Antalya'dan yola çıkan öğretmenler Anıtkabır'e akın etti

GÜNDEM 02.10.2022 - 15:31, Güncelleme: 02.10.2022 - 15:31
 

Antalya'dan yola çıkan öğretmenler Anıtkabır'e akın etti

Eğitim-İş Sendikası'na bağlı öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali ve ücretlerin artırılması talebiyle Anıtkabir'e yürüdü. Yürüyüşe Eğitim-İş Antalya Şubesi'ne bağlı öğretmenler de katıldı.

haberimizvar.net- Eğitim-İş Sendikası'nın çağrısı ile Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali talebiyle Türkiye'nin dört bir yanından öğretmenler, Ankara'da buluştu. Eğitim-İş Antalya Şubesi'ne üye yüzlerce öğretmen de önceki gün düzenlenen 'Büyük Yürüyüş'e katılmak üzere Ankara'ya gitti. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesi ve ücretlerin artırılması talebiyle gerçekleşen yürüyüşe katılan Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, öğretmenlerin mesleklerini en zor koşularda ve büyük fedakarlıklarda yaptığını belirterek, "Hükümetin ortaklarıyla getirmiş olduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu bizim hiçbir sorunumuza yanıt vermediği gibi, gelecekte büyük ve geri dönüşsüz tehlikeler içermektedir" dedi. Kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmenliği değersizleştirdiğinin altını çizen Acar, "Uzmanlığımızı ve mesleki deneyim ve donanımımızı yok sayan bu meslek kanunu öğretmenliği değersizleştirmekte, mesleki haklarımızı da yeni şartlara bağlamaktadır. Okullarda çalışma barışını bozacak, içeriğinde yer alan kariyer basamakları uygulamasıyla da öğrenci ve veliler arasında ayrışmaya neden olacaktır. Bugün yoksulluk sınırının altında ücret alan, çalışma şartları çağın gerisinde kalan, zaten kadrolu, ücretli, sözleşmeli diye ayrılan biz eğitim emekçileri için bu kanun sorun çözen değil, başlı başına bir sorundur, derhal geri çekilmelidir. Eğitim bir bütün olduğu için, ÖMK’nın tahribatını öğretmenler doğrudan ya da dolaylı olarak yaşayacaktır" diye konuştu. Ankara'da ise 1'inci Meclis'ten Anıtkabir'e yürümek isteyen Eğitim-İş Sendikası'na bağlı yüzlerce öğretmen polis engeli ile karşılaştı. Öğretmenlik Meslek Yasası’nın geri çekilmesi ve açlık sınırındaki eğitim emekçilerinin ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle 1'inci Meclis önünden Anıtkabir’e yürümek isteyen öğretmenlere polis izin vermedi. Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin tepkisinin ardından polis barikatları kaldırıldı ve öğretmenler Anıtkabir'e yürüdü. Anıtkabir'e kadar yürüyen grup, burada Atatürk'ün mozolesine çıktı ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
Eğitim-İş Sendikası'na bağlı öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali ve ücretlerin artırılması talebiyle Anıtkabir'e yürüdü. Yürüyüşe Eğitim-İş Antalya Şubesi'ne bağlı öğretmenler de katıldı.

haberimizvar.net- Eğitim-İş Sendikası'nın çağrısı ile Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali talebiyle Türkiye'nin dört bir yanından öğretmenler, Ankara'da buluştu. Eğitim-İş Antalya Şubesi'ne üye yüzlerce öğretmen de önceki gün düzenlenen 'Büyük Yürüyüş'e katılmak üzere Ankara'ya gitti. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesi ve ücretlerin artırılması talebiyle gerçekleşen yürüyüşe katılan Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, öğretmenlerin mesleklerini en zor koşularda ve büyük fedakarlıklarda yaptığını belirterek, "Hükümetin ortaklarıyla getirmiş olduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu bizim hiçbir sorunumuza yanıt vermediği gibi, gelecekte büyük ve geri dönüşsüz tehlikeler içermektedir" dedi.

Kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmenliği değersizleştirdiğinin altını çizen Acar, "Uzmanlığımızı ve mesleki deneyim ve donanımımızı yok sayan bu meslek kanunu öğretmenliği değersizleştirmekte, mesleki haklarımızı da yeni şartlara bağlamaktadır. Okullarda çalışma barışını bozacak, içeriğinde yer alan kariyer basamakları uygulamasıyla da öğrenci ve veliler arasında ayrışmaya neden olacaktır. Bugün yoksulluk sınırının altında ücret alan, çalışma şartları çağın gerisinde kalan, zaten kadrolu, ücretli, sözleşmeli diye ayrılan biz eğitim emekçileri için bu kanun sorun çözen değil, başlı başına bir sorundur, derhal geri çekilmelidir. Eğitim bir bütün olduğu için, ÖMK’nın tahribatını öğretmenler doğrudan ya da dolaylı olarak yaşayacaktır" diye konuştu.

Ankara'da ise 1'inci Meclis'ten Anıtkabir'e yürümek isteyen Eğitim-İş Sendikası'na bağlı yüzlerce öğretmen polis engeli ile karşılaştı. Öğretmenlik Meslek Yasası’nın geri çekilmesi ve açlık sınırındaki eğitim emekçilerinin ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle 1'inci Meclis önünden Anıtkabir’e yürümek isteyen öğretmenlere polis izin vermedi. Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin tepkisinin ardından polis barikatları kaldırıldı ve öğretmenler Anıtkabir'e yürüdü. Anıtkabir'e kadar yürüyen grup, burada Atatürk'ün mozolesine çıktı ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.