36 milyon 172 bin kişi borçla yaşıyor

EKONOMİ 03.09.2022 - 17:18, Güncelleme: 03.09.2022 - 17:18
 

36 milyon 172 bin kişi borçla yaşıyor

Türkiye’de borçlu kişi sayısının geçen yıla oranla arttığını söyleyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Genel Başkanı Mehmet Balık, çözüm olarak iktidarın yönetimi bırakması olduğunu belirtti.

haberimizvar.net- CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un mecliste açıkladığı enflasyon karşısında eriyen vatandaşların, zorunlu harcama ve borç ödemelerini yapabilmek için son 2,5 ayda bankalara olan borçlarında 136 milyar liralık artış yaşandığını açıklamıştı. Ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve fahiş zamlar nedeniyle gelir ve giderini karşılamayan vatandaşlar temel ihtiyaçlarını bile karşılamada zorlanıyor. Bunun üzerine Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Daha kötü günler bizi bekliyor. Her gün daha da kötüye gidiyoruz. Her gün enflasyon oranı biraz daha yükseliyor. Yıllık enflasyonlar yüzde 170’lere ulaşmış durumda. Aylık bazda 7-8 puan birden yükseliyor. Önümüzdeki ay daha da yükselerek devam edecek yani iktidar bir önlem almazsa bu böyle devam edip gidecek. Borçluluk, dolandırıcılık daha da artacak şirketler batacak, işyerleri kapanacak, işsizlik 4 milyondan 15 milyonlara tırmanacak” ifadelerini kullandı.  DENGE BOZULDU Fahiş zamlar sonrası gelir-gider dengesi bozulan vatandaş borcu borçla kapatmak için kredi kartlarına ya da banka kredilerine yükleniyor. 36 milyon 172 bin kişi borçla yaşadığını ve borçlu sayısı bir yılda 1.7 milyon arttığını belirterek Başkan Balık, “36 milyon 172 bin kişi borçla yaşıyor ve borçlu sayısı bir yılda 1.7 milyon arttı. Bu sayı artarak da devam edecektir. Bugün 36 milyon kişi olsa da yarın bu daha da artarak devam edecektir. Bunun kaçış yolu yok. Burada yapacağımız şey ekonomiyi düzeltmektir. Peki iktidarın ekonomiyi düzeltebilecek gücü var mı? Yok. Dolayısıyla bu iktidar olduğu sürece bu ekonomideki kötü gidişat devam edecek. İşsizliği, yoğun borçluluğu önlemenin yolu bu iktidarın yönetimi bırakmasıdır. Çünkü borçluluğun temelinde işsizlik var. Milyonlarca insan işsiz çünkü Türkiye de TÜİK verilerine göre 4 milyon civarında işsiz gözüküyor. Ama gerçekte 12-13 milyon işsiz var. TÜİK’in açıkladığı her veriyi 3 ile çarpmak gerekiyor. Dolayısıyla bu işsizlik olduğu sürece borç batağında devam ediyor” ifadelerini kullandı.   
Türkiye’de borçlu kişi sayısının geçen yıla oranla arttığını söyleyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Genel Başkanı Mehmet Balık, çözüm olarak iktidarın yönetimi bırakması olduğunu belirtti.

haberimizvar.net- CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un mecliste açıkladığı enflasyon karşısında eriyen vatandaşların, zorunlu harcama ve borç ödemelerini yapabilmek için son 2,5 ayda bankalara olan borçlarında 136 milyar liralık artış yaşandığını açıklamıştı. Ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve fahiş zamlar nedeniyle gelir ve giderini karşılamayan vatandaşlar temel ihtiyaçlarını bile karşılamada zorlanıyor. Bunun üzerine Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Daha kötü günler bizi bekliyor. Her gün daha da kötüye gidiyoruz. Her gün enflasyon oranı biraz daha yükseliyor. Yıllık enflasyonlar yüzde 170’lere ulaşmış durumda. Aylık bazda 7-8 puan birden yükseliyor. Önümüzdeki ay daha da yükselerek devam edecek yani iktidar bir önlem almazsa bu böyle devam edip gidecek. Borçluluk, dolandırıcılık daha da artacak şirketler batacak, işyerleri kapanacak, işsizlik 4 milyondan 15 milyonlara tırmanacak” ifadelerini kullandı.

 DENGE BOZULDU

Fahiş zamlar sonrası gelir-gider dengesi bozulan vatandaş borcu borçla kapatmak için kredi kartlarına ya da banka kredilerine yükleniyor. 36 milyon 172 bin kişi borçla yaşadığını ve borçlu sayısı bir yılda 1.7 milyon arttığını belirterek Başkan Balık, “36 milyon 172 bin kişi borçla yaşıyor ve borçlu sayısı bir yılda 1.7 milyon arttı. Bu sayı artarak da devam edecektir. Bugün 36 milyon kişi olsa da yarın bu daha da artarak devam edecektir. Bunun kaçış yolu yok. Burada yapacağımız şey ekonomiyi düzeltmektir. Peki iktidarın ekonomiyi düzeltebilecek gücü var mı? Yok. Dolayısıyla bu iktidar olduğu sürece bu ekonomideki kötü gidişat devam edecek. İşsizliği, yoğun borçluluğu önlemenin yolu bu iktidarın yönetimi bırakmasıdır. Çünkü borçluluğun temelinde işsizlik var. Milyonlarca insan işsiz çünkü Türkiye de TÜİK verilerine göre 4 milyon civarında işsiz gözüküyor. Ama gerçekte 12-13 milyon işsiz var. TÜİK’in açıkladığı her veriyi 3 ile çarpmak gerekiyor. Dolayısıyla bu işsizlik olduğu sürece borç batağında devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.