Kayıp heykelleri bulduk

GÜNDEM 09.10.2019 - 19:11, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kayıp heykelleri bulduk

Mustafa Akaydın döneminde Antalya’nın çeşitli yerlerine dikilen ve Menderes Türel döneminde kaldırılan taş heykelleri Gürsu’daki belediye deposunda bulduk. Bir kısmı zarar görmüş heykellerin onarılarak Karaalioğlu Parkı’na dikileceği belirtildi.

HABERİMİZ VAR – CHP’li Mustafa Akaydın’ın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Kepez’deki Hamdullah Suphi Tanrıöver Parkı’na dikilen “Demir döven Türk ve kurt” heykeli ile Uluslararası Mizahi Heykel Sempozyumu sırasında yapılıp Minicity’nin önüne yerleştirilen 30 civarında kayıp taş heykeli bulduk. AKP’li Menderes Türel döneminde kaldırılan heykellerin Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’ne Gürsu’daki depoda oldukları ortaya çıktı.   KARAALİOĞLU PARKI’NA DİKİLECEK Deponun bahçesine atılmış olan heykellerin bir kısmının zarar gördüğü, parçalandığını fotoğraflarla tespit ettik. Sağa sola düzensiz bir şekilde atılmış durumdaki heykellerin büyük bir çoğunluğu harap vaziyetti. Heykellerin onarılacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kent Müzesi Kültür Kompleksi olarak düzenlenen Karaalioğlu Parkı’nın çevresine belli aralıklarla yerleştirileceğini belirtti.
Mustafa Akaydın döneminde Antalya’nın çeşitli yerlerine dikilen ve Menderes Türel döneminde kaldırılan taş heykelleri Gürsu’daki belediye deposunda bulduk. Bir kısmı zarar görmüş heykellerin onarılarak Karaalioğlu Parkı’na dikileceği belirtildi.

HABERİMİZ VAR – CHP’li Mustafa Akaydın’ın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Kepez’deki Hamdullah Suphi Tanrıöver Parkı’na dikilen “Demir döven Türk ve kurt” heykeli ile Uluslararası Mizahi Heykel Sempozyumu sırasında yapılıp Minicity’nin önüne yerleştirilen 30 civarında kayıp taş heykeli bulduk. AKP’li Menderes Türel döneminde kaldırılan heykellerin Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’ne Gürsu’daki depoda oldukları ortaya çıktı.

 

KARAALİOĞLU PARKI’NA DİKİLECEK

Deponun bahçesine atılmış olan heykellerin bir kısmının zarar gördüğü, parçalandığını fotoğraflarla tespit ettik. Sağa sola düzensiz bir şekilde atılmış durumdaki heykellerin büyük bir çoğunluğu harap vaziyetti. Heykellerin onarılacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kent Müzesi Kültür Kompleksi olarak düzenlenen Karaalioğlu Parkı’nın çevresine belli aralıklarla yerleştirileceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.