Turizm Bakanı’nın ağzından bal damladı

27.09.2019 - 14:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Turizm Bakanı’nın ağzından bal damladı

Dünya Turizm Günü’nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedeflerini anlattı. Thomas Cook’un faaliyetlerini durdurma kararı almasının ardından Bakan Ersoy, elinde sunum çubuğuyla 2023 hedeflerini anlatırken ağzından adeta bal damladı. Bir taşla iki kuş vuran Bakan Ersoy, beklenen kabine değişikliğinde koltuğunu da sağlama aldı desem, bu yorumuma katılacağınızı düşünüyorum. 75 milyon turist ile birlikte Türkiye’ye girecek 65 milyar Dolar’ın hedeflerinin nasıl olacağı konusunda Bakan Ersoy’u özetlersek: Türkiye dünyanın en önemli turizm destinasyonu olacak. Türkiye’nin destinasyonların markalaşması ana hedef olacak. 2020 yılından itibaren tanıtım 45 ülkede özellikle TV ve dijital kanallarla olacak. Tanıtıma 200 milyon Dolar bütçe ayrılacak. Hedeflere hazırlık için yeni 500 bin yatak yapılacak Turizm eğitimine ağırlık verilecek. Türk Hava Yolları’nın uçtuğu her ülke bizim pazarımız. Antalya Havaalanı’nın kapasitesi 2 katına çıkarılacak. Galataport açılacak, Yenikapı’ya ilave port yapılacak. Ürün çeşitlendirme artırılarak kültür, inanç, bisiklet, spor, sağlık turizmi v.s. gibi açılımlar genişletilecek. Antik şehir kazıları 12 aya çıkarılacak. Yeni müzeler açılacak. Bakan Ersoy’un anlattığı hedefler sıralamakla bitmiyor. Öne çıkan başlıklar değerlendirildiğinde adeta ülkemizde turizm seferberliği ilan edilecek. Öncelikli olarak hesaba katılmamış bir eksiklik bana göre turizmde dijitalleşme sistemi olmalıydı. Dünya’nın turizm dahil her sektörde dijitalleşme yolunu seçtiği bir dönem yaşarken, en fazla bu durumdan etkilenen turizm sektörüyken bu konuda hedefler arasında yer bulmaması dikkatimi çekti. booking.com’un ardından Thomas Cook’un faaliyetlerini durdurmasıyla ‘öldük, bittik biz’ demek yerine Türkiye’nin dijital ortamda, turizm sektörüyle ilgili olarak dünyaya hitap edecek proje üretip, uygulaması kaçınılmazdır. Ayrıca belirlenen hedeflerin hayata geçmesi adına personel, teknik altyapı, planlama uygulaması adına bakanlık yeterli midir? Bu soruların yanıtını 2023 yılına doğru yol alırken, rakamlar bize gösterecek.

Dünya Turizm Günü’nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedeflerini anlattı. Thomas Cook’un faaliyetlerini durdurma kararı almasının ardından Bakan Ersoy, elinde sunum çubuğuyla 2023 hedeflerini anlatırken ağzından adeta bal damladı. Bir taşla iki kuş vuran Bakan Ersoy, beklenen kabine değişikliğinde koltuğunu da sağlama aldı desem, bu yorumuma katılacağınızı düşünüyorum.

75 milyon turist ile birlikte Türkiye’ye girecek 65 milyar Dolar’ın hedeflerinin nasıl olacağı konusunda Bakan Ersoy’u özetlersek:

  • Türkiye dünyanın en önemli turizm destinasyonu olacak.
  • Türkiye’nin destinasyonların markalaşması ana hedef olacak.
  • 2020 yılından itibaren tanıtım 45 ülkede özellikle TV ve dijital kanallarla olacak.
  • Tanıtıma 200 milyon Dolar bütçe ayrılacak.
  • Hedeflere hazırlık için yeni 500 bin yatak yapılacak
  • Turizm eğitimine ağırlık verilecek.
  • Türk Hava Yolları’nın uçtuğu her ülke bizim pazarımız.
  • Antalya Havaalanı’nın kapasitesi 2 katına çıkarılacak.
  • Galataport açılacak, Yenikapı’ya ilave port yapılacak.
  • Ürün çeşitlendirme artırılarak kültür, inanç, bisiklet, spor, sağlık turizmi v.s. gibi açılımlar genişletilecek.
  • Antik şehir kazıları 12 aya çıkarılacak.
  • Yeni müzeler açılacak.

Bakan Ersoy’un anlattığı hedefler sıralamakla bitmiyor. Öne çıkan başlıklar değerlendirildiğinde adeta ülkemizde turizm seferberliği ilan edilecek. Öncelikli olarak hesaba katılmamış bir eksiklik bana göre turizmde dijitalleşme sistemi olmalıydı. Dünya’nın turizm dahil her sektörde dijitalleşme yolunu seçtiği bir dönem yaşarken, en fazla bu durumdan etkilenen turizm sektörüyken bu konuda hedefler arasında yer bulmaması dikkatimi çekti. booking.com’un ardından Thomas Cook’un faaliyetlerini durdurmasıyla ‘öldük, bittik biz’ demek yerine Türkiye’nin dijital ortamda, turizm sektörüyle ilgili olarak dünyaya hitap edecek proje üretip, uygulaması kaçınılmazdır. Ayrıca belirlenen hedeflerin hayata geçmesi adına personel, teknik altyapı, planlama uygulaması adına bakanlık yeterli midir? Bu soruların yanıtını 2023 yılına doğru yol alırken, rakamlar bize gösterecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.