Demre'de sürdürülebilir turizm paneli

TURİZM 06.09.2019 - 11:28, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Demre'de sürdürülebilir turizm paneli

Kültür Rotaları Derneği tarafında Demre'de 'Avrasya Yolu ve Sürdürülebilir Turizm' konulu panel düzenlendi

haberimizvar.net Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen panele, Kaymakam Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gümrükçü, Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Ünal Çetinkaya, Kültür Rotaları Derneği Başkanı Kate Clow, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve turizmciler katıldı. HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK Panelde konuşan Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İtalya'dan başlayan Antalya'da sona eren Avrasya Yolu'nun bir bölümünün Demre'den geçtiğini söyledi. Belediye olarak bu projeye her türlü desteği vereceklerini ifade eden Başkan Kocakaya, "Demre kültür turizmi, alternatif turizm açısından her türlü olanağa sahip. Tarih, doğa, deniz, yayla, yürüyüş yolları, denizde yapılabilecek birçok aktivite. Ama en önemlisi Avrasya Yolu'nun en önemli parçası olan Likya Yolu'nun en güzel parkurları Demre'den geçiyor. İnanılmaz manzaralar var bu bölümde. Bu nedenle Demre'de turizmi doğayı bozmadan, betona boğmadan, doğayı, tarihi, yerel yemekleri ön plana çıkararak geliştireceğiz" dedi. ALTERNATİF TURİZM Likya Yolu üzerinde istasyonlar oluşturarak, butik ve bungalov tipi oteller yaparak alternatif turizmi geliştireceklerini kaydeden Başkan Kocakaya, "Kitle turizmi yerine, alternatif turizm yapacağız. Kurban Bayramı'nda gelen konuklar Demre'de yer bulamadı. Demek ki Demre'de turizm olacak. Bugünün en az 10 katı daha fazla pay alabilecek konumdayız. Ama betonla, dev otellerle değil, kültürle, doğa, tarihle bunu yapacağız" diye konuştu. AB DESTEK VERİYOR Kültür Rotaları Derneği Başkanı Cate Clow ise Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Sivil Toplum Diyalogu 5 Programı' kapsamında hibe almaya hak kazanan 'Avrasya Yolu'nda Yürüyüş' konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Avrasya Yolu'nun aralarında Likya Yolu, Aziz Paul Yolu, Evliya Çelebi Yolu gibi Türkiye'deki yürüyüş rotalarını Yunanistan ve İtalya'daki rotalarla birleştirdiğini ifade eden Clow, "Bu bir yürüyüş ağıdır. Sürdürülebilir turizm ilkeleri kapsamında oluşturulan sınır ötesi işbirliği projesi ile kırsal kalkınmanın sağlanması hedefleniyor. Bu modeli bu yolların geçtiği bölgelerde uygulamak, doğayı bozmadan, betonlaştırmadan yöre insanını turizme katmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalara yerel yönetimleri ve yöre insanını katmak için çalışıyoruz" diye konuştu. 'YÜRÜYÜŞ YOLLARI DEMRE'NİN GELECEĞİ' Likya Yolu Demre Yerel Temsilcisi Barış Yüksel de "Yürüyüş turizmi Demre'nin geleceği. Artık havalar ısınmaya başlıyor. Likya Yolu'nda yürüyüş başlayacak. Bu yolun geçtiği yerlerde halk turizmle tanışacak. Gelecekleri değişecek. Kapaklı Mahallesi'nde bunun ilk meyvelerini almaya başladık. Kapaklı halkı turizmle tanıştı" dedi.
Kültür Rotaları Derneği tarafında Demre'de 'Avrasya Yolu ve Sürdürülebilir Turizm' konulu panel düzenlendi

haberimizvar.net Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen panele, Kaymakam Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gümrükçü, Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Ünal Çetinkaya, Kültür Rotaları Derneği Başkanı Kate Clow, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve turizmciler katıldı.

HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK

Panelde konuşan Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İtalya'dan başlayan Antalya'da sona eren Avrasya Yolu'nun bir bölümünün Demre'den geçtiğini söyledi. Belediye olarak bu projeye her türlü desteği vereceklerini ifade eden Başkan Kocakaya, "Demre kültür turizmi, alternatif turizm açısından her türlü olanağa sahip. Tarih, doğa, deniz, yayla, yürüyüş yolları, denizde yapılabilecek birçok aktivite. Ama en önemlisi Avrasya Yolu'nun en önemli parçası olan Likya Yolu'nun en güzel parkurları Demre'den geçiyor. İnanılmaz manzaralar var bu bölümde. Bu nedenle Demre'de turizmi doğayı bozmadan, betona boğmadan, doğayı, tarihi, yerel yemekleri ön plana çıkararak geliştireceğiz" dedi.

ALTERNATİF TURİZM

Likya Yolu üzerinde istasyonlar oluşturarak, butik ve bungalov tipi oteller yaparak alternatif turizmi geliştireceklerini kaydeden Başkan Kocakaya, "Kitle turizmi yerine, alternatif turizm yapacağız. Kurban Bayramı'nda gelen konuklar Demre'de yer bulamadı. Demek ki Demre'de turizm olacak. Bugünün en az 10 katı daha fazla pay alabilecek konumdayız. Ama betonla, dev otellerle değil, kültürle, doğa, tarihle bunu yapacağız" diye konuştu.

AB DESTEK VERİYOR

Kültür Rotaları Derneği Başkanı Cate Clow ise Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Sivil Toplum Diyalogu 5 Programı' kapsamında hibe almaya hak kazanan 'Avrasya Yolu'nda Yürüyüş' konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Avrasya Yolu'nun aralarında Likya Yolu, Aziz Paul Yolu, Evliya Çelebi Yolu gibi Türkiye'deki yürüyüş rotalarını Yunanistan ve İtalya'daki rotalarla birleştirdiğini ifade eden Clow, "Bu bir yürüyüş ağıdır. Sürdürülebilir turizm ilkeleri kapsamında oluşturulan sınır ötesi işbirliği projesi ile kırsal kalkınmanın sağlanması hedefleniyor. Bu modeli bu yolların geçtiği bölgelerde uygulamak, doğayı bozmadan, betonlaştırmadan yöre insanını turizme katmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalara yerel yönetimleri ve yöre insanını katmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

'YÜRÜYÜŞ YOLLARI DEMRE'NİN GELECEĞİ'

Likya Yolu Demre Yerel Temsilcisi Barış Yüksel de "Yürüyüş turizmi Demre'nin geleceği. Artık havalar ısınmaya başlıyor. Likya Yolu'nda yürüyüş başlayacak. Bu yolun geçtiği yerlerde halk turizmle tanışacak. Gelecekleri değişecek. Kapaklı Mahallesi'nde bunun ilk meyvelerini almaya başladık. Kapaklı halkı turizmle tanıştı" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.