Konyaaltı kongresi ‘organik’ olacak

YEREL 15.09.2019 - 13:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Konyaaltı kongresi ‘organik’ olacak

CHP Konyaaltı ilçe kongresinin ‘organik’ olacağını ve belediyenin hiçbir şekilde müdahale etmeyeceğini söyleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, il kongresinde de sonuna kadar Ahmet Kumbul’un yanında olduğunu açıkladı.

HABERİMİZ VAR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre hazırlıklarının başlamasıyla birlikte kulisler de hareketlendi. CHP’de gözlerin döndüğü ilçelerden olan Konyaaltı’na ilişkin açıklama yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilçe kongresine belediye olarak müdahil olmayacağını açıkladı. Konyaaltı ilçe kongresinin ‘organik’ olacağını söyleyen Esen, “Parti üyesi hiçbir belediye personelini her hangi bir adaya yönlendirmek gibi bir şey söz konusu olamaz. Adaylar eşit ve adil şartlarda yarışsınlar, biz de kazanan kim olursa onunla çalışalım. Belediye parti kongrelerine karışmayacak” dedi. ‘AHMET KUMBUL’UN YANINDAYIM’ İl kongresine ilişkin de değerlendirme yapan Esen, mevcut il başkanı Ahmet Kumbul’un yanında olduğunu açıkladı. İl kongresini yine Ahmet Kumbul’un kazanacağını iddia eden Semih Esen, “Kumbul üzerinde bir uzlaşma var. CHP Antalya’daki 12 ilçede belediye başkan adayı gösterdi ve bunun 8’ini kazandı. Kazanılmayan 4 ilçenin de, Kepez adayı Murat Dinç hariç, hiç birinde Kumbul’un onayı yoktu. Kumbul’a niye itiraz edilecek? Büyükşehir’i kazanamadı mı diyecekler mesela? Ahmet Kumbul hem başarılı bir il başkanı, hem de dünden bugüne oluşmuş bir konsensüsün, mücadelenin adayı. Kumbul’u il başkanı yapan taban, kesimler, delegeler aynı şekilde bu il kongresinde de yanında duracaktır” diye konuştu.   
CHP Konyaaltı ilçe kongresinin ‘organik’ olacağını ve belediyenin hiçbir şekilde müdahale etmeyeceğini söyleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, il kongresinde de sonuna kadar Ahmet Kumbul’un yanında olduğunu açıkladı.

HABERİMİZ VAR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre hazırlıklarının başlamasıyla birlikte kulisler de hareketlendi. CHP’de gözlerin döndüğü ilçelerden olan Konyaaltı’na ilişkin açıklama yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilçe kongresine belediye olarak müdahil olmayacağını açıkladı. Konyaaltı ilçe kongresinin ‘organik’ olacağını söyleyen Esen, “Parti üyesi hiçbir belediye personelini her hangi bir adaya yönlendirmek gibi bir şey söz konusu olamaz. Adaylar eşit ve adil şartlarda yarışsınlar, biz de kazanan kim olursa onunla çalışalım. Belediye parti kongrelerine karışmayacak” dedi.

‘AHMET KUMBUL’UN YANINDAYIM’

İl kongresine ilişkin de değerlendirme yapan Esen, mevcut il başkanı Ahmet Kumbul’un yanında olduğunu açıkladı. İl kongresini yine Ahmet Kumbul’un kazanacağını iddia eden Semih Esen, “Kumbul üzerinde bir uzlaşma var. CHP Antalya’daki 12 ilçede belediye başkan adayı gösterdi ve bunun 8’ini kazandı. Kazanılmayan 4 ilçenin de, Kepez adayı Murat Dinç hariç, hiç birinde Kumbul’un onayı yoktu. Kumbul’a niye itiraz edilecek? Büyükşehir’i kazanamadı mı diyecekler mesela? Ahmet Kumbul hem başarılı bir il başkanı, hem de dünden bugüne oluşmuş bir konsensüsün, mücadelenin adayı. Kumbul’u il başkanı yapan taban, kesimler, delegeler aynı şekilde bu il kongresinde de yanında duracaktır” diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.