Euro 12 lirayı geçti

EKONOMİ 18.11.2021 - 10:10, Güncelleme: 18.11.2021 - 10:17
 

Euro 12 lirayı geçti

Yeni haftaya rekorla başlayan dolar/TL bugün de yükselişini sürdürdü, son olarak zirve noktasını 10,60 TL'yi geçti. Avro da yine rekor artışla 12 TL'yi geçti.

haberimizvar.net- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimine devam edeceği yönündeki beklentiler nedeniyle haftaya kayıplarla başlayan Türk Lirası, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz açıklamaları ardından değer kaybında yeni bir etaba daha girdi. Dolar, 10,60 TL’yi geçerek zirve noktasını bir adım daha yukarı taşıdı. Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında faiz kararına ilişkin yaptığı açıklamalarının ardından Dolar/TL öğle saatlerinde 10,56 seviyesine kadar yükselmişti. Avro ise güne 11,48'den başlarken, gün içinde 11,95 seviyesine çıkarak tarihi zirvesini gördü. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 10,2650 TL, avronun satış fiyatı ise 11,6390 TL olmuştu. Doların güçlendiği bu dönemde TL'nin de değer kaybetmesi nedeniyle kurdaki yükseliş de durmuyor. Kasım ayında yüzde 5 yükselen kur sene başından beri yüzde 35'i aşan değer kazandı. ERDOĞAN'IN FAİZİ ELEŞTİRİSİ SONRASI DOLAR VE AVRO REKORA KOŞTU Erdoğan, 18 Kasım'daki Merkez Bankası toplantısı öncesi örtülü faiz talimatı vermişti. Erdoğan, "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" demişti. Erdoğan'ın açıklamaları sonrası dolar artışını devam ettirdi.
Yeni haftaya rekorla başlayan dolar/TL bugün de yükselişini sürdürdü, son olarak zirve noktasını 10,60 TL'yi geçti. Avro da yine rekor artışla 12 TL'yi geçti.

haberimizvar.net- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimine devam edeceği yönündeki beklentiler nedeniyle haftaya kayıplarla başlayan Türk Lirası, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz açıklamaları ardından değer kaybında yeni bir etaba daha girdi. Dolar, 10,60 TL’yi geçerek zirve noktasını bir adım daha yukarı taşıdı. Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında faiz kararına ilişkin yaptığı açıklamalarının ardından Dolar/TL öğle saatlerinde 10,56 seviyesine kadar yükselmişti.

Avro ise güne 11,48'den başlarken, gün içinde 11,95 seviyesine çıkarak tarihi zirvesini gördü. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 10,2650 TL, avronun satış fiyatı ise 11,6390 TL olmuştu. Doların güçlendiği bu dönemde TL'nin de değer kaybetmesi nedeniyle kurdaki yükseliş de durmuyor. Kasım ayında yüzde 5 yükselen kur sene başından beri yüzde 35'i aşan değer kazandı.

ERDOĞAN'IN FAİZİ ELEŞTİRİSİ SONRASI DOLAR VE AVRO REKORA KOŞTU
Erdoğan, 18 Kasım'daki Merkez Bankası toplantısı öncesi örtülü faiz talimatı vermişti. Erdoğan, "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" demişti. Erdoğan'ın açıklamaları sonrası dolar artışını devam ettirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.