Kaş klasik müzikle buluşacak

KÜLTÜR 08.09.2019 - 12:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kaş klasik müzikle buluşacak

Antalya'nın Kaş ilçesinde Kaş Klasik Müzik Festivali düzenlenecek. Kaş Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda 12- 14 Eylül tarihleri arasında klasik müzik şöleni yaşanacak.

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi'nin destekleriyle ilk kez düzenlenecek olan Kaş Klasik Müzik Festivali, Estonya'nın ulusal sanatçısı, şef, besteci Eduard Tubin'in anısına gerçekleştirilecek. Festival ilk günü olan 12 Eylül Perşembe Apelion Trio'nun açılış konseriyle başlayacak. Konserde Brezilyalı piyanist Lilian Tonalle Tüzün, Halit Turgay flüt ve Münif Akalın viyolonseliyle sahnede yer alacak. Ardından genç yaşta ustalık düzeyine ulaşmış, şaşırtıcı yorum gücüne sahip olan piyano sanatçısı Cem Babacan sahneye çıkacak. Festivalin ikinci günü olan 13 Eylül Cuma akşamı birçok uluslararası yarışmada dereceler alan, Moskova Çaykovski Konservatuvarı mezunu olan genç piyanist Kenan Tatlıcı konser verecek. Festivalin son günü olan 14 Eylül Cumartesi akşamı ulusal ve uluslararası düzeyde onlarca konser veren piyanist Başar Can Kıvrak sahneye çıkacak. Sanatçıların konserlerini şef Burak Tüzün yönetecek. Sanatçılara ünlü viyolonsel Münif Akalın ve dünyaca ünlü flüt sanatçısı Halit Tugay eşlik edecek. Kaş Turizm Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, "Kaş'ta bir ilki gerçekleştiriyoruz. Kaş turizmine deniz, kum, tarih ve doğanın dışında yeni bir öge ekliyoruz. Kaş Antiphellos Antik Tiyatrosu üç gün boyunca klasik müziğin tınıları ile çınlayacak. Kaş üç gün boyunca, dolunayda müzik akşamları yaşayacak. Kaş turizmine klasik müzik ögesi eklenecek. Likya topraklarının ruhuna uygun olarak ünlü sanatçılarımız, konuklarımızı klasik müziğin hoş sedası ile buluşturacak. Kaş Antik Tiyatrosu, dolunayın doğuşunun, yükselişinin ve denize gümüş yıldızlar yağdırışının en güzel izlendiği yerdir. Bu güzelliği Kaşlılara, Kaş'ta yaşamını sürdüren, tatil yapan yerli ve yabancı konuklara klasik müzik eşliğinde yaşatmak istiyoruz. Bu klasik müzik akşamlarına herkesi davet ediyoruz. Bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz Kaş Klasik Müzik Festivali'ni dünyaca ünlü Estonyalı sanatçı, besteci Eduard Tubin anısına düzenliyoruz. Belki ne ilgisi var denebilir. Eduard Tubin'in oğlu Eino Tubin ve Türk eşi Beyhan Tubin, Kaş'ta yaşamını sürdürüyor. Yaptıkları çalışmalarla Kaş'ın ve ülkemizin sanat yaşamına önemli katkılar sağlıyorlar. Bu nedenle Eduard Tubin'in ruhu, bu festivalle şad olacak" dedi.  
Antalya'nın Kaş ilçesinde Kaş Klasik Müzik Festivali düzenlenecek. Kaş Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda 12- 14 Eylül tarihleri arasında klasik müzik şöleni yaşanacak.

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi'nin destekleriyle ilk kez düzenlenecek olan Kaş Klasik Müzik Festivali, Estonya'nın ulusal sanatçısı, şef, besteci Eduard Tubin'in anısına gerçekleştirilecek. Festival ilk günü olan 12 Eylül Perşembe Apelion Trio'nun açılış konseriyle başlayacak. Konserde Brezilyalı piyanist Lilian Tonalle Tüzün, Halit Turgay flüt ve Münif Akalın viyolonseliyle sahnede yer alacak. Ardından genç yaşta ustalık düzeyine ulaşmış, şaşırtıcı yorum gücüne sahip olan piyano sanatçısı Cem Babacan sahneye çıkacak.

Festivalin ikinci günü olan 13 Eylül Cuma akşamı birçok uluslararası yarışmada dereceler alan, Moskova Çaykovski Konservatuvarı mezunu olan genç piyanist Kenan Tatlıcı konser verecek. Festivalin son günü olan 14 Eylül Cumartesi akşamı ulusal ve uluslararası düzeyde onlarca konser veren piyanist Başar Can Kıvrak sahneye çıkacak. Sanatçıların konserlerini şef Burak Tüzün yönetecek. Sanatçılara ünlü viyolonsel Münif Akalın ve dünyaca ünlü flüt sanatçısı Halit Tugay eşlik edecek.

Kaş Turizm Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, "Kaş'ta bir ilki gerçekleştiriyoruz. Kaş turizmine deniz, kum, tarih ve doğanın dışında yeni bir öge ekliyoruz. Kaş Antiphellos Antik Tiyatrosu üç gün boyunca klasik müziğin tınıları ile çınlayacak. Kaş üç gün boyunca, dolunayda müzik akşamları yaşayacak. Kaş turizmine klasik müzik ögesi eklenecek. Likya topraklarının ruhuna uygun olarak ünlü sanatçılarımız, konuklarımızı klasik müziğin hoş sedası ile buluşturacak. Kaş Antik Tiyatrosu, dolunayın doğuşunun, yükselişinin ve denize gümüş yıldızlar yağdırışının en güzel izlendiği yerdir. Bu güzelliği Kaşlılara, Kaş'ta yaşamını sürdüren, tatil yapan yerli ve yabancı konuklara klasik müzik eşliğinde yaşatmak istiyoruz. Bu klasik müzik akşamlarına herkesi davet ediyoruz. Bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz Kaş Klasik Müzik Festivali'ni dünyaca ünlü Estonyalı sanatçı, besteci Eduard Tubin anısına düzenliyoruz. Belki ne ilgisi var denebilir. Eduard Tubin'in oğlu Eino Tubin ve Türk eşi Beyhan Tubin, Kaş'ta yaşamını sürdürüyor. Yaptıkları çalışmalarla Kaş'ın ve ülkemizin sanat yaşamına önemli katkılar sağlıyorlar. Bu nedenle Eduard Tubin'in ruhu, bu festivalle şad olacak" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.