Çıralı'da çocuklara caretta kursu

YAŞAM 31.08.2019 - 15:59, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Çıralı'da çocuklara caretta kursu

Antalya'nın en önemli caretta caretta yuva alanlarından biri olan Çıralı sahilinde, carettaları korumaya alan Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme Ve İşletme Kooperatifi ile Kemer Kaymakamlığı tarafından 'Çocuklar Caretta Carettalarla Yaratıcı Yazarlık Öğreniyor' etkinliği yapıldı

haberimizvar.net Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nün desteklediği etkinliğe, çocuk yazarı ve yaratıcı yazı eğitmeni Tülin Kozikoğlu eğitmen olarak katıldı. Atölye formatında gerçekleşen eğitime, Çıralı, Olympos ve Kumluca'daki 3'üncü ve 7'nci sınıflardan 28 öğrenci katıldı. Çıralı Kıyı Koruma Koordinasyon Komisyonu Başkanı Erdal Elginöz, slayt gösterisi eşliğinde çocuklara caretta carettalar hakkında detaylı bilgi verdi. Ardından da yazar ve yaratıcı yazı eğitmeni Tülin Kozikoğlu, çocuklarla hem eğlendiren hem öğreten bir atölye çalışması gerçekleştirdi. BİLMEDİKLERİ ŞEYLERİ ÖĞRENDİLER Yaratıcı yazarlık atölye çalışması kapsamında öğrenciler hem caretta carettalar hakkında hiç bilmedikleri ilginç bilgiler edindi hem de oyunlar oynayarak temel yazarlık eğitimi aldı. Kendilerini ifade etme yeteneklerini geliştirme fırsatı bulan öğrenciler, define haritası hazırlama, maskelerle farklı kişiliklere bürünme gibi yaratıcılık geliştiren oyunlar da oynadı. ÖYKÜ VE ŞİİLER YAZILDI Etkinlik sonunda, katılan her çocuk, carettalarla ilgili bir öykü ile bir şiir yazdı ve yine konuyla ilgili resimler yaptı. Yazılan öyküler ve şiirler ile yapılan resimler, Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi sponsorluğuyla kitap haline getirilecek. 500 adet basılacak olan kitap, bölgede yuva yapan Caretta carettalarla ilgili toplumsal farkındalığın arttırılması için okullara, kütüphanelere, turistik işletmelere ve şahıslara dağıtılacak.
Antalya'nın en önemli caretta caretta yuva alanlarından biri olan Çıralı sahilinde, carettaları korumaya alan Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme Ve İşletme Kooperatifi ile Kemer Kaymakamlığı tarafından 'Çocuklar Caretta Carettalarla Yaratıcı Yazarlık Öğreniyor' etkinliği yapıldı

haberimizvar.net Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nün desteklediği etkinliğe, çocuk yazarı ve yaratıcı yazı eğitmeni Tülin Kozikoğlu eğitmen olarak katıldı. Atölye formatında gerçekleşen eğitime, Çıralı, Olympos ve Kumluca'daki 3'üncü ve 7'nci sınıflardan 28 öğrenci katıldı. Çıralı Kıyı Koruma Koordinasyon Komisyonu Başkanı Erdal Elginöz, slayt gösterisi eşliğinde çocuklara caretta carettalar hakkında detaylı bilgi verdi. Ardından da yazar ve yaratıcı yazı eğitmeni Tülin Kozikoğlu, çocuklarla hem eğlendiren hem öğreten bir atölye çalışması gerçekleştirdi.

BİLMEDİKLERİ ŞEYLERİ ÖĞRENDİLER

Yaratıcı yazarlık atölye çalışması kapsamında öğrenciler hem caretta carettalar hakkında hiç bilmedikleri ilginç bilgiler edindi hem de oyunlar oynayarak temel yazarlık eğitimi aldı. Kendilerini ifade etme yeteneklerini geliştirme fırsatı bulan öğrenciler, define haritası hazırlama, maskelerle farklı kişiliklere bürünme gibi yaratıcılık geliştiren oyunlar da oynadı.

ÖYKÜ VE ŞİİLER YAZILDI

Etkinlik sonunda, katılan her çocuk, carettalarla ilgili bir öykü ile bir şiir yazdı ve yine konuyla ilgili resimler yaptı. Yazılan öyküler ve şiirler ile yapılan resimler, Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi sponsorluğuyla kitap haline getirilecek. 500 adet basılacak olan kitap, bölgede yuva yapan Caretta carettalarla ilgili toplumsal farkındalığın arttırılması için okullara, kütüphanelere, turistik işletmelere ve şahıslara dağıtılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.