Oylarınızı salt siyaset için kullanmayın!

GÜNDEM 08.10.2019 - 16:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Oylarınızı salt siyaset için kullanmayın!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Salt siyaset adına oylarınızı kullanmayın. Milletin menfaati için oy kullanın” diye konuştu. AKP’li meclis Üyesi Ali Çetin, Başkan Uysal’ın açıklamasına tepki gösterdi

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 91. maddelik gündem maddesiyle Muhittin Böcek başkanlığında toplandı. Gündemin 49. ve 50. Maddelerinde yer alan mahkeme kararıyla Alan Mahallesi’ndeki 12541 ada 1 parselin belediye hizmet alanından ticaret alanına dönüştürülmesi planları ile Şirinyalı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 12082 ada 1 parselin yapılaşma koşullarının kreş alanına dönüştürülmesiyle ilgili komisyon raporuna AKP Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ‘ret’ oyu kullandı. AKP’DEN RED OYU İki maddenin oy çokluğuyla meclisten geçmesinin ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal söz aldı. Başkan Uysal, “49. Maddede mahkeme kararı oylandı. Mahkeme kimsenin kamu yararına olan arsayı kafasına göre kullanamayacağının kararı çıktı. 50. maddede kreş alanı içindi. Ancak yine görüyorum ki bu maddelerde oy birliği sağlanamadı. Sadece salt siyaset için, bir belediye zor duruma düşsün diye oylarınızı kullanarak iyi bir şey yapmıyorsunuz. Kreş alanı belirlerken siyasi duruş göstermenin kimseye faydası yoktur” dedi. MECLİS ÜYELERİNE UYARI Oy kullanırken siyasi kararların öne çıktığını hatırlatan Başkan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Salt siyasetle kullandığınız oylar ne Türkiye’ye ne Antalya’ya fayda getirmez. Oradaki ticari alanı ne yapacağımızı geçen dönem açıklamamıza rağmen yine siyasi karar öne çıktı. Bakıyorum bu dönemde değişen bir şey yok. Milletimiz için, hizmet için gerekeni hep birlikte yapalım. Dediğim gibi bu durum kimseye fayda getirmez. Millet menfaati olmayanlara milletimiz geçen seçimde gereken cevabı verdi. Bu nedenle milletin menfaati olmayan salt siyasetten kaçınmanızı öneririm.” AKP’DEN CEVAP GELDİ Uysal’ın konuşmalarını destekleyen Başkan Böcek, söz isteyen AKP Büyükşehir Meclis üyesi Ali Çetin’e söz verdi. Çetin, “Uysal’ın eleştirilerini kabul etmiyoruz. Tabi ki fikir ayrılığımız olacak. Neredeyse meclis gündeminde 50 madde Muratpaşa Belediyesi ilgili. Bu 50 maddenin sadece 5’ine oy vermedik. Bunu da eleştirmesi anlamsız” dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 11 Ekim Cuma günü saat 11.00’da Ekim ayı ikinci oturumunu gerçekleştirme kararı aldı.
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Salt siyaset adına oylarınızı kullanmayın. Milletin menfaati için oy kullanın” diye konuştu. AKP’li meclis Üyesi Ali Çetin, Başkan Uysal’ın açıklamasına tepki gösterdi

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 91. maddelik gündem maddesiyle Muhittin Böcek başkanlığında toplandı. Gündemin 49. ve 50. Maddelerinde yer alan mahkeme kararıyla Alan Mahallesi’ndeki 12541 ada 1 parselin belediye hizmet alanından ticaret alanına dönüştürülmesi planları ile Şirinyalı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 12082 ada 1 parselin yapılaşma koşullarının kreş alanına dönüştürülmesiyle ilgili komisyon raporuna AKP Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ‘ret’ oyu kullandı.

AKP’DEN RED OYU

İki maddenin oy çokluğuyla meclisten geçmesinin ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal söz aldı. Başkan Uysal, “49. Maddede mahkeme kararı oylandı. Mahkeme kimsenin kamu yararına olan arsayı kafasına göre kullanamayacağının kararı çıktı. 50. maddede kreş alanı içindi. Ancak yine görüyorum ki bu maddelerde oy birliği sağlanamadı. Sadece salt siyaset için, bir belediye zor duruma düşsün diye oylarınızı kullanarak iyi bir şey yapmıyorsunuz. Kreş alanı belirlerken siyasi duruş göstermenin kimseye faydası yoktur” dedi.

MECLİS ÜYELERİNE UYARI

Oy kullanırken siyasi kararların öne çıktığını hatırlatan Başkan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Salt siyasetle kullandığınız oylar ne Türkiye’ye ne Antalya’ya fayda getirmez. Oradaki ticari alanı ne yapacağımızı geçen dönem açıklamamıza rağmen yine siyasi karar öne çıktı. Bakıyorum bu dönemde değişen bir şey yok. Milletimiz için, hizmet için gerekeni hep birlikte yapalım. Dediğim gibi bu durum kimseye fayda getirmez. Millet menfaati olmayanlara milletimiz geçen seçimde gereken cevabı verdi. Bu nedenle milletin menfaati olmayan salt siyasetten kaçınmanızı öneririm.”

AKP’DEN CEVAP GELDİ

Uysal’ın konuşmalarını destekleyen Başkan Böcek, söz isteyen AKP Büyükşehir Meclis üyesi Ali Çetin’e söz verdi. Çetin, “Uysal’ın eleştirilerini kabul etmiyoruz. Tabi ki fikir ayrılığımız olacak. Neredeyse meclis gündeminde 50 madde Muratpaşa Belediyesi ilgili. Bu 50 maddenin sadece 5’ine oy vermedik. Bunu da eleştirmesi anlamsız” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 11 Ekim Cuma günü saat 11.00’da Ekim ayı ikinci oturumunu gerçekleştirme kararı aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.