAK ALDINIZ MI?

Kaymakam Akbulut'a sorulan dördüncü sorunun "içler acısı" olduğunu aktaran Saymaz, o sorunun "CHP ilçe başkanından Türk bayrağı aldınız mı?" olduğunu söyledi. Akbulut'un CHP ilçe başkanından bayrak alarak astığını da sözlerine ekleyen Saymaz, Akbulut'un 19 sayfalık bir savunma verdiğini de aktardı.

 

Saymaz, Akbulut'un savunmasından şu sözleri aktardı: "Cumhuriyet bayramını en yüksek coşkuyla ve katılımla kutlamak, Atatürk ilke ve inkılaplarını, Cumhuriyetin niteliklerini gözeterek hareket edip etkinlikler düzenlemek ve vatandaşımızda coşku hissiyatını artırmayı görevim bilerek bu bilinçle hareket ettim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.