İYİ Parti Kepez’de seçim yok! Delege belirleme yetkisi Yıldırımlar’da

KULİS 11.11.2022 - 16:29, Güncelleme: 11.11.2022 - 16:41
 

İYİ Parti Kepez’de seçim yok! Delege belirleme yetkisi Yıldırımlar’da

İYİ Parti Kepez İlçe delege seçimlerinin parti genel merkezi tarafından iptal edilmesinin ardından ilçe yönetim kurulu kararıyla delege listesi belirleme yetkisi oy çokluğuyla Başkan Mesut Emrah Yıldırımlar’a verildiği öğrenildi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Kepez İlçe’de delege seçimleri yapılması beklenirken ilçe yöneticilerinin seçim kuruluna delege liste verdiği iddiaları ve ilçe başkan adayı Bülent Erol’un yaptığı sosyal medya paylaşımla ilgili haberimizin ardından Antalya siyasi kulisleri hareketlendi. İLÇE YÖNETİMİ KARARI İYİ Parti Genel Merkezi’nin Kepez delege seçimleri iptal kararı almasının ardından 5 Kasım 2022 tarihinde toplanan Kepez İlçe Yönetim Kurulu delege seçimlerin yapılmaması adına oy çokluğuyla karar aldığı ortaya çıktı. İŞTE ALINAN KARARLAR Kepez İlçe Teşkilat binasında yapılan yönetim kurulu toplantısında oy çokluğuyla 7 gündem maddesiyle ilgili karar alındığı öğrenildi. İlçe yönetimi içinde komisyon oluşturulduğu, komisyon başkanlığını Mesut Emrah Yıldırımlar’ın getirildiği ve delege listesi belirleme tek yetkisi olduğu gelen bilgiler arasında yerini aldı. İlçe yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar şöyle: İYİ Parti Genel Merkez Kongre Komite Heyeti tarafından delege seçimlerinin iptaline karar verilmiş olup, 30/10/2022 tarihindeki Kepez İlçe Delegelik seçiminin iptal olması nedeniyle daha önce yapılmış olan tüm delegelik başvurularının da iptaline karar verilmiştir. Delege başvuruları için iyi parti tüzüğü ikinci kısım bünyesinde Parti Teşkilatları’nın çalışma usul ve esasları bölümü 15 madde A bölümü 2. bendi ve devamı gereği yönetim kurulunca delege seçimleri için 3 kişiden oluşan Seçim Takdir Komisyonu kurulmasına. Komisyona il yönetimi tarafından belirlenecek temsilcisi İl Sekreteri Hüseyin Özdamar, Kepez ilçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar ve Kepez İlçe Sekreteri Avukat Şevval Atıcı’nın yönetim kurulu adına tam yetkili olarak ile atanmalarına. Söz konusu komisyona ayrıca delegelik başvuru alma, değerIendirme, red etme onaylama ve özel yetkiyi gerektiren tüm yetkilerin verilmesine. Yapılan başvuruların usulüne uygun olup olmadığı değerlendirme yetkisinin verilmesine, İYİ Parti tüzüğü ikinci kısım bünyesinde parti teşkilatlarının çalışma usul ve esasları bölümü 15. madde A bölümü 3. bendi ve devamı gereği her köy/mahalleye birer delege tahsis edilmesi takdir ve ifası için İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar'a tam yetki verilmesine oy çokluğuyla karar verilmiştir.  
İYİ Parti Kepez İlçe delege seçimlerinin parti genel merkezi tarafından iptal edilmesinin ardından ilçe yönetim kurulu kararıyla delege listesi belirleme yetkisi oy çokluğuyla Başkan Mesut Emrah Yıldırımlar’a verildiği öğrenildi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Kepez İlçe’de delege seçimleri yapılması beklenirken ilçe yöneticilerinin seçim kuruluna delege liste verdiği iddiaları ve ilçe başkan adayı Bülent Erol’un yaptığı sosyal medya paylaşımla ilgili haberimizin ardından Antalya siyasi kulisleri hareketlendi.

İLÇE YÖNETİMİ KARARI

İYİ Parti Genel Merkezi’nin Kepez delege seçimleri iptal kararı almasının ardından 5 Kasım 2022 tarihinde toplanan Kepez İlçe Yönetim Kurulu delege seçimlerin yapılmaması adına oy çokluğuyla karar aldığı ortaya çıktı.

İŞTE ALINAN KARARLAR

Kepez İlçe Teşkilat binasında yapılan yönetim kurulu toplantısında oy çokluğuyla 7 gündem maddesiyle ilgili karar alındığı öğrenildi. İlçe yönetimi içinde komisyon oluşturulduğu, komisyon başkanlığını Mesut Emrah Yıldırımlar’ın getirildiği ve delege listesi belirleme tek yetkisi olduğu gelen bilgiler arasında yerini aldı.

İlçe yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar şöyle:

  • İYİ Parti Genel Merkez Kongre Komite Heyeti tarafından delege seçimlerinin iptaline karar verilmiş olup, 30/10/2022 tarihindeki Kepez İlçe Delegelik seçiminin iptal olması nedeniyle daha önce yapılmış olan tüm delegelik başvurularının da iptaline karar verilmiştir.
  • Delege başvuruları için iyi parti tüzüğü ikinci kısım bünyesinde Parti Teşkilatları’nın çalışma usul ve esasları bölümü 15 madde A bölümü 2. bendi ve devamı gereği yönetim kurulunca delege seçimleri için 3 kişiden oluşan Seçim Takdir Komisyonu kurulmasına.
  • Komisyona il yönetimi tarafından belirlenecek temsilcisi İl Sekreteri Hüseyin Özdamar, Kepez ilçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar ve Kepez İlçe Sekreteri Avukat Şevval Atıcı’nın yönetim kurulu adına tam yetkili olarak ile atanmalarına. Söz konusu komisyona ayrıca delegelik başvuru alma, değerIendirme, red etme onaylama ve özel yetkiyi gerektiren tüm yetkilerin verilmesine. Yapılan başvuruların usulüne uygun olup olmadığı değerlendirme yetkisinin verilmesine,
  • İYİ Parti tüzüğü ikinci kısım bünyesinde parti teşkilatlarının çalışma usul ve esasları bölümü 15. madde A bölümü 3. bendi ve devamı gereği her köy/mahalleye birer delege tahsis edilmesi takdir ve ifası için İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar'a tam yetki verilmesine oy çokluğuyla karar verilmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.