‘Antalyalılar bu talana izin vermeyecek!’

GÜNDEM 24.10.2019 - 17:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Antalyalılar bu talana izin vermeyecek!’

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek çevreci çift Ali Ulvi – Ayşin Büyüknohutçu’nun hukuki mücadele vererek kapattırdığı mermer ocağının kapasite artışı talebine dair hazırlanan ÇED raporunu soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı

haberimizvar.net Antalya’nın Finike İlçesi’nde Kızılcık Yaylası’nda ikamet ettikleri dağ evinde 9 Mayıs 2017 günü vahşice öldürülen Ali Ulvi ve Ayşin Büyüknohutçu çiftinin, Antalya ve Finike’nin doğasının talana ve ranta teslim edilmesine karşı verdikleri hukuk mücadelesini kazandıklarını vurgulayan CHP’li Zeybek, “Büyüknohutçu çiftinin haklı mücadelesinin sonucu mahkeme kararı ile kapattırdığı mermer ocağının, kapasite artırımı başvurusu sonucu yayınlanan ÇED raporu ile ilgili firmanın ruhsat sahasında 65.76 hektarlık alanında kapasite artışı planlandığı iddiası vahimdir” ifadelerini kullandı. KAÇ OCAĞA RUHSAT VERİLDİ? Finike’de mermer ocağını işleten firmanın kapasite artışı için ÇED raporu başvurusunu soru önergesi ile TBMM’ye taşıyan CHP’li Zeybek önergesinde kapasite artışı yapılacak alanda bulunan ağaç sayısı ve türlerini, oluşacak tahribatın yabani hayvanlara vereceği zararın araştırılıp araştırılmadığına ve 2002-2019 yılları arasında Antalya’da kaç mermer ocağı ruhsatı verildiği sorularına yer verdi. CİNAYET HALA AYDINLATILAMADI CHP’li Zeybek verdiği soru önergesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Büyüknohutçu çiftinin hala karanlıkta kalan ve cevaplanmayı bekleyen sorularının bulunduğu cinayeti tüm detayları ile aydınlatılamamışken, çiftin kapanması için mücadele verdiği mermer ocağının kapasite artırım talebi, Büyüknohutçu çiftinin aziz hatıralarına zarar vermektedir. Türkiye ve Antalya kamuoyu bu vahim olayın aydınlatılmasını beklemektedir. Antalyalılar bu şehrin doğası ve tarihinin talan edilmesine müsaade etmeyecektir, bu konuda TBMM’de tüm desteğimizle birlikte vatandaşlarımızın yanında olacağız” dedi.     CHP, Rafet Zeybek
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek çevreci çift Ali Ulvi – Ayşin Büyüknohutçu’nun hukuki mücadele vererek kapattırdığı mermer ocağının kapasite artışı talebine dair hazırlanan ÇED raporunu soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı

haberimizvar.net Antalya’nın Finike İlçesi’nde Kızılcık Yaylası’nda ikamet ettikleri dağ evinde 9 Mayıs 2017 günü vahşice öldürülen Ali Ulvi ve Ayşin Büyüknohutçu çiftinin, Antalya ve Finike’nin doğasının talana ve ranta teslim edilmesine karşı verdikleri hukuk mücadelesini kazandıklarını vurgulayan CHP’li Zeybek, “Büyüknohutçu çiftinin haklı mücadelesinin sonucu mahkeme kararı ile kapattırdığı mermer ocağının, kapasite artırımı başvurusu sonucu yayınlanan ÇED raporu ile ilgili firmanın ruhsat sahasında 65.76 hektarlık alanında kapasite artışı planlandığı iddiası vahimdir” ifadelerini kullandı.

KAÇ OCAĞA RUHSAT VERİLDİ?

Finike’de mermer ocağını işleten firmanın kapasite artışı için ÇED raporu başvurusunu soru önergesi ile TBMM’ye taşıyan CHP’li Zeybek önergesinde kapasite artışı yapılacak alanda bulunan ağaç sayısı ve türlerini, oluşacak tahribatın yabani hayvanlara vereceği zararın araştırılıp araştırılmadığına ve 2002-2019 yılları arasında Antalya’da kaç mermer ocağı ruhsatı verildiği sorularına yer verdi.

CİNAYET HALA AYDINLATILAMADI

CHP’li Zeybek verdiği soru önergesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Büyüknohutçu çiftinin hala karanlıkta kalan ve cevaplanmayı bekleyen sorularının bulunduğu cinayeti tüm detayları ile aydınlatılamamışken, çiftin kapanması için mücadele verdiği mermer ocağının kapasite artırım talebi, Büyüknohutçu çiftinin aziz hatıralarına zarar vermektedir. Türkiye ve Antalya kamuoyu bu vahim olayın aydınlatılmasını beklemektedir. Antalyalılar bu şehrin doğası ve tarihinin talan edilmesine müsaade etmeyecektir, bu konuda TBMM’de tüm desteğimizle birlikte vatandaşlarımızın yanında olacağız” dedi.

 

 

CHP, Rafet Zeybek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.