Halk, akın akın Anıtkabir'e gitti

GÜNDEM 10.11.2022 - 11:31, Güncelleme: 10.11.2022 - 11:31
 

Halk, akın akın Anıtkabir'e gitti

Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ziyaretçilerin akınına uğradı.

haberimizvar.net- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikalinin 84'üncü yılında saat 09.05'te hayat durdu. Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla cadde ve sokaklarda vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı. Bazı sürücüler de araçlarının kornalarına basarak sirenlere eşlik etti. Saygı duruşunun ardından Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi, Türk bayrakları ve çiçekler ile Atatürk'ün kabrini ziyaret etti. Anıtkabir adeta sevgi seline döndü. Kalabalık nedeniyle Anıtkabir'e girmek zorlaştı. Bazı kişiler, mozole önünde dua etti ve saygı duruşunda bulundu.
Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ziyaretçilerin akınına uğradı.

haberimizvar.net- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikalinin 84'üncü yılında saat 09.05'te hayat durdu. Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla cadde ve sokaklarda vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı. Bazı sürücüler de araçlarının kornalarına basarak sirenlere eşlik etti.

Saygı duruşunun ardından Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi, Türk bayrakları ve çiçekler ile Atatürk'ün kabrini ziyaret etti. Anıtkabir adeta sevgi seline döndü. Kalabalık nedeniyle Anıtkabir'e girmek zorlaştı. Bazı kişiler, mozole önünde dua etti ve saygı duruşunda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.