Antalya'da üye sayısı 6400'e ulaştı

GÜNDEM 08.11.2022 - 12:44, Güncelleme: 08.11.2022 - 12:44
 

Antalya'da üye sayısı 6400'e ulaştı

Eğitim İş Sendikası’nın ülke genelindeki üye sayısı 100 bine, Antalya’daki üye sayısı 6400’e ulaştı. Eğitim İş Antalya Şubesi’nin hedefi gelecek yıl yetkili sendika olmak.

haberimizvar.net- Geçtiğimiz günlerde 17. yaşını kutlayan Eğitim İş Sendikası Türkiye çapında 100 bin üyeye ulaştı. Sendikanın Antalya şubesi ise üye sayısını 6400'ü yükseltti. Antalya Şube yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "2021 yılı Eylül ayında 3100 civarında üyeye sahipken bugün 6400 üye sayısını aşmış durumdayız ve hızla büyümeye devam ediyoruz. Tüm şube ve ilçe temsilcilik yöneticilerimiz her daim sahada yani kurumlarımızda eğitim emekçilerinin yanındayız. Sendikamızın çalışmalarını, eylem ve söylemlerini anlatmaya ve aramıza yeni üyeler dahil ederek büyümeye devam ediyoruz. Bugüne kadar yetki ve güç verdikleri, sayıca fazla gözüken ama bir türlü eğitim emekçilerinin yanında olamayan, üyelerinden değil başka odaklardan güç alan sendikalardan ümidi kesen eğitim çalışanları Eğitim-İş’te örgütlenerek ilimizde yetkili sendikayı değiştirme yolunda bir irade göstermektedirler. İnanıyoruz ki Cumhuriyetimizin 100. yılında hem ilimizde hem de ülkemiz genelinde Eğitim-iş yetkili sendika olacaktır" denildi. "Elbette bugün Eğitim-İş toplumsal muhalefet ve aydınlanma mücadelesi için önemli bir kaleye, eğitim emekçilerini gölgesinde birleştirecek ulu bir çınara dönüştüyse, bu gurur tablosunda Eğitim-İş’e kuruluşundan bu yana emek veren herkesin payı var" denilen açıklamada, "Bu gurur hepimizin! Ve kimsenin kuşkusu olmasın ki bu gurur tablosuna bakıp zafer sarhoşluğuna kapılmayacak, bugüne dek bir an olsun çiğnemediğimiz kuruluş ilkelerimize ve rotamıza aykırı düşmeyeceğiz.  Söylemiyle etkin, eylemiyle cesur, temsiliyetiyle güçlü bir sendika' diye yola çıkmıştık ve bu sözün hakkını vermeye devam edeceğiz. Yetkili sendika haline geldiğimizde, emeğin onuru nasıl savunulur, eğitim emekçisinin layık gördüğü bu yetki nasıl doğru biçimde kullanılır, bunu göstereceğiz! Sendikamızın hiçbir siyasi parti ve örgüt ile bağlantısı olmaması durumunu -yani özerkliğini- her zaman koruyacağız. Gerçek ve tam bağımsız sendikacılık ilkesiyle hareket eden Eğitim-İş gücünü siyasi çevrelerden değil, ona güvenip omuz veren üyelerinden; dostlarından alır. İktidar kim olursa olsun, biz emeğin tarafında ve sömürenin karşısında olacağız" sözlerine yer verildi. 
Eğitim İş Sendikası’nın ülke genelindeki üye sayısı 100 bine, Antalya’daki üye sayısı 6400’e ulaştı. Eğitim İş Antalya Şubesi’nin hedefi gelecek yıl yetkili sendika olmak.

haberimizvar.net- Geçtiğimiz günlerde 17. yaşını kutlayan Eğitim İş Sendikası Türkiye çapında 100 bin üyeye ulaştı. Sendikanın Antalya şubesi ise üye sayısını 6400'ü yükseltti. Antalya Şube yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "2021 yılı Eylül ayında 3100 civarında üyeye sahipken bugün 6400 üye sayısını aşmış durumdayız ve hızla büyümeye devam ediyoruz. Tüm şube ve ilçe temsilcilik yöneticilerimiz her daim sahada yani kurumlarımızda eğitim emekçilerinin yanındayız. Sendikamızın çalışmalarını, eylem ve söylemlerini anlatmaya ve aramıza yeni üyeler dahil ederek büyümeye devam ediyoruz. Bugüne kadar yetki ve güç verdikleri, sayıca fazla gözüken ama bir türlü eğitim emekçilerinin yanında olamayan, üyelerinden değil başka odaklardan güç alan sendikalardan ümidi kesen eğitim çalışanları Eğitim-İş’te örgütlenerek ilimizde yetkili sendikayı değiştirme yolunda bir irade göstermektedirler. İnanıyoruz ki Cumhuriyetimizin 100. yılında hem ilimizde hem de ülkemiz genelinde Eğitim-iş yetkili sendika olacaktır" denildi.

"Elbette bugün Eğitim-İş toplumsal muhalefet ve aydınlanma mücadelesi için önemli bir kaleye, eğitim emekçilerini gölgesinde birleştirecek ulu bir çınara dönüştüyse, bu gurur tablosunda Eğitim-İş’e kuruluşundan bu yana emek veren herkesin payı var" denilen açıklamada, "Bu gurur hepimizin!

Ve kimsenin kuşkusu olmasın ki bu gurur tablosuna bakıp zafer sarhoşluğuna kapılmayacak, bugüne dek bir an olsun çiğnemediğimiz kuruluş ilkelerimize ve rotamıza aykırı düşmeyeceğiz.  Söylemiyle etkin, eylemiyle cesur, temsiliyetiyle güçlü bir sendika' diye yola çıkmıştık ve bu sözün hakkını vermeye devam edeceğiz. Yetkili sendika haline geldiğimizde, emeğin onuru nasıl savunulur, eğitim emekçisinin layık gördüğü bu yetki nasıl doğru biçimde kullanılır, bunu göstereceğiz! Sendikamızın hiçbir siyasi parti ve örgüt ile bağlantısı olmaması durumunu -yani özerkliğini- her zaman koruyacağız. Gerçek ve tam bağımsız sendikacılık ilkesiyle hareket eden Eğitim-İş gücünü siyasi çevrelerden değil, ona güvenip omuz veren üyelerinden; dostlarından alır. İktidar kim olursa olsun, biz emeğin tarafında ve sömürenin karşısında olacağız" sözlerine yer verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.