Kum heykellere çocuk ilgisi

KÜLTÜR 07.10.2019 - 12:28, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kum heykellere çocuk ilgisi

Antalya'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, öğrencileri ağırlıyor. Turizm sezonunda binlerce turisti ağırlayan festival, okulların açılmasıyla birlikte anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine ev sahipliği yapıyor

haberimizvar.net Festival Direktörü Cem Karaca, 2019 teması 'Sea Legends-Deniz Efsaneleri' olarak belirlenen festivalde 100'ün üzerinde kum heykel olduğunu anlattı. Karaca, çocukların heykelleri sevdiğini ve ilgi gösterdiğini söyledi. Okulların açılmasıyla birlikte öğrenci kafilelerine ev sahipliği yaptıklarını anlatan Karaca, farklı okullardan çocukların festival alanını gezerek renkli bir gün geçirdiğini belirtti. Çocukların festival alanı girişinde bulunan Atatürk heykeli önünde uzun zaman geçirerek hatıra fotoğrafı çektiğini aktaran Karaca, "Çocuklar, Atatürk heykelini çok seviyor. Öğretmenleriyle birlikte fotoğraf çekiyor. Kimileri asker selamı veriyor, kimisi de elleriyle kalp işareti yaparak sevgisini dile getiriyor" dedi. 12 AY AÇIK Dünya üzerinde iklimsel şartlar nedeniyle 12 ay açık kalan tek kum heykel festivali olduklarını sözlerine ekleyen Karaca, "Yaz sezonunda turistler, kış sezonunda da öğrenciler festivalimizi geziyor. Yılın 12 ayı açık kaldığımız için kış aylarında tatil yapan turistler de alternatif gezi rotalarına bizi ekliyor. Festivalimizin yazı bir başka kışı bir başka güzel" diye konuştu. Festival teması kapsamında Levietan, Captan Silver, Poseidon ve AquaMen gibi heykeller alanda bulunuyor.
Antalya'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, öğrencileri ağırlıyor. Turizm sezonunda binlerce turisti ağırlayan festival, okulların açılmasıyla birlikte anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine ev sahipliği yapıyor

haberimizvar.net Festival Direktörü Cem Karaca, 2019 teması 'Sea Legends-Deniz Efsaneleri' olarak belirlenen festivalde 100'ün üzerinde kum heykel olduğunu anlattı. Karaca, çocukların heykelleri sevdiğini ve ilgi gösterdiğini söyledi. Okulların açılmasıyla birlikte öğrenci kafilelerine ev sahipliği yaptıklarını anlatan Karaca, farklı okullardan çocukların festival alanını gezerek renkli bir gün geçirdiğini belirtti. Çocukların festival alanı girişinde bulunan Atatürk heykeli önünde uzun zaman geçirerek hatıra fotoğrafı çektiğini aktaran Karaca, "Çocuklar, Atatürk heykelini çok seviyor. Öğretmenleriyle birlikte fotoğraf çekiyor. Kimileri asker selamı veriyor, kimisi de elleriyle kalp işareti yaparak sevgisini dile getiriyor" dedi.

12 AY AÇIK

Dünya üzerinde iklimsel şartlar nedeniyle 12 ay açık kalan tek kum heykel festivali olduklarını sözlerine ekleyen Karaca, "Yaz sezonunda turistler, kış sezonunda da öğrenciler festivalimizi geziyor. Yılın 12 ayı açık kaldığımız için kış aylarında tatil yapan turistler de alternatif gezi rotalarına bizi ekliyor. Festivalimizin yazı bir başka kışı bir başka güzel" diye konuştu. Festival teması kapsamında Levietan, Captan Silver, Poseidon ve AquaMen gibi heykeller alanda bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.