Şehit sayısı 3'e yükseldi

GÜNDEM 22.04.2022 - 16:06, Güncelleme: 22.04.2022 - 16:06
 

Şehit sayısı 3'e yükseldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden 'Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Etkisiz hale getirilenlerin sayısı 45'i buldu. Maalesef bir şehidimiz var. Şehitlerimizin sayısı 3 oldu" dedi.

haberimizvar.net- AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pençe-Kilit operasyonunda bir askerin şehit olduğunu belirtti. Erdoğan, "Etkisiz hale getirilenlerin sayısı 45'i buldu. Maalesef bir şehidimiz daha var. Şehitlerimizin sayısı 3 oldu" dedi. Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan şunları kaydetti: Bu süreç içerisinde özellikle Kuzey Irak’taki ‘Pençe’ harekatı şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekat. Ve tabi terör örgütü de şu anda artık son çırpınışları olarak özellikle Kandil’den de gelen talimatla yani yakın, yıkım filan gibi bu talimatı yerine getirmenin gayreti, hesabı içerisindeler. Ve şu an itibariyle biliyorsunuz ‘Pençe Harekatı’nda etkisiz hale getirilenler, öldürülenlerin sayısı 45’i buldu. Ve maalesef bir şehidimiz daha var. Bir uzman çavuşumuz. Şehitlerimizin sayısı böylece üç oldu. Fakat bütün mağaralar, bütün inlere girmeye devam ediliyor. Orada da şu anda havalar müsait olması hasebiyle bütün ekiplerimiz, komandolarımız ellerinden gelen gayretleri yapıyorlar. Bunun yanında bütün teknolojik imkanlarla füzelerimiz, kasırgalarımız  bunlarla beraber de saldırılar devam ediyor. Ve bu tabi sonuna kadar bu temizlik harekatı bitene kadar bu iş devam edecek. Durmadan, usanmadan bu terörle mücadelemizi sürdüreceğiz. RUSYA-UKRAYNA LİDERLER BULUŞMASI  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna liderler buluşmasıyla ilgili yöneltilen soruya ise ” Tablo istediğimiz gibi mi? Değil. Ama daha iyi olacak, ümitsiz değiliz. Bugün kendileriyle arkadaşlarımız irtibat kuracaklar. Sayın Putin’le,  Zelenski ile de yarın tekrar bir görüşme yapmayı planladık. Bu görüşmeyle birlikte de inşallah yani İstanbulumuzdaki süreci liderler seviyesinde devam ettirmeyi de planlıyoruz. Temenni ederim ki bu davetimize icabet ederlerse üst düzeydeki buluşmayı da inşallah İstanbulumuzda gerçekleştiririz” diyerek yanıtladı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden 'Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Etkisiz hale getirilenlerin sayısı 45'i buldu. Maalesef bir şehidimiz var. Şehitlerimizin sayısı 3 oldu" dedi.

haberimizvar.net- AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pençe-Kilit operasyonunda bir askerin şehit olduğunu belirtti. Erdoğan, "Etkisiz hale getirilenlerin sayısı 45'i buldu. Maalesef bir şehidimiz daha var. Şehitlerimizin sayısı 3 oldu" dedi.

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan şunları kaydetti:

Bu süreç içerisinde özellikle Kuzey Irak’taki ‘Pençe’ harekatı şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekat.

Ve tabi terör örgütü de şu anda artık son çırpınışları olarak özellikle Kandil’den de gelen talimatla yani yakın, yıkım filan gibi bu talimatı yerine getirmenin gayreti, hesabı içerisindeler.

Ve şu an itibariyle biliyorsunuz ‘Pençe Harekatı’nda etkisiz hale getirilenler, öldürülenlerin sayısı 45’i buldu.

Ve maalesef bir şehidimiz daha var. Bir uzman çavuşumuz. Şehitlerimizin sayısı böylece üç oldu.

Fakat bütün mağaralar, bütün inlere girmeye devam ediliyor. Orada da şu anda havalar müsait olması hasebiyle bütün ekiplerimiz, komandolarımız ellerinden gelen gayretleri yapıyorlar.

Bunun yanında bütün teknolojik imkanlarla füzelerimiz, kasırgalarımız  bunlarla beraber de saldırılar devam ediyor.

Ve bu tabi sonuna kadar bu temizlik harekatı bitene kadar bu iş devam edecek. Durmadan, usanmadan bu terörle mücadelemizi sürdüreceğiz.

RUSYA-UKRAYNA LİDERLER BULUŞMASI 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna liderler buluşmasıyla ilgili yöneltilen soruya ise ” Tablo istediğimiz gibi mi? Değil. Ama daha iyi olacak, ümitsiz değiliz. Bugün kendileriyle arkadaşlarımız irtibat kuracaklar. Sayın Putin’le,  Zelenski ile de yarın tekrar bir görüşme yapmayı planladık. Bu görüşmeyle birlikte de inşallah yani İstanbulumuzdaki süreci liderler seviyesinde devam ettirmeyi de planlıyoruz. Temenni ederim ki bu davetimize icabet ederlerse üst düzeydeki buluşmayı da inşallah İstanbulumuzda gerçekleştiririz” diyerek yanıtladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.