Köyü olmayanların köyü

YAŞAM 04.08.2019 - 16:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 16:10
 

Köyü olmayanların köyü

Antalya'nın Finike İlçesi’nde alternatif turizm kapsamında 10 dönümlük alana 'hem çalış hem dinlen' konseptinde tatil köyü kuruldu

Finike'ye bağlı İskele Mahallesi Köşklü Kavak mevkiinde genç girişimci Kağan Akülkü ve babası Önder Akülkü tarafından doğa içinde bir tatil köyü kuruldu. Alternatif tatil ya da dinlenmek isteyen vatandaşlara yönelik kurulan tatil köyünde birbirinden bağımsız, portakal, lahit ve Hobbit görünümünde 3 ev bulunuyor. Meyve ağaçlarının da bulunduğu tatil köyüne gelenler yemeğini pişirecek, tarhanasını, turşusunu, salçasını hem yapacak hem öğrenecek. HEM ÇALIŞMA HEM DİNLENME Önder Akülkü, "Kışlık erzakını hazırlamak için köyüne gidenler vardır. Burası köyü olmayanların gelip turşusunu kuracağı, tarhanasını, zeytinini yapacağı bir yer. Doğal ve oksijeni bol ortamda hem çalışacak hem de dinlenecek. Doğa yürüyüşü yapabilecek. Tropikal meyveler ve doğal bitkilerin olduğu bir yer. Dalından meyvesini koparacak ve bitki toplayacak. Bölgedeki tarihi kentleri gezme imkanı olacak" dedi.  
Antalya'nın Finike İlçesi’nde alternatif turizm kapsamında 10 dönümlük alana 'hem çalış hem dinlen' konseptinde tatil köyü kuruldu

Finike'ye bağlı İskele Mahallesi Köşklü Kavak mevkiinde genç girişimci Kağan Akülkü ve babası Önder Akülkü tarafından doğa içinde bir tatil köyü kuruldu. Alternatif tatil ya da dinlenmek isteyen vatandaşlara yönelik kurulan tatil köyünde birbirinden bağımsız, portakal, lahit ve Hobbit görünümünde 3 ev bulunuyor. Meyve ağaçlarının da bulunduğu tatil köyüne gelenler yemeğini pişirecek, tarhanasını, turşusunu, salçasını hem yapacak hem öğrenecek.

HEM ÇALIŞMA HEM DİNLENME

Önder Akülkü, "Kışlık erzakını hazırlamak için köyüne gidenler vardır. Burası köyü olmayanların gelip turşusunu kuracağı, tarhanasını, zeytinini yapacağı bir yer. Doğal ve oksijeni bol ortamda hem çalışacak hem de dinlenecek. Doğa yürüyüşü yapabilecek. Tropikal meyveler ve doğal bitkilerin olduğu bir yer. Dalından meyvesini koparacak ve bitki toplayacak. Bölgedeki tarihi kentleri gezme imkanı olacak" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.