Kumbul: Ben de kapatılmasını istemiyorum

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 23.08.2019 - 16:43, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kumbul: Ben de kapatılmasını istemiyorum

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Turgay Genç’in başkan olduğu Döşemealtı Belediyesi’nde, halk tiyatrosunu kapatılma iddiaları ile ilgili CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, açıklama yaptı

haberimizvar.net Döşemealtı Belediyesi’nde 3 yıl önce kurulan Döşemealtı Halk Tiyatrosu’nun (DHT) kapatıldığı iddiaları üzerine haberimizvar.net’e açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, konuyla ilgili net bir bilgisi olmadığını belirtti. Başkan Turgay Genç’le bu konu üzerine henüz konuşmadığını belirten Kumbul, Başkan Genç’in 26 Ağustos Pazartesi günü DHT personeliyle toplantı yapacağını ama toplantının içeriğini bilmediğini söyledi. ‘KARAR BAŞKAN GENÇ’İN’ DHT’nin kapatılmasının söz konusu olmadığını ve şahsi görüşü olarak da kapatılmasını istemediğini belirten Kumbul, “Nüfusu ve bütçesi Döşemealtı’ndan daha büyük olan yerlerde halk tiyatroları yok bile. Ama Döşemealtı gibi bir yerde halk tiyatrosunun kurulması ve yaşatılması büyük bir başarı. Dediğim gibi ben DHT’nin kapatılacağını zannetmiyorum. Başkanımızın bu konu da bütçesini ayarlaması lazım. Ama karar tabiî ki de Başkan Genç ve belediye yönetiminindir” dedi. SORUN YARATAN İKTİDAR DHT’nin haricinde Döşemealtı Belediye personelinin maaşlarının ödenmediğiyle ilgili de açıklama yapan Kumbul, ülkenin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirterek, “Bizlere de istihdam anlamında çok talep geliyor ve bu taleplerin hepsini karşılayamıyoruz. Aslında bu Döşemealtı Belediyesi’nin sorunu değil iktidarın sorunu. İktidarın bu alanda yaptığı çalışmalar yüzünden bu sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sorunu da asıl çözmesi gereken de iktidardır. İlçe belediyelerine istihdam için yüzde 40 bütçe ayrılıyor ve belediyelerde norm kadrolar var. Bu yüzden ya yatırım için kaynak sağlanmalı ya da istihdama para harcanmalı. Bu yüzden de ödeme zorlukları yaşanıyor” dedi. PLANLAMA İYİ YAPILMALI Bu durumun sadece Döşemealtı Belediyesi’nin sorunu olmadığının altını tekrardan çizen Kumbul, “Bu istihdam talebi artıkça bu sorunlar ortaya çıkacaktır. Ülkede yaşan bu ekonomik durumdan ötürü insanlar artık ‘nerede olursa çalışırız’ konumuna gelmiş vaziyette. Özel sektörde de bu tip istihdam sorunları yaşanıyor. Ama ben inanıyorum ki Başkanımız gereken ödemeleri yapacaktır. Ödemelerin 1 buçuk, 2 ay geriden gittiğini biliyoruz ve bunun farkındayız. Aynı zamanda da durumun takipçisiyiz” diye konuştu. Yaşanan bu sıkıntılara rağmen Döşemaltı’nın güzel hizmetler aldığını belirten Kumbul, Son 5 yılda Döşemealtı müthiş bir atılım gösterdi. Gerek altyapı çalışmaları olsun, gerek sosyal hizmet anlamında yapılan projeler olsun gerekse de park, bahçeler gibi birçok yatırım olsun güzel yatırımlar yapıldı. Başkanımızın da kimseyi mağdur etmeden bu sorunu çözeceğini ve 5 yıllık planlamasını iyi yapacağını düşünüyorum” dedi. İlgili Link: http://haberimizvar.net/haber-dosemealti-halk-tiyatrosu-kapatildi-5335.html
Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Turgay Genç’in başkan olduğu Döşemealtı Belediyesi’nde, halk tiyatrosunu kapatılma iddiaları ile ilgili CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, açıklama yaptı

haberimizvar.net Döşemealtı Belediyesi’nde 3 yıl önce kurulan Döşemealtı Halk Tiyatrosu’nun (DHT) kapatıldığı iddiaları üzerine haberimizvar.net’e açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, konuyla ilgili net bir bilgisi olmadığını belirtti. Başkan Turgay Genç’le bu konu üzerine henüz konuşmadığını belirten Kumbul, Başkan Genç’in 26 Ağustos Pazartesi günü DHT personeliyle toplantı yapacağını ama toplantının içeriğini bilmediğini söyledi.

‘KARAR BAŞKAN GENÇ’İN’

DHT’nin kapatılmasının söz konusu olmadığını ve şahsi görüşü olarak da kapatılmasını istemediğini belirten Kumbul, “Nüfusu ve bütçesi Döşemealtı’ndan daha büyük olan yerlerde halk tiyatroları yok bile. Ama Döşemealtı gibi bir yerde halk tiyatrosunun kurulması ve yaşatılması büyük bir başarı. Dediğim gibi ben DHT’nin kapatılacağını zannetmiyorum. Başkanımızın bu konu da bütçesini ayarlaması lazım. Ama karar tabiî ki de Başkan Genç ve belediye yönetiminindir” dedi.

SORUN YARATAN İKTİDAR

DHT’nin haricinde Döşemealtı Belediye personelinin maaşlarının ödenmediğiyle ilgili de açıklama yapan Kumbul, ülkenin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirterek, “Bizlere de istihdam anlamında çok talep geliyor ve bu taleplerin hepsini karşılayamıyoruz. Aslında bu Döşemealtı Belediyesi’nin sorunu değil iktidarın sorunu. İktidarın bu alanda yaptığı çalışmalar yüzünden bu sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sorunu da asıl çözmesi gereken de iktidardır. İlçe belediyelerine istihdam için yüzde 40 bütçe ayrılıyor ve belediyelerde norm kadrolar var. Bu yüzden ya yatırım için kaynak sağlanmalı ya da istihdama para harcanmalı. Bu yüzden de ödeme zorlukları yaşanıyor” dedi.

PLANLAMA İYİ YAPILMALI

Bu durumun sadece Döşemealtı Belediyesi’nin sorunu olmadığının altını tekrardan çizen Kumbul, “Bu istihdam talebi artıkça bu sorunlar ortaya çıkacaktır. Ülkede yaşan bu ekonomik durumdan ötürü insanlar artık ‘nerede olursa çalışırız’ konumuna gelmiş vaziyette. Özel sektörde de bu tip istihdam sorunları yaşanıyor. Ama ben inanıyorum ki Başkanımız gereken ödemeleri yapacaktır. Ödemelerin 1 buçuk, 2 ay geriden gittiğini biliyoruz ve bunun farkındayız. Aynı zamanda da durumun takipçisiyiz” diye konuştu. Yaşanan bu sıkıntılara rağmen Döşemaltı’nın güzel hizmetler aldığını belirten Kumbul, Son 5 yılda Döşemealtı müthiş bir atılım gösterdi. Gerek altyapı çalışmaları olsun, gerek sosyal hizmet anlamında yapılan projeler olsun gerekse de park, bahçeler gibi birçok yatırım olsun güzel yatırımlar yapıldı. Başkanımızın da kimseyi mağdur etmeden bu sorunu çözeceğini ve 5 yıllık planlamasını iyi yapacağını düşünüyorum” dedi.

İlgili Link: http://haberimizvar.net/haber-dosemealti-halk-tiyatrosu-kapatildi-5335.html

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.