Cemevinde polis kuşatması

GÜNDEM 26.08.2019 - 14:35, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Cemevinde polis kuşatması

Antalya’ya gelen Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Konuksever’deki cemevinde GYK toplantısı yaptı. Daha sonra Konyaaltı Cemevi önünde basın açıklamasa yapacağı söylenen Demir yüzünden polis her iki cemevinde olağanüstü önlem aldı

haberimizvar.net Nevşehir’de yapılan Hacı Bektaş Veli’yi Anma Törenlerin’de katıldığı bir panelde Antalya Konyaaltı Cemevi’ni ‘gerekirse polis zoruyla boşaltacaklarını’ söyleyen Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Başkanı Doğan Demir, Antalya’ya gelerek Genel Yönetim Kurulu’nu (GYK) topladı. Doğan Demir’in GYK toplantısı düzenlediği Konuksever’deki Antalya Cemevi ve Konyaaltı Cemevi’nde polis olağanüstü önlem aldı. CEMEVİNDE ANAHTAR KRİZİ Konyaaltı Belediyesi tarafından yaptırılan ve AKD Konyaaltı Şubesi’nin kullanımına tahsis edilen cemeviyle ilgili genel merkez ile şube yönetimi arasında görüş ayrılığı yaşanmıştı. AKD Genel Merkezi’nin şube yönetimini görevden alması üzerine cemevinin yönetimi tartışma konusu olmuştu. AKD Genel Başkanı Doğan Demir, GYK üyeleriyle Antalya’ya gelip Konyaaltı Cemevi’nin kapısını çilingir marifetiyle açtırmış, bunun üzerine kriz daha da büyümüştü. ‘POLİS ZORUYLA ATACAĞIZ’ Cemevinin kapısının çilingire açtırılması ve genel merkez tarafından el konulma çabası üzerine devreye giren Konyaaltı Belediyesi anahtarı değiştirerek Alevi kökenli 10 meclis üyesi için nöbet tablosu oluşturmuş ve binanın açılıp kapanmasıyla ilgili bu isimleri görevlendirmişti. Hacıbektaş’ta yapılan anma töreninde bu konuya değinen Doğan Demir, “Konyaaltı Belediyesi 10 tane sözüm ona Alevi meclis üyesine cemevini açıp kapattırıyor. Önümüzdeki hafta biz GYK toplantımızı orada yapacağız. Gerekirse polis zoruyla atacağız dışarıya. Hadlerini bilsinler” ifadelerini kullanmıştı. Bugün Antalya’ya gelerek Konuksever’deki Antalya Cemevi’nde GYK üyelerini toplayan Demir’in daha sonra Konyaaltı Cemevi’ne geçerek burada basın toplantısı düzenleyeceği ve binanın anahtarını isteyeceği belirtildi.
Antalya’ya gelen Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Konuksever’deki cemevinde GYK toplantısı yaptı. Daha sonra Konyaaltı Cemevi önünde basın açıklamasa yapacağı söylenen Demir yüzünden polis her iki cemevinde olağanüstü önlem aldı

haberimizvar.net Nevşehir’de yapılan Hacı Bektaş Veli’yi Anma Törenlerin’de katıldığı bir panelde Antalya Konyaaltı Cemevi’ni ‘gerekirse polis zoruyla boşaltacaklarını’ söyleyen Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Başkanı Doğan Demir, Antalya’ya gelerek Genel Yönetim Kurulu’nu (GYK) topladı. Doğan Demir’in GYK toplantısı düzenlediği Konuksever’deki Antalya Cemevi ve Konyaaltı Cemevi’nde polis olağanüstü önlem aldı.

CEMEVİNDE ANAHTAR KRİZİ

Konyaaltı Belediyesi tarafından yaptırılan ve AKD Konyaaltı Şubesi’nin kullanımına tahsis edilen cemeviyle ilgili genel merkez ile şube yönetimi arasında görüş ayrılığı yaşanmıştı. AKD Genel Merkezi’nin şube yönetimini görevden alması üzerine cemevinin yönetimi tartışma konusu olmuştu. AKD Genel Başkanı Doğan Demir, GYK üyeleriyle Antalya’ya gelip Konyaaltı Cemevi’nin kapısını çilingir marifetiyle açtırmış, bunun üzerine kriz daha da büyümüştü.

‘POLİS ZORUYLA ATACAĞIZ’

Cemevinin kapısının çilingire açtırılması ve genel merkez tarafından el konulma çabası üzerine devreye giren Konyaaltı Belediyesi anahtarı değiştirerek Alevi kökenli 10 meclis üyesi için nöbet tablosu oluşturmuş ve binanın açılıp kapanmasıyla ilgili bu isimleri görevlendirmişti. Hacıbektaş’ta yapılan anma töreninde bu konuya değinen Doğan Demir, “Konyaaltı Belediyesi 10 tane sözüm ona Alevi meclis üyesine cemevini açıp kapattırıyor. Önümüzdeki hafta biz GYK toplantımızı orada yapacağız. Gerekirse polis zoruyla atacağız dışarıya. Hadlerini bilsinler” ifadelerini kullanmıştı. Bugün Antalya’ya gelerek Konuksever’deki Antalya Cemevi’nde GYK üyelerini toplayan Demir’in daha sonra Konyaaltı Cemevi’ne geçerek burada basın toplantısı düzenleyeceği ve binanın anahtarını isteyeceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.