Talimatı kim verdi?

GÜNDEM 16.09.2019 - 14:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Talimatı kim verdi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aydın Özer, tarım politikalarını eleştiren üreticinin 5 yıllığına tüm tarımsal desteklemelerden men edilmesini Meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye bir soru önergesi veren Özer, “Talimatı siz mi verdiniz?” dedi

haberimizvar.net CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak tüm tarımsal desteklemelerden 5 yıl boyunca men edildiğini duyuran üretici Sencer Solakoğlu’nun iddialarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu. Bursa Karacabey’deki çiftliğinde süt üretimi yapan ve kamuoyunda tarım politikalarını eleştirmesiyle tanınan üretici Solakoğlu’nun Twitter hesabındaki iddialara değinen CHP’li Özer, “Her eleştiri yapan cezalandırılacak mıdır?” dedi. KAÇ ÜRETİCİ CEZA ALDI? Solakoğlu’nun iddia ettiği üzere şahsına ait olmayan numuneler ve usulsüz tutulan tutanaklar ile tüm tarımsal desteklemelerden beş yıllığına men cezası almasına ilişkin olarak da Bakana “Cezalandırma talimatını siz mi verdiniz?” diye soran CHP’li Özer ayrıca bugüne dek kaç üreticinin ceza aldığını da sordu. HANGİ UYGULAMA ÜRETİCİ SAYESİNDE OLDU? Çiftçi vekil CHP’li Özer’in Bakan Pakdemirli’ye yönelttiği sorular şöyle: Bu üreticinin iddiaları doğru ise, her eleştiri yapan cezalandırılacak mıdır? Bu üreticiyi cezalandırma talimatını Tarım ve Orman Bakanı olarak siz mi verdiniz? Eğer sizin bir talimatınız yoksa ve bu kişi başkasına ait numunelerle, usulsüz tutanakla tarımsal desteklemelerden men edildiyse, sorumlular hakkında herhangi bir yaptırımınız olacak mıdır? Tarım Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 2006 yılından bugüne dek kaç kişi, hangi gerekçelerle cezalandırılmıştır? 5 yıl süreyle tüm tarımsal desteklemelerden men edilen üretici sayısı nedir? Bakanlığınız, göreve geldiğiniz günden bu yana, üreticilerin eleştiri ve düşünceleri doğrultusunda hangi uygulamayı hayata geçirmiştir?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aydın Özer, tarım politikalarını eleştiren üreticinin 5 yıllığına tüm tarımsal desteklemelerden men edilmesini Meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye bir soru önergesi veren Özer, “Talimatı siz mi verdiniz?” dedi

haberimizvar.net CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak tüm tarımsal desteklemelerden 5 yıl boyunca men edildiğini duyuran üretici Sencer Solakoğlu’nun iddialarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu. Bursa Karacabey’deki çiftliğinde süt üretimi yapan ve kamuoyunda tarım politikalarını eleştirmesiyle tanınan üretici Solakoğlu’nun Twitter hesabındaki iddialara değinen CHP’li Özer, “Her eleştiri yapan cezalandırılacak mıdır?” dedi.

KAÇ ÜRETİCİ CEZA ALDI?

Solakoğlu’nun iddia ettiği üzere şahsına ait olmayan numuneler ve usulsüz tutulan tutanaklar ile tüm tarımsal desteklemelerden beş yıllığına men cezası almasına ilişkin olarak da Bakana “Cezalandırma talimatını siz mi verdiniz?” diye soran CHP’li Özer ayrıca bugüne dek kaç üreticinin ceza aldığını da sordu.

HANGİ UYGULAMA ÜRETİCİ SAYESİNDE OLDU?

Çiftçi vekil CHP’li Özer’in Bakan Pakdemirli’ye yönelttiği sorular şöyle:

  • Bu üreticinin iddiaları doğru ise, her eleştiri yapan cezalandırılacak mıdır?
  • Bu üreticiyi cezalandırma talimatını Tarım ve Orman Bakanı olarak siz mi verdiniz?
  • Eğer sizin bir talimatınız yoksa ve bu kişi başkasına ait numunelerle, usulsüz tutanakla tarımsal desteklemelerden men edildiyse, sorumlular hakkında herhangi bir yaptırımınız olacak mıdır?
  • Tarım Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 2006 yılından bugüne dek kaç kişi, hangi gerekçelerle cezalandırılmıştır? 5 yıl süreyle tüm tarımsal desteklemelerden men edilen üretici sayısı nedir?
  • Bakanlığınız, göreve geldiğiniz günden bu yana, üreticilerin eleştiri ve düşünceleri doğrultusunda hangi uygulamayı hayata geçirmiştir?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.