12.08.2019 - 17:54, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Bizim neden kent bayramlaşmamız yok?   İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanı seçilip, ikinci kez mazbatasını aldıktan sonra vatandaşa yönelik konuşma yaptı. Konuşmasında İstanbul’da yaşayan herkesin yerlere çöp atmamasını, toplu alanlarda birbirine saygılı davranmasını dile getiren küçük gibi görünen ama birlikte yaptığınızda insanları ortak noktada buluşturacak önemli bir konuşmaydı. Kimine göre bu konuşma basitti ama derinlere indiğinizde ne solcu, ne sağcı ayırt etmeksizin herkesi ‘İstanbullu’ yapabilen, hiç kimsenin ‘hayır’ diyemeyeceği bir noktada buluşturmaktı amaç… Şimdi sözüm Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e… Çünkü yazacaklarıma öncülük edecek kişi, Başkan Böcek’tir. Bizler Antalya’nın her şeyinden faydalanma imkanı buluyoruz. En fazla göç alan kent olan Antalya’da yaşamaya karar verenleri, ticaret ve siyaset yapanları  bir türlü ‘Antalyalı’ yapamıyoruz!.. Bu sebeple Antalya’da yaşayanlar ortak payda olan ‘KENTLİLİK BİLİNCİ’nde buluşmakta zorlanır. İşte tam burada en önemli ihtiyacımız olan ‘ANTALYALI OLMAK’ta buluşmaktır. Antalyalı olduğumuzda kim olursak olalım, nereden gelirsek gelelim kucaklaşma imkanı bulabiliriz. Önce Antalya’nın çıkarlarında buluşabiliriz. Bu konuyla ilgili ilk adımı KENT BAYRAMLAŞMASI olarak görüyorum. Kent bayramlaşmasını Antalya Valisi Münir Karaloğlu yapıyor zaten diyebilirsiniz. O bayramlaşma sadece protokol arasında oluyor. Ben ise daha kucaklayıcı, herkesi kapsayan, vatandaşların da katılacağı bayramlaşmalardan söz ediyorum. Kent Bayramlaşması için herkes için uygun olacak, merkezi bir alan belirlenir. Evsahipliğini Antalya Büyükşehir Belediyesi üstlenir. Sosyal medya, billboard, yerel gazeteler, siyasi parti ve STK’lar üzerinden tüm halk davet edilir. Kapıda karşılama töreninde şeker ve kolonya ikram edilir ve insanlar birbirleriyle bayramlaşır. Hangi görüşten olursa olsun tüm siyasi partilerin il başkanları yönetimleriyle, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, seçilmişler seçilmemişler, eskiler yeniler, fikri ne olursa olsun STK’lar, odalar, hemşeri dernekleri ve vatandaşlar orada birbirini kucaklar, sohbet eder. Bu bayramlaşma töreninde siyasi kimlik yoktur, ticari menfaat yoktur, rant yoktur sadece ve sadece Antalyalı olmak vardır. Bayramlaşma sonrası günün anısına toplu foto çekilir. Ortaya devasa bir Antalya hatırası çıkar. Bu fotoğraf Antalya’da nereye gitseniz insanların duvarını süsler. Geleneksel hale getirilen bayram kutlaması artık herkes için vazgeçilmezler arasında yerini alır. Antalyalı olmaya KENT BAYRAMLAŞMASI ile başlamaya ne dersiniz?

Bizim neden kent bayramlaşmamız yok?

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanı seçilip, ikinci kez mazbatasını aldıktan sonra vatandaşa yönelik konuşma yaptı. Konuşmasında İstanbul’da yaşayan herkesin yerlere çöp atmamasını, toplu alanlarda birbirine saygılı davranmasını dile getiren küçük gibi görünen ama birlikte yaptığınızda insanları ortak noktada buluşturacak önemli bir konuşmaydı. Kimine göre bu konuşma basitti ama derinlere indiğinizde ne solcu, ne sağcı ayırt etmeksizin herkesi ‘İstanbullu’ yapabilen, hiç kimsenin ‘hayır’ diyemeyeceği bir noktada buluşturmaktı amaç…

Şimdi sözüm Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e…

Çünkü yazacaklarıma öncülük edecek kişi, Başkan Böcek’tir.

Bizler Antalya’nın her şeyinden faydalanma imkanı buluyoruz. En fazla göç alan kent olan Antalya’da yaşamaya karar verenleri, ticaret ve siyaset yapanları  bir türlü ‘Antalyalı’ yapamıyoruz!.. Bu sebeple Antalya’da yaşayanlar ortak payda olan ‘KENTLİLİK BİLİNCİ’nde buluşmakta zorlanır.

İşte tam burada en önemli ihtiyacımız olan ‘ANTALYALI OLMAK’ta buluşmaktır. Antalyalı olduğumuzda kim olursak olalım, nereden gelirsek gelelim kucaklaşma imkanı bulabiliriz. Önce Antalya’nın çıkarlarında buluşabiliriz.

Bu konuyla ilgili ilk adımı KENT BAYRAMLAŞMASI olarak görüyorum. Kent bayramlaşmasını Antalya Valisi Münir Karaloğlu yapıyor zaten diyebilirsiniz. O bayramlaşma sadece protokol arasında oluyor. Ben ise daha kucaklayıcı, herkesi kapsayan, vatandaşların da katılacağı bayramlaşmalardan söz ediyorum.

Kent Bayramlaşması için herkes için uygun olacak, merkezi bir alan belirlenir. Evsahipliğini Antalya Büyükşehir Belediyesi üstlenir. Sosyal medya, billboard, yerel gazeteler, siyasi parti ve STK’lar üzerinden tüm halk davet edilir. Kapıda karşılama töreninde şeker ve kolonya ikram edilir ve insanlar birbirleriyle bayramlaşır. Hangi görüşten olursa olsun tüm siyasi partilerin il başkanları yönetimleriyle, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, seçilmişler seçilmemişler, eskiler yeniler, fikri ne olursa olsun STK’lar, odalar, hemşeri dernekleri ve vatandaşlar orada birbirini kucaklar, sohbet eder. Bu bayramlaşma töreninde siyasi kimlik yoktur, ticari menfaat yoktur, rant yoktur sadece ve sadece Antalyalı olmak vardır.

Bayramlaşma sonrası günün anısına toplu foto çekilir. Ortaya devasa bir Antalya hatırası çıkar. Bu fotoğraf Antalya’da nereye gitseniz insanların duvarını süsler. Geleneksel hale getirilen bayram kutlaması artık herkes için vazgeçilmezler arasında yerini alır.

Antalyalı olmaya KENT BAYRAMLAŞMASI ile başlamaya ne dersiniz?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.