Okul müdürünün saldırısına Eğitim-Sen’den protesto

GÜNDEM 17.10.2019 - 15:56, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Okul müdürünün saldırısına Eğitim-Sen’den protesto

Konyaaltı Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Bekir Tuna’nın sendika üyesi bir öğretmene uyguladığı şiddeti kınayan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Eğitimcilere uygulanan şiddeti kabul etmiyoruz” dedi

haberimizvar.net Eğitim Sen Antalya Şubesi, Antalya Konyaaltı Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda, okul müdürünün üyelerine uyguladığı şiddeti protesto etmek amacıyla okul önünde açıklama yaparak, eğitimcilere yönelik baskı ve şiddetin son bulmasını istedi.  Okul müdürü Bekir Tuna’nın üyelerine yönelik şiddetin görüntüsü olduğunu belirten Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Devlet kurumları kamunundur. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri orayı işgal eden zatların kendi şirketleri ya da çiftlikleri değildir. Kurumlardaki koltukları işgal edenler derebeylik, padişahlık ya da mafya babalığı yapmıyorlar. Bu kişiler, hangi makamlara ya da kimlere güvenerek bu pervasızlığı gösterebiliyorlar. Eğitimcilere uygulanan şiddeti kabul etmiyoruz” dedi.    ‘CEZAİ İŞLEM UYGULANSIN’ Okul müdürü Tuna’nın üyelerine yaptığı şiddet sonrası görevden uzaklaştırması ve cezai işlem uygulanması gerektiğine işaret eden Öztürk, “Okul müdürü pedagojik formasyon almış. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir kişinin, meslektaşına kinle, nefretle, ölümüne bile yol açabilecek tutumla saldırabilmesinin nedeninin; psikologların, ruh sağlığı hekimlerinin araştırması ve incelemesi gerektiğini düşünüyoruz. Üyemiz hiçbir neden yokken açıkça bir saldırıya uğramış, yaşam boyu sakat kalabilecek bir eylemle karşılaşmış, hatta ölümden dönmüştür. Saldırıda bulunan, bir meslektaşını kin ve nefretle yaralayan kişinin görev yerinin değişmesi değil meslekten de atılması ve hapis cezası alması gerekiyor. Sanki üyemiz de kusurluymuş ve saldırıda bulunan diğer bir tarafmış gibi bir uygulama yapılmasını kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.      
Konyaaltı Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Bekir Tuna’nın sendika üyesi bir öğretmene uyguladığı şiddeti kınayan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Eğitimcilere uygulanan şiddeti kabul etmiyoruz” dedi

haberimizvar.net Eğitim Sen Antalya Şubesi, Antalya Konyaaltı Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda, okul müdürünün üyelerine uyguladığı şiddeti protesto etmek amacıyla okul önünde açıklama yaparak, eğitimcilere yönelik baskı ve şiddetin son bulmasını istedi.  Okul müdürü Bekir Tuna’nın üyelerine yönelik şiddetin görüntüsü olduğunu belirten Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Devlet kurumları kamunundur. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri orayı işgal eden zatların kendi şirketleri ya da çiftlikleri değildir. Kurumlardaki koltukları işgal edenler derebeylik, padişahlık ya da mafya babalığı yapmıyorlar. Bu kişiler, hangi makamlara ya da kimlere güvenerek bu pervasızlığı gösterebiliyorlar. Eğitimcilere uygulanan şiddeti kabul etmiyoruz” dedi. 

 

‘CEZAİ İŞLEM UYGULANSIN’

Okul müdürü Tuna’nın üyelerine yaptığı şiddet sonrası görevden uzaklaştırması ve cezai işlem uygulanması gerektiğine işaret eden Öztürk, “Okul müdürü pedagojik formasyon almış. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir kişinin, meslektaşına kinle, nefretle, ölümüne bile yol açabilecek tutumla saldırabilmesinin nedeninin; psikologların, ruh sağlığı hekimlerinin araştırması ve incelemesi gerektiğini düşünüyoruz. Üyemiz hiçbir neden yokken açıkça bir saldırıya uğramış, yaşam boyu sakat kalabilecek bir eylemle karşılaşmış, hatta ölümden dönmüştür. Saldırıda bulunan, bir meslektaşını kin ve nefretle yaralayan kişinin görev yerinin değişmesi değil meslekten de atılması ve hapis cezası alması gerekiyor. Sanki üyemiz de kusurluymuş ve saldırıda bulunan diğer bir tarafmış gibi bir uygulama yapılmasını kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.