Schengen vizelerine randevu bulunamayacak

GÜNDEM 21.07.2022 - 18:30, Güncelleme: 21.07.2022 - 18:30
 

Schengen vizelerine randevu bulunamayacak

Schengen vizesi başvurularının eylül ayına kadar karşılanamayacağı bildirildi. Seyahat şirketleri, Shengen Bölgesi için vize bulamayan yolcuların Türkiye, Malezya, Tayland, Endonezya ve Mısır gibi ülkelere gitmeyi düşündüğünü kaydetti.

haberimizvar.net- Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılması sonrası yüksek talep nedeniyle Shengen vizesi başvurularının eylül ayına kadar karşılanamayacağı belirtiliyor. Euronews'in aktarımına göre, SchengenVisaInfo.com, henüz vize başvurusu yapmamış kişilerin büyük olasılıkla eylül ortasına kadar randevu bulamayacağını ve 26 Schengen bölgesine temmuz ve ağustos ayı için boş yer olmadığını bildirdi.  'VİZE ALAMAYANLAR TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYOR' Seyahat şirketleri, Shengen Bölgesi için vize bulamayan yolcuların Türkiye, Malezya, Tayland, Endonezya ve Mısır gibi diğer ülkelere gitmeyi düşündüğünü kaydetti. Türkiye'den Avrupa Birliği ülkelerine yapılan turistik vize başvurularının reddedilme oranı son yıllarda artış gösterdi. Vize başvuruları reddedilenler durumdan şikayetçi olurken Türkiye, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) Schengen Vize sisteminin kötüye kullanıldığına dair bir rapor sundu.  Avrupa Komisyonu yetkilileri, Euronews'e gönderdikleri açıklamada, vize reddi oranlarının dünya çapında artış eğiliminde olduğunu belirtti. Komisyon, bu durumun asıl sebebinin koronavirüs pandemisi nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamaları olabileceğine işaret etti. SCHENGEN VİZESİ NEDİR? Schengen vizesi, bir kişinin herhangi bir Schengen Bölgesi ülkesine turizm veya ticari amaçlarla 90 güne kadar girmesine izin veren kısa süreli bir vize. AB'ye turizm amaçlı seyahat etmeyi planlayanların turist vizesine başvurmaları gerekiyor. Turist vizesi, üçüncü ülke vatandaşlarının altı aylık bir süre içinde en fazla 90 gün boyunca Schengen Bölgesi'ne girmelerine izin veriyor.
Schengen vizesi başvurularının eylül ayına kadar karşılanamayacağı bildirildi. Seyahat şirketleri, Shengen Bölgesi için vize bulamayan yolcuların Türkiye, Malezya, Tayland, Endonezya ve Mısır gibi ülkelere gitmeyi düşündüğünü kaydetti.

haberimizvar.net- Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılması sonrası yüksek talep nedeniyle Shengen vizesi başvurularının eylül ayına kadar karşılanamayacağı belirtiliyor.

Euronews'in aktarımına göre, SchengenVisaInfo.com, henüz vize başvurusu yapmamış kişilerin büyük olasılıkla eylül ortasına kadar randevu bulamayacağını ve 26 Schengen bölgesine temmuz ve ağustos ayı için boş yer olmadığını bildirdi.

 'VİZE ALAMAYANLAR TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYOR'

Seyahat şirketleri, Shengen Bölgesi için vize bulamayan yolcuların Türkiye, Malezya, Tayland, Endonezya ve Mısır gibi diğer ülkelere gitmeyi düşündüğünü kaydetti.

Türkiye'den Avrupa Birliği ülkelerine yapılan turistik vize başvurularının reddedilme oranı son yıllarda artış gösterdi. Vize başvuruları reddedilenler durumdan şikayetçi olurken Türkiye, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) Schengen Vize sisteminin kötüye kullanıldığına dair bir rapor sundu.

 Avrupa Komisyonu yetkilileri, Euronews'e gönderdikleri açıklamada, vize reddi oranlarının dünya çapında artış eğiliminde olduğunu belirtti. Komisyon, bu durumun asıl sebebinin koronavirüs pandemisi nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamaları olabileceğine işaret etti.

SCHENGEN VİZESİ NEDİR?

Schengen vizesi, bir kişinin herhangi bir Schengen Bölgesi ülkesine turizm veya ticari amaçlarla 90 güne kadar girmesine izin veren kısa süreli bir vize.

AB'ye turizm amaçlı seyahat etmeyi planlayanların turist vizesine başvurmaları gerekiyor. Turist vizesi, üçüncü ülke vatandaşlarının altı aylık bir süre içinde en fazla 90 gün boyunca Schengen Bölgesi'ne girmelerine izin veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.