CHP’de ilk kez ‘DAHİL OL’ yöntemi

14.08.2019 - 18:27, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP’de ilk kez ‘DAHİL OL’ yöntemi

CHP’de yerel seçimler sonrası ciddi hareketlenme gözleniyor. Ben de bu durumdan dolayı biraz genel merkezdeki dostlarla bayram sohbeti gerçekleştirdim. Yereldeki durumlar belli, her şeyin güzel olmasını bekliyoruz…   Peki Ankara’da durum ne?   Kongre takvimi Eylül sonunda açıklanacak, Ekim ayına girilmesiyle birlikte ilçe ve il kongreleri gerçekleşecek. 2020 yılında ise büyük kurultay tarihi belirlenecek. Hal böyle olunca sorularım çok, merak edilenler ise oldukça fazla… Bir dostla konuşuyorum, diğerini arıyorum ki okuyucularıma doğru bilgi verebileyim. CHP Genel Merkezi’nde herkesin ortak dili, ‘yenilenmeye hazırlanıyoruz’…   Tamam da nasıl bir yenilenme?   İşte burada CHP’nin 96 yıllık deneyimi ortaya çıkıyor. Yerel seçimlerden alınan ders ve yol haritasını belirleme süreci… Aslına bakarsanız ittifakın verdiği başarma duygusu. CHP’ye oy vermeyen kesimlere açılma stratejisi, ilk kez oy verenleri kazanma planı yani DAHİL OL Projesi… Kongre süresinde parti iç uzlaşma ilk hedef alınan ilke olacak ardından da eskiden partide görev almış, eski milletvekili, eski belediye başkanları dahil edilerek CHP’deki kaynaşma duygusu üzerinden farklı partide siyaset yapmış isimlerin CHP’ye dahil olması hedefleniyor.   “Bunu nasıl yapacaklar?” diye sorduğumda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı toplantılarda konuşmalarından söz ettiler. Hatta Kurban Bayramı’nda Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel eski Başkanı Deniz Baykal ziyaretinin bile söz konusu proje kapsamında değerlendirildiğini bile söylediler. Parti içi uzlaşma… Dayanışma… Eskilerle yeniden… Farklı renk, farklı bakış… Ve Dahil Ol Projesi!.. Gelelim konumuza…  ‘Dahil ol’ anlayışını Kılıçdaroğlu önce Afyon’daki toplantıda yeni belediye başkanlarına anlatmış. Şimdi de 16-17-18 Ağustos’ta yapacağı 81 il belediye başkanına anlatacak olan Kılıçdaroğlu’nun daha sonra da milletvekilleriyle kongrelerde önce projeyi değerlendirecek. Toplantıların amacı “CHP’ye oy vermeyen kesimlere açılmanın” parti içinde kabul edilmesi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu toplantılara devam ederken diğer taraftan da belirlenen stratejinin anlatılması ve anlaşılması adına ülke genelinde bölge toplantıları yapılacak. Geniş kapsamlı toplantılar Eylül ayında start verecek. DAHİL OL Projesi’nin hayata geçmesi için CHP Genel Merkezi’nde herkes hummalı çalışma içine girmiş bile… Yansımaları ise kongre süreçlerinde değerlendirilecek. İl ve ilçe örgütlerini kongrelere yeni strateji anlayışıyla hazırlayan CHP, aynı zamanda yarın seçim olacakmış gibi parti örgütlerini harekete geçirmek için bayram sonrası düğmeye basacak. Anlayış değişimi tabana yayıldıktan sonra beklenti partiye yeni üyelerin dahil edilmesi olacak. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere parti yönetiminin toplantı ve ziyaretlerini önümüzdeki günlerde takip etmekte zorlanacağız. İttifakın başarısını kutlayan ancak anlayışını bir türlü kabullenemeyen CHP tabanı ise, bu yeni gelişmelere ne diyecek? İşte orası tam bir merak konusu…    

CHP’de yerel seçimler sonrası ciddi hareketlenme gözleniyor. Ben de bu durumdan dolayı biraz genel merkezdeki dostlarla bayram sohbeti gerçekleştirdim. Yereldeki durumlar belli, her şeyin güzel olmasını bekliyoruz…

 

Peki Ankara’da durum ne?

 

Kongre takvimi Eylül sonunda açıklanacak, Ekim ayına girilmesiyle birlikte ilçe ve il kongreleri gerçekleşecek. 2020 yılında ise büyük kurultay tarihi belirlenecek.

Hal böyle olunca sorularım çok, merak edilenler ise oldukça fazla…

Bir dostla konuşuyorum, diğerini arıyorum ki okuyucularıma doğru bilgi verebileyim. CHP Genel Merkezi’nde herkesin ortak dili, ‘yenilenmeye hazırlanıyoruz’…

 

Tamam da nasıl bir yenilenme?

 

İşte burada CHP’nin 96 yıllık deneyimi ortaya çıkıyor. Yerel seçimlerden alınan ders ve yol haritasını belirleme süreci…

Aslına bakarsanız ittifakın verdiği başarma duygusu. CHP’ye oy vermeyen kesimlere açılma stratejisi, ilk kez oy verenleri kazanma planı yani DAHİL OL Projesi…

Kongre süresinde parti iç uzlaşma ilk hedef alınan ilke olacak ardından da eskiden partide görev almış, eski milletvekili, eski belediye başkanları dahil edilerek CHP’deki kaynaşma duygusu üzerinden farklı partide siyaset yapmış isimlerin CHP’ye dahil olması hedefleniyor.

 

“Bunu nasıl yapacaklar?” diye sorduğumda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı toplantılarda konuşmalarından söz ettiler. Hatta Kurban Bayramı’nda Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel eski Başkanı Deniz Baykal ziyaretinin bile söz konusu proje kapsamında değerlendirildiğini bile söylediler.

Parti içi uzlaşma…

Dayanışma…

Eskilerle yeniden…

Farklı renk, farklı bakış…

Ve Dahil Ol Projesi!..

Gelelim konumuza…

 ‘Dahil ol’ anlayışını Kılıçdaroğlu önce Afyon’daki toplantıda yeni belediye başkanlarına anlatmış. Şimdi de 16-17-18 Ağustos’ta yapacağı 81 il belediye başkanına anlatacak olan Kılıçdaroğlu’nun daha sonra da milletvekilleriyle kongrelerde önce projeyi değerlendirecek. Toplantıların amacı “CHP’ye oy vermeyen kesimlere açılmanın” parti içinde kabul edilmesi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu toplantılara devam ederken diğer taraftan da belirlenen stratejinin anlatılması ve anlaşılması adına ülke genelinde bölge toplantıları yapılacak. Geniş kapsamlı toplantılar Eylül ayında start verecek.

DAHİL OL Projesi’nin hayata geçmesi için CHP Genel Merkezi’nde herkes hummalı çalışma içine girmiş bile… Yansımaları ise kongre süreçlerinde değerlendirilecek.

İl ve ilçe örgütlerini kongrelere yeni strateji anlayışıyla hazırlayan CHP, aynı zamanda yarın seçim olacakmış gibi parti örgütlerini harekete geçirmek için bayram sonrası düğmeye basacak. Anlayış değişimi tabana yayıldıktan sonra beklenti partiye yeni üyelerin dahil edilmesi olacak. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere parti yönetiminin toplantı ve ziyaretlerini önümüzdeki günlerde takip etmekte zorlanacağız.

İttifakın başarısını kutlayan ancak anlayışını bir türlü kabullenemeyen CHP tabanı ise, bu yeni gelişmelere ne diyecek? İşte orası tam bir merak konusu…

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.