DİSK, asgari ücret talebini açıkladı: Net 5 bin 200 TL olmalı

GÜNDEM 19.11.2021 - 12:27, Güncelleme: 19.11.2021 - 13:12
 

DİSK, asgari ücret talebini açıkladı: Net 5 bin 200 TL olmalı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), asgari ücret ile ilgili taleplerini açıkladı.

haberimizvar.net-  DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin net 5 bin 200 TL olması gerektiğini söyledi. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 2022 yılı asgari ücret ile ilgili taleplerini açıkladı. Çerkezoğlu açıklamasında, "4 kişilik bir ailenin asgari geçim şartlarını belirleyen yoksulluk sınırının Kasım 2021'de 10 bin 200 lirayı aştığı, aralıkta bunun daha da artacağını öngörerek, bir hanede 2 kişi çalıştığında en azından bir yoksulluk sınırı kadar gelir girebilmeli" dedi ve ekledi: "Bu nedenle 2022 yılı asgari ücreti en az net 5200 lira olmalı diyoruz." Çerkezoğlu, DİSK'in 2022 yılı asgari ücret taleplerini şu şekilde sıraladı: ">> Asgari ücret net ödenmelidir. Asgari ücret üzerindeki bütün vergi ve kesinti yükü kaldırılmalı. Kesinti yükü başta sosyal güvenlik pirim desteği olmak üzere hazineden karşılanmalıdır. Bütün ücretlerin asgari ücret kadar tutarı tümüyle vergi dışı bırakılmalı ve kesinti yükü hazineden karşılanmalıdır. >> Asgari ücret artışında yoksulluk sınırı bir kriter olarak alınmalı ve hanede 2 çalışan olduğu varsayımından hareketle, o haneye en azından bir yoksulluk sınırı kadar gelir girmelidir. >> Asgari ücret saptanırken bütün ücretlerde iyileşme sağlayacak vergi ve prim desteği sağlanmalıdır. >> En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyinde olmalıdır ve diğer emek gelirlerindeki artışlar asgari ücret artışının altında kalmamalıdır. >> Gerek yoksulluk sınırı gerek gıda fiyatları artışı gerekse ekonomik büyüme dikkate alındığında 2022 yılında asgari ücret en az net 5 bin 200 lira olmalıdır."
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), asgari ücret ile ilgili taleplerini açıkladı.

haberimizvar.net-  DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin net 5 bin 200 TL olması gerektiğini söyledi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 2022 yılı asgari ücret ile ilgili taleplerini açıkladı.

Çerkezoğlu açıklamasında, "4 kişilik bir ailenin asgari geçim şartlarını belirleyen yoksulluk sınırının Kasım 2021'de 10 bin 200 lirayı aştığı, aralıkta bunun daha da artacağını öngörerek, bir hanede 2 kişi çalıştığında en azından bir yoksulluk sınırı kadar gelir girebilmeli" dedi ve ekledi: "Bu nedenle 2022 yılı asgari ücreti en az net 5200 lira olmalı diyoruz."

Çerkezoğlu, DİSK'in 2022 yılı asgari ücret taleplerini şu şekilde sıraladı:

">> Asgari ücret net ödenmelidir. Asgari ücret üzerindeki bütün vergi ve kesinti yükü kaldırılmalı. Kesinti yükü başta sosyal güvenlik pirim desteği olmak üzere hazineden karşılanmalıdır. Bütün ücretlerin asgari ücret kadar tutarı tümüyle vergi dışı bırakılmalı ve kesinti yükü hazineden karşılanmalıdır.

>> Asgari ücret artışında yoksulluk sınırı bir kriter olarak alınmalı ve hanede 2 çalışan olduğu varsayımından hareketle, o haneye en azından bir yoksulluk sınırı kadar gelir girmelidir.

>> Asgari ücret saptanırken bütün ücretlerde iyileşme sağlayacak vergi ve prim desteği sağlanmalıdır.

>> En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyinde olmalıdır ve diğer emek gelirlerindeki artışlar asgari ücret artışının altında kalmamalıdır.

>> Gerek yoksulluk sınırı gerek gıda fiyatları artışı gerekse ekonomik büyüme dikkate alındığında 2022 yılında asgari ücret en az net 5 bin 200 lira olmalıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.