Altın 2.5 yılın dibini gördü

EKONOMİ 28.09.2022 - 12:24, Güncelleme: 28.09.2022 - 12:24
 

Altın 2.5 yılın dibini gördü

Altın, Fed yetkililerinden gelen şahin açıklamalar sonrası yatırımcıların güvenli liman olarak dolara dönmesiyle 2 yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. Altının ons fiyatı 1.615 dolarla Nisan 2020’den bu yana en düşük seviyeyi test ederken, gram altın ise dünün yüzde 0.3 altında 963 liradan işlem görüyor.

haberimizvar.net- Altın, doların rekor tazelemesiyle 2 yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. Piyasa aktörleri, küresel durgunluk endişeleriyle güvenli liman olarak dolara dönerken geleneksel olarak dolarla negatif korelasyona sahip spot altın baskı altında kalmaya devam ediyor. Dün yüzde 0.4 artışla 1.629 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, bugün 1.615 dolar ile Nisan 2020'den bu yana en düşük seviyesini test etmesinin ardından 1.620 dolardan işlem görüyor. Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0.3 altında 963 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.580 lira, Cumhuriyet altını da 6.450 liradan satılıyor. Spot altın salı günü doların tırmanışına ara vermesiyle yüzde 1.2’ye varan yükseliş yaşarken, sonrasında St. Louis ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı James Bullard'ın enflasyonun daha fazla faiz artışıyla ele alınması gereken “ciddi bir sorun” olduğu yönündeki uyarılarının ardından kazançlarının büyük kısmını geri verdi. Diğer Fed yetkilileri de fiyat istikrarını yeni sağlamanın gereğine vurgu yaptı.
Altın, Fed yetkililerinden gelen şahin açıklamalar sonrası yatırımcıların güvenli liman olarak dolara dönmesiyle 2 yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. Altının ons fiyatı 1.615 dolarla Nisan 2020’den bu yana en düşük seviyeyi test ederken, gram altın ise dünün yüzde 0.3 altında 963 liradan işlem görüyor.

haberimizvar.net- Altın, doların rekor tazelemesiyle 2 yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. Piyasa aktörleri, küresel durgunluk endişeleriyle güvenli liman olarak dolara dönerken geleneksel olarak dolarla negatif korelasyona sahip spot altın baskı altında kalmaya devam ediyor.

Dün yüzde 0.4 artışla 1.629 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, bugün 1.615 dolar ile Nisan 2020'den bu yana en düşük seviyesini test etmesinin ardından 1.620 dolardan işlem görüyor. Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0.3 altında 963 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.580 lira, Cumhuriyet altını da 6.450 liradan satılıyor.
Spot altın salı günü doların tırmanışına ara vermesiyle yüzde 1.2’ye varan yükseliş yaşarken, sonrasında St. Louis ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı James Bullard'ın enflasyonun daha fazla faiz artışıyla ele alınması gereken “ciddi bir sorun” olduğu yönündeki uyarılarının ardından kazançlarının büyük kısmını geri verdi. Diğer Fed yetkilileri de fiyat istikrarını yeni sağlamanın gereğine vurgu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.