Hem çadırları parçalandı, hem de para cezası aldılar

GÜNDEM 02.09.2019 - 13:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Hem çadırları parçalandı, hem de para cezası aldılar

Bayram tatilinde Kaş’a kurdukları çadırlar zabıta ve polis tarafından bıçakla parçalanan, uçurumdan atılan tatilcilere, şikayetçi oldukları için bir de para cezası kesildi

haberimizvar.net Kurban Bayramı tatilinde Antalya’nın Kaş İlçesi’nde kurdukları çadırlar zabıta ve polis tarafından bıçakla parçalanıp uçurumdan aşağı atılan kampçılara şimdi de para cezası yazıldı. Kaş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kampçılara ‘izinsiz çadır kurarak alanı işgal ettikleri’ ve ‘çadır çevresine atılan çöplerle çevre kirliliğine sebebiyet verdikleri’ gerekçesiyle 523 lira idari para cezası gönderdi.   İZİNSİZ ÇADIR KURMA CEZASI Kaş Belediye Zabıta Müdürlüğüne ve 112 Acil Çağrı Merkezine 13 Ağustos 2019 günü saat 10.40’da yapılan telefon ihbarına istinaden zabıta ve polis ekiplerinin ortak operasyon yaptığı belirtilen ceza tebligatında, olay şu şekilde anlatıldı: “İlçemiz Andifli Mahallesi Antiphellos Antik Kent Tiyatrosu (antik tiyatro mevki) olarak bilinen, tarihi ve kültürel öneme sahip, sit alanı içerisinde bulunan, ziyaret için gelen misafirlerin (turistlerin) yoğun ilgi gösterdiği alanda farklı noktalarda çadır kurmanın yasak olduğunu gösteren uyarıcı levhaların bulunmasına karşılık, uyarılara uymayarak, izinsiz çadır kurarak alanın işgal edildiği, çadır çevresine atılan çöpler ile çevre kirliliğine sebebiyet verildiği tespit edilmiştir.” ÇADIR MAĞDURLARINDAN TEPKİ Kampçılara bu nedenle 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32, 38 ve 41’inci maddeleri gereğince 523 TL idari yaptırım kararı alındığı belirtildi. Çadırları parçalanan tatilciler para cezasına, “Hem mağdur ettiler, hem ceza kestiler. Gerçekten ülkenin her gün izlediğimiz adaletsizliğini bir kere daha iliklerimize kadar yaşadık. Sanırım şikayetçi olanların TC kimlik numaraları Emniyet’ten alınarak para cezası kesilmiş. Zaten şikayetçi olduğumuzda ‘ceza yersiniz’ demişlerdi. Mide bulandırıcı bir durum” şeklinde tepki gösterdi. Çadır mağdurları ortak bir avukat tutarak para cezasına karşı dava açma kararı aldı.
Bayram tatilinde Kaş’a kurdukları çadırlar zabıta ve polis tarafından bıçakla parçalanan, uçurumdan atılan tatilcilere, şikayetçi oldukları için bir de para cezası kesildi

haberimizvar.net Kurban Bayramı tatilinde Antalya’nın Kaş İlçesi’nde kurdukları çadırlar zabıta ve polis tarafından bıçakla parçalanıp uçurumdan aşağı atılan kampçılara şimdi de para cezası yazıldı. Kaş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kampçılara ‘izinsiz çadır kurarak alanı işgal ettikleri’ ve ‘çadır çevresine atılan çöplerle çevre kirliliğine sebebiyet verdikleri’ gerekçesiyle 523 lira idari para cezası gönderdi.  

İZİNSİZ ÇADIR KURMA CEZASI

Kaş Belediye Zabıta Müdürlüğüne ve 112 Acil Çağrı Merkezine 13 Ağustos 2019 günü saat 10.40’da yapılan telefon ihbarına istinaden zabıta ve polis ekiplerinin ortak operasyon yaptığı belirtilen ceza tebligatında, olay şu şekilde anlatıldı: “İlçemiz Andifli Mahallesi Antiphellos Antik Kent Tiyatrosu (antik tiyatro mevki) olarak bilinen, tarihi ve kültürel öneme sahip, sit alanı içerisinde bulunan, ziyaret için gelen misafirlerin (turistlerin) yoğun ilgi gösterdiği alanda farklı noktalarda çadır kurmanın yasak olduğunu gösteren uyarıcı levhaların bulunmasına karşılık, uyarılara uymayarak, izinsiz çadır kurarak alanın işgal edildiği, çadır çevresine atılan çöpler ile çevre kirliliğine sebebiyet verildiği tespit edilmiştir.”

ÇADIR MAĞDURLARINDAN TEPKİ

Kampçılara bu nedenle 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32, 38 ve 41’inci maddeleri gereğince 523 TL idari yaptırım kararı alındığı belirtildi. Çadırları parçalanan tatilciler para cezasına, “Hem mağdur ettiler, hem ceza kestiler. Gerçekten ülkenin her gün izlediğimiz adaletsizliğini bir kere daha iliklerimize kadar yaşadık. Sanırım şikayetçi olanların TC kimlik numaraları Emniyet’ten alınarak para cezası kesilmiş. Zaten şikayetçi olduğumuzda ‘ceza yersiniz’ demişlerdi. Mide bulandırıcı bir durum” şeklinde tepki gösterdi. Çadır mağdurları ortak bir avukat tutarak para cezasına karşı dava açma kararı aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.