'Doğa katliamı yapılmak isteniyor'

06.09.2019 - 19:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

'Doğa katliamı yapılmak isteniyor'

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek İbradı’da açılması planlanan mermer ocaklarının yaratacağı tahribat hakkında açıklamalarda bulundu.

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Rafet ZeybekZeybek, İbradı Belediye Meclisi’nin mermer ocağı açılmak istenen Sülek Yaylası, Karamıklı mevkiisindeki toplantısında serbest gündemde konuştu. Yasama döneminde konuyu TBMM Genel Kurulu’nda daha önceden gündeme getirdiğini belirten CHP’li Zeybek açıklamasında şu ifadelere yer verdi ; “Mermer ocakları İbradı’nın yaylaları ve dağlarında geri dönüşü olmayan bir tahribata yol açacaktır.  Mermer ocaklarının açılmasının planlandığı alanda yabani hayvanlar ve birçok endemik bitki türü yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Mermer ocağı sebebiyle sedir ağaçları başta olmak üzere çok sayıda ağaç zarar görecektir, İbradı’nın su kaynaklarını barındıran bölgede mermer ocağı açılması durumunda bütün bir ilçe su sıkıntısı yaşayacaktır. 'RANTA KURBAN ETMEYECEĞİZ' Bölgenin Yörüklerin göç yolunda bulunması yaşayan kadim bir kültürü de olumsuz etkileyecektir. İbradı halkının doğasına sahip çıkması gurur verici, bizlerde hemşerilerimizin yanında mermer ocaklarına karşı mücadelemizi TBMM’de vermeye devam edeceğiz, İbradı ve Antalya’nın doğasının talana ve ranta kurban etmemeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı. Yapılmak istenen mermer ocaklarına karşı yöre halkı ile birlikte hareket edeceklerini belirten CHP’li Zeybek, Antalya’da mermer ocakları, taş ocakları ve HES’lerle bir doğa katliamı yapılmak istendiğini, bu talana Antalyalıların izin vermeyeceğini, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.      
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek İbradı’da açılması planlanan mermer ocaklarının yaratacağı tahribat hakkında açıklamalarda bulundu.

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Rafet ZeybekZeybek, İbradı Belediye Meclisi’nin mermer ocağı açılmak istenen Sülek Yaylası, Karamıklı mevkiisindeki toplantısında serbest gündemde konuştu.
Yasama döneminde konuyu TBMM Genel Kurulu’nda daha önceden gündeme getirdiğini belirten CHP’li Zeybek açıklamasında şu ifadelere yer verdi ; “Mermer ocakları İbradı’nın yaylaları ve dağlarında geri dönüşü olmayan bir tahribata yol açacaktır.  Mermer ocaklarının açılmasının planlandığı alanda yabani hayvanlar ve birçok endemik bitki türü yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Mermer ocağı sebebiyle sedir ağaçları başta olmak üzere çok sayıda ağaç zarar görecektir, İbradı’nın su kaynaklarını barındıran bölgede mermer ocağı açılması durumunda bütün bir ilçe su sıkıntısı yaşayacaktır.
'RANTA KURBAN ETMEYECEĞİZ'

Bölgenin Yörüklerin göç yolunda bulunması yaşayan kadim bir kültürü de olumsuz etkileyecektir. İbradı halkının doğasına sahip çıkması gurur verici, bizlerde hemşerilerimizin yanında mermer ocaklarına karşı mücadelemizi TBMM’de vermeye devam edeceğiz, İbradı ve Antalya’nın doğasının talana ve ranta kurban etmemeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.
Yapılmak istenen mermer ocaklarına karşı yöre halkı ile birlikte hareket edeceklerini belirten CHP’li Zeybek, Antalya’da mermer ocakları, taş ocakları ve HES’lerle bir doğa katliamı yapılmak istendiğini, bu talana Antalyalıların izin vermeyeceğini, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.