ASMEK’te seferberlik çağrısı

28.08.2019 - 13:25, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

ASMEK’te seferberlik çağrısı

www.haberimizvar.net’in özel haberinden 2005 yılından bugüne kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (ASMEK) yaşanan krizini okumuştunuz. 32 kurs merkezinde 246 bin kursiyerin, 10 bin 387 kurs ve 671 branşta hizmet veren ASMEK’te yaklaşık 300 sözleşmeli öğretmenin görev alması için her yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Antalya İl Müdürlüğü arasında imzalanması gereken protokol yenilenmedi. Milli Eğitim Antalya İl Müdürlüğü ASMEK’lerde eğitim veren öğretmenlere ihtiyacı olduğundan sözleşmeyi imzalamayacağını bildirmesi üzerine Eylül ayında kayıtları tamamlanması gereken kurslara start verilemiyor. ASMEK’te yaşanan krizin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ikna çalışmaları için devreye girmesine karşın krizin çözülmesi zor görünüyor. İşte tam bu noktada haberimizi okuyanlara bizlere ulaşmaya başladı. Gerek mesajlarıyla, gerekse haber merkezimizi arayarak Başkan Böcek’in krizi çıkartanların karşısında eğilmek yerine, direnmesi gerektiğini, ardından da ASMEK’TE EĞİTİM SEFERBİRLİĞİ başlatmasını www.haberimizvar.net aracılığıyla iletti. Arayanlar arasında emekli öğretmenler, atanamayan öğretmenler, özel okullarda eğitim veren öğretmenler vardı. Hepsi de birbirinden habersiz gönüllü olarak ASMEK kurslarında eğitim verebileceklerini dile getirerek Başkan Böcek’e seslendi. Bir ay içinde eğitime geçecek şekilde Başkan Böcek’in seferberlik başlatmasıyla tam destek vermeyi isteyen gönüllü öğretmenlerin bu çağrısı artık www.haberimizvar.net olarak biz de dahil oluyoruz. Bu durum kent bilincimizin oluşması adına hep birlikte hareket ederek, yaşadığımız toplum için sorumluluk alarak mesleki eğitimde bir olmak, birlik olmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriyorum. Başkan Böcek’in de bu çağrıya öncülük etmesi ise, Antalya’da yaşayan herkesi Antalyalı yapacaktır…        

www.haberimizvar.net’in özel haberinden 2005 yılından bugüne kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (ASMEK) yaşanan krizini okumuştunuz.

32 kurs merkezinde 246 bin kursiyerin, 10 bin 387 kurs ve 671 branşta hizmet veren ASMEK’te yaklaşık 300 sözleşmeli öğretmenin görev alması için her yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Antalya İl Müdürlüğü arasında imzalanması gereken protokol yenilenmedi. Milli Eğitim Antalya İl Müdürlüğü ASMEK’lerde eğitim veren öğretmenlere ihtiyacı olduğundan sözleşmeyi imzalamayacağını bildirmesi üzerine Eylül ayında kayıtları tamamlanması gereken kurslara start verilemiyor.

ASMEK’te yaşanan krizin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ikna çalışmaları için devreye girmesine karşın krizin çözülmesi zor görünüyor.

İşte tam bu noktada haberimizi okuyanlara bizlere ulaşmaya başladı. Gerek mesajlarıyla, gerekse haber merkezimizi arayarak Başkan Böcek’in krizi çıkartanların karşısında eğilmek yerine, direnmesi gerektiğini, ardından da ASMEK’TE EĞİTİM SEFERBİRLİĞİ başlatmasını www.haberimizvar.net aracılığıyla iletti.

Arayanlar arasında emekli öğretmenler, atanamayan öğretmenler, özel okullarda eğitim veren öğretmenler vardı. Hepsi de birbirinden habersiz gönüllü olarak ASMEK kurslarında eğitim verebileceklerini dile getirerek Başkan Böcek’e seslendi.

Bir ay içinde eğitime geçecek şekilde Başkan Böcek’in seferberlik başlatmasıyla tam destek vermeyi isteyen gönüllü öğretmenlerin bu çağrısı artık www.haberimizvar.net olarak biz de dahil oluyoruz.

Bu durum kent bilincimizin oluşması adına hep birlikte hareket ederek, yaşadığımız toplum için sorumluluk alarak mesleki eğitimde bir olmak, birlik olmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriyorum. Başkan Böcek’in de bu çağrıya öncülük etmesi ise, Antalya’da yaşayan herkesi Antalyalı yapacaktır…

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.