Altın Portakal Film Festivali’nde 'boş sandalye' eylemi

GÜNDEM 04.10.2022 - 11:49, Güncelleme: 04.10.2022 - 11:49
 

Altın Portakal Film Festivali’nde 'boş sandalye' eylemi

Yapımcı Baran Seyhan, Altın Portakal Film Festivali'nde gezi tutukluları Çiğdem Mater ve Mine Özerden'e mesaj gönderdi: Onların yeri Bakırköy değil, Antalya Film Festivali'nde bu salondur.

haberimizvar.net- 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Gidiş O Gidiş” filminin yönetmeni Burak Çevik ve “Ayna Ayna” filminin yapımcısı ve senaristi Haşmet Topaloğlu filmlerinin gösterimleri öncesinde tutuklu Çiğdem Mater ve Mine Özerden adına boş bırakılan sandalyeleri göstererek özgürlük taleplerini yinelediler. Sosyal medya hesaplarından yapılan boş sandalyeli paylaşım takipçileri tarafından beğenilerek, destek aldı.  “Ayna Ayna” filminin yapımcısı ve senaristi Haşmet Topaloğlu, medyatava'nın haberine göre şunları aktardı: "Bu kadar kalabalık bir seyircinin olması mutluluk veriyor. Sağdan sola, soldan sağa bakmak istiyor insan tekrar tekrar. Ancak öyle bakarken de, belki zaten birçoğunuzun günlerdir, aylardır hissettiği eksikliği, burada bulunan iki boş beyaz sandalyeye bakarken bir kez daha hissediyorum. Mine Özerden ve Çiğdem Mater, onlarda bugün burada olsalardı keşke. Onlar gibi şuan haksız yere tutuklu tutulan herkese özgürlük diliyoruz" Gidiş O Gidiş” filminin yönetmeni Burak Çevik, şöyle konuştu: "Suçsuz olarak yargılandılar ve cezaevindeler. İki tane sandalye var burada, siz çok fazla göremeyebilirsiniz. Çiğdem Mater ve Mine Özerden. Suçsuz olarak yargılandılar ve cezaevindeler şuanda. Onların yanında olduğumuzu, bu sahne vesilesiyle belirtmek isterim." Hara filminin yapımcısı Baran Seyhan 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 1797 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala'yı andı. Seyhan, Kavala'nın 65'inci doğum günü olduğunu belirterek, Osman Kavala belgeselinin festival kapsamında gösterilmemesine sitem etti.
Yapımcı Baran Seyhan, Altın Portakal Film Festivali'nde gezi tutukluları Çiğdem Mater ve Mine Özerden'e mesaj gönderdi: Onların yeri Bakırköy değil, Antalya Film Festivali'nde bu salondur.

haberimizvar.net- 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Gidiş O Gidiş” filminin yönetmeni Burak Çevik ve “Ayna Ayna” filminin yapımcısı ve senaristi Haşmet Topaloğlu filmlerinin gösterimleri öncesinde tutuklu Çiğdem Mater ve Mine Özerden adına boş bırakılan sandalyeleri göstererek özgürlük taleplerini yinelediler. Sosyal medya hesaplarından yapılan boş sandalyeli paylaşım takipçileri tarafından beğenilerek, destek aldı.

 “Ayna Ayna” filminin yapımcısı ve senaristi Haşmet Topaloğlu, medyatava'nın haberine göre şunları aktardı: "Bu kadar kalabalık bir seyircinin olması mutluluk veriyor. Sağdan sola, soldan sağa bakmak istiyor insan tekrar tekrar. Ancak öyle bakarken de, belki zaten birçoğunuzun günlerdir, aylardır hissettiği eksikliği, burada bulunan iki boş beyaz sandalyeye bakarken bir kez daha hissediyorum. Mine Özerden ve Çiğdem Mater, onlarda bugün burada olsalardı keşke. Onlar gibi şuan haksız yere tutuklu tutulan herkese özgürlük diliyoruz"

Gidiş O Gidiş” filminin yönetmeni Burak Çevik, şöyle konuştu: "Suçsuz olarak yargılandılar ve cezaevindeler. İki tane sandalye var burada, siz çok fazla göremeyebilirsiniz. Çiğdem Mater ve Mine Özerden. Suçsuz olarak yargılandılar ve cezaevindeler şuanda. Onların yanında olduğumuzu, bu sahne vesilesiyle belirtmek isterim."

Hara filminin yapımcısı Baran Seyhan 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 1797 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala'yı andı.

Seyhan, Kavala'nın 65'inci doğum günü olduğunu belirterek, Osman Kavala belgeselinin festival kapsamında gösterilmemesine sitem etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.