Spor kulüplerinin tercihi Antalya

SPOR 19.10.2022 - 13:32, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:32
 

Spor kulüplerinin tercihi Antalya

Bu sene 21 Kasım 18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 22. FIFA Dünya Kupası nedeniyle verilecek arada spor kulüplerinin kamp için Antalya’yı seçmesi beklenirken, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Spor İhtisas Başkanı Recep Şamil Yaşacan ise spor kulüplerinin kamp için Antalya’yı tercih edeceğini söyledi. Başkan Yaşacan, “Türkiye’de var olan bu futbol potansiyeli dünyanın hiçbir yerinde yok. Dünya’da açık ara öndeyiz” dedi

haberimizvar.net- Bu sene 21 Kasım 18 Aralık tarihleri arasında Katar’ın ev sahipliği yaptığı 22. FIFA Dünya Kupası 32 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek. Turnuva süresi boyunca futbol organizasyonlarına ara verilecek. Spor kulüpleri bu arayı kamp ve hazırlık maçları yaparak geçirecek. Spor kulüplerinin kamp için Antalya’yı tercih edeceğini söyleyen TÜRSAB Spor İhtisas Başkanı Recep Şamil Yaşacan, spor tesisleri ve futbol sahalarının yeterli olduğunu belirtti. Başkan Yaşacan, “Şuan da yeterli futbol sahamız var. Daha çok kulüp geldiği zaman saha yapmak çok bir şey değil 3,4 ay içerisinde yeni bir futbol sahası yapılır. Bölgede yani Kemer’den Alanya’ya kadar 2, 3 tane resmi futbol sahası var. Onları bir anda doldurmak mümkün değil. Biz bu sahaları dolduralım yeterli bizim için. Türkiye’de var olan bu futbol potansiyeli dünyanın hiçbir yerinde yok. Dünya’da açık ara öndeyiz” şeklinde konuştu. “TURİZMİN TANITIM YÜZÜDÜR” Ülkemizin tanıtımı açısından spor turizminin önemine değinen Başkan Yaşacan, “Spor turizmi, turizmin tanıtım yüzüdür. Zaten bu takımlar Türkiye’ye geliyorlar. Ocak ve Şubatta bunu uluslararası turnuvalarla süslersek ülkedeki normal turizm için müthiş bir tanıtım olur. Şehre gelen futbolcuların milyonlarca takipçisi var. Bu futbolcuların Antalya’da paylaşım yapması demek şehrin reklamını yapması demek. Ülke olarak da devlet olarak da yapılacak olan bir turnuva ülkenin normal turizme müthiş katkısı olacaktır. Turnuvalar yapılırsa ülkemiz açısından büyük bir tanıtım olur. Örneğin her ülke olimpiyat yarışlarını kendi ülkelerine almak isterler. Asıl hedef para kazanmak değil ülkeyi tanıtma gayesidir” dedi.
Bu sene 21 Kasım 18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 22. FIFA Dünya Kupası nedeniyle verilecek arada spor kulüplerinin kamp için Antalya’yı seçmesi beklenirken, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Spor İhtisas Başkanı Recep Şamil Yaşacan ise spor kulüplerinin kamp için Antalya’yı tercih edeceğini söyledi. Başkan Yaşacan, “Türkiye’de var olan bu futbol potansiyeli dünyanın hiçbir yerinde yok. Dünya’da açık ara öndeyiz” dedi

haberimizvar.net- Bu sene 21 Kasım 18 Aralık tarihleri arasında Katar’ın ev sahipliği yaptığı 22. FIFA Dünya Kupası 32 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek. Turnuva süresi boyunca futbol organizasyonlarına ara verilecek. Spor kulüpleri bu arayı kamp ve hazırlık maçları yaparak geçirecek. Spor kulüplerinin kamp için Antalya’yı tercih edeceğini söyleyen TÜRSAB Spor İhtisas Başkanı Recep Şamil Yaşacan, spor tesisleri ve futbol sahalarının yeterli olduğunu belirtti. Başkan Yaşacan, “Şuan da yeterli futbol sahamız var. Daha çok kulüp geldiği zaman saha yapmak çok bir şey değil 3,4 ay içerisinde yeni bir futbol sahası yapılır. Bölgede yani Kemer’den Alanya’ya kadar 2, 3 tane resmi futbol sahası var. Onları bir anda doldurmak mümkün değil. Biz bu sahaları dolduralım yeterli bizim için. Türkiye’de var olan bu futbol potansiyeli dünyanın hiçbir yerinde yok. Dünya’da açık ara öndeyiz” şeklinde konuştu.

“TURİZMİN TANITIM YÜZÜDÜR”

Ülkemizin tanıtımı açısından spor turizminin önemine değinen Başkan Yaşacan, “Spor turizmi, turizmin tanıtım yüzüdür. Zaten bu takımlar Türkiye’ye geliyorlar. Ocak ve Şubatta bunu uluslararası turnuvalarla süslersek ülkedeki normal turizm için müthiş bir tanıtım olur. Şehre gelen futbolcuların milyonlarca takipçisi var. Bu futbolcuların Antalya’da paylaşım yapması demek şehrin reklamını yapması demek. Ülke olarak da devlet olarak da yapılacak olan bir turnuva ülkenin normal turizme müthiş katkısı olacaktır. Turnuvalar yapılırsa ülkemiz açısından büyük bir tanıtım olur. Örneğin her ülke olimpiyat yarışlarını kendi ülkelerine almak isterler. Asıl hedef para kazanmak değil ülkeyi tanıtma gayesidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.