Korkuteli'nde meclis karıştı! 3 istifa geldi

SİYASET 26.10.2022 - 11:48, Güncelleme: 26.10.2022 - 11:50
 

Korkuteli'nde meclis karıştı! 3 istifa geldi

İmar ve rant tartışmalarına sahne olan Korkuteli Belediye Meclisi'nde 3 istifa birden yaşandı. Nazan Yavuz, Celal Büyükyıldız ve Ese Onuk Saadet Partisi meclis üyeliğinden istifa etti. İstifalarla meclisin aritmetiği değişti.

haberimizvar.net- Korkuteli Belediye Meclisi'nde sular durulmuyor. Daha önce ilçeye yapılacak pazar yeri tartışmasında Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek'le karşı karşıya gelen Süleyman Uğurlu zehir zemberek bir açıklama yaparak MHP meclis üyeliğinden istifa etmişti. Önceki gün de meclis üyeleri Nazan Yavuz, Ese Onuk ve Celal Büyükyıldız da Saadet Partisi’nden istifa ettiğini duyurdu. 3 meclis üyesi de göreve bağımsız olarak devam edeceklerini duyurdu MANAVOĞLU KRİZİ İstifasını sosyal medyadan açıklayan Nazan Yavuz, paylaşımında "Korkuteli Saadet Partisi meclis üyeliğimden bugün itibariyle istifa ediyorum. Meclis üyeliği görevime bağımsız olarak devam edeceğim.” dedi.  Yavuz'la birlikte SP'den istifa eden İmar Komisyonu Başkanı Ese Onuk ile İmar Komisyonu Üyesi Celal Büyükyıldız'ın  SP'li Mehmet Manavoğlu ile imar planları hakkında ters düştüğü öğrenildi. Manavoğlu'nun Korkuteli Bayat Mahallesi’nde yaptığı imar planı ile çıkar sağladığı öne sürüldü.   ARİTMETİK KARIŞTI Saadet Partisi Korkuteli ve Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu, daha önce de imar ve rant tartışmaları ile gündeme gelmişti. Nazan Yavuz, Ese Onuk ve Celal Büyükyıldız'ın  SP meclis üyeliğinden istifa etmesinin ardından meclis aritmetiği değişti. Buna göre MHP'li Belediye Başkanı Ömer İşlek'le beraber 6 MHP,  4 AKP,  3 SP, 4 CHP ve 3 İYİ Partili  Meclis üyesi  bulunuyor. Böylece AKP-MHP'den oluşan Cumhur İttifakı ile CHP, SP, İyi Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın meclis üyesi 10’ar üye de eşitlendi. Son istifalarla bağımsız üye sayısı ise 2’den 5'e yükseldi.  
İmar ve rant tartışmalarına sahne olan Korkuteli Belediye Meclisi'nde 3 istifa birden yaşandı. Nazan Yavuz, Celal Büyükyıldız ve Ese Onuk Saadet Partisi meclis üyeliğinden istifa etti. İstifalarla meclisin aritmetiği değişti.

haberimizvar.net- Korkuteli Belediye Meclisi'nde sular durulmuyor. Daha önce ilçeye yapılacak pazar yeri tartışmasında Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek'le karşı karşıya gelen Süleyman Uğurlu zehir zemberek bir açıklama yaparak MHP meclis üyeliğinden istifa etmişti. Önceki gün de meclis üyeleri Nazan Yavuz, Ese Onuk ve Celal Büyükyıldız da Saadet Partisi’nden istifa ettiğini duyurdu. 3 meclis üyesi de göreve bağımsız olarak devam edeceklerini duyurdu

MANAVOĞLU KRİZİ

İstifasını sosyal medyadan açıklayan Nazan Yavuz, paylaşımında "Korkuteli Saadet Partisi meclis üyeliğimden bugün itibariyle istifa ediyorum. Meclis üyeliği görevime bağımsız olarak devam edeceğim.” dedi.  Yavuz'la birlikte SP'den istifa eden İmar Komisyonu Başkanı Ese Onuk ile İmar Komisyonu Üyesi Celal Büyükyıldız'ın  SP'li Mehmet Manavoğlu ile imar planları hakkında ters düştüğü öğrenildi. Manavoğlu'nun Korkuteli Bayat Mahallesi’nde yaptığı imar planı ile çıkar sağladığı öne sürüldü.  

ARİTMETİK KARIŞTI

Saadet Partisi Korkuteli ve Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu, daha önce de imar ve rant tartışmaları ile gündeme gelmişti. Nazan Yavuz, Ese Onuk ve Celal Büyükyıldız'ın  SP meclis üyeliğinden istifa etmesinin ardından meclis aritmetiği değişti. Buna göre MHP'li Belediye Başkanı Ömer İşlek'le beraber 6 MHP,  4 AKP,  3 SP, 4 CHP ve 3 İYİ Partili  Meclis üyesi  bulunuyor. Böylece AKP-MHP'den oluşan Cumhur İttifakı ile CHP, SP, İyi Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın meclis üyesi 10’ar üye de eşitlendi. Son istifalarla bağımsız üye sayısı ise 2’den 5'e yükseldi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.