Altın Portakal Film Festivali coşkuyla başladı

KÜLTÜR 27.10.2019 - 12:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Altın Portakal Film Festivali coşkuyla başladı

56'ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali, kortejin ardından açılış töreniyle devam etti.

10 bin kişilik spor salonundaki törende ünlüler şıklık yarışına girdi. İlk kez bu kadar büyük salonda gerçekleştirilen açılış törenine halk da büyük ilgi gösterip salonu doldurdu. ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NDE KIRMIZI HALI ŞIKLIĞI 56'ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bu yıl ilk kez 10 bin kişilik spor salonunda açılışı gerçekleştirildi. Kırmızı halı ve açılış galasında, her yıl olduğu gibi bu yıl da şıklık yarışı yaşandı. Görkemli geceye festivalde yer alan filmlerin dünyaca ünlü yönetmenleri, oyuncular, Türk sinema ve televizyon dünyasının birbirinden ünlü yıldızları ile Antalyalı sinemaseverler katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Türk sinemasının 'Sultan' unvanlı sanatçısı Türkan Şoray ile Yusuf Sezgin, Salih Güney, Ahmet Mekin, Selma Güneri, Oktay Kaynarca ve çok sayıda dizi ve film oyuncusu kırmızı halıdan geçerek törenin yapılacağı alana geldi. Birbirinden şık giyinen sanatçılar, kırmızı halıda göz doldurdu. CUMHURİYET BAYRAMI VURGUSU BÜYÜK ALKIŞ ALDI CNN Türk'te canlı yayınlanan açılış gecesinde Yekta Kopan ve Ceyda Düvenci, programın sunuculuğunu yaptı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yarım asrı aşan festivali birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özlemle kucakladıkları festival tarihi yaşadıklarını kaydeden Böcek, "Ülkemizin geçirdiği zor günlerde festivalimizin nefes ve ışık olsun istiyoruz. Antalya'mızın özünde sinema aşkı hep vardı. Halkımız için önemli bir değerdir. Festivali yeniden özüne döndürdük. Daha güzel günlere gideceğiz" dedi. Konuşmasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na vurgu yapan Böcek'in söylemleri uzun süre alkışlandı. TÜRKAN ŞORAY GÖZYAŞLARINI TUTAMADI Festivalin bu yılki afişini süsleyen Türkan Şoray da sahneye çıktığında büyük alkış aldı. Şoray, sahnede duygulu anlar yaşadı. Gözyaşlarını tutamayan Türkan Şoray, seyircinin alkışlarına, "Siz benim canımsınız. Bu alkışlarınızla bu sıcaklığınızda yaşattığınız mutluluğu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Festival tarihinde belki de ilk kez festivalin esas sahipleri, Antalyalıların katkılarıyla muhteşem bir açılış oluyor, bir şölen gibi" yanıtını verdi.Açılış gecesi, sanatçı Candan Erçetin konseri ile tamamlandı.  
56'ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali, kortejin ardından açılış töreniyle devam etti.

10 bin kişilik spor salonundaki törende ünlüler şıklık yarışına girdi. İlk kez bu kadar büyük salonda gerçekleştirilen açılış törenine halk da büyük ilgi gösterip salonu doldurdu.

ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NDE KIRMIZI HALI ŞIKLIĞI

56'ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bu yıl ilk kez 10 bin kişilik spor salonunda açılışı gerçekleştirildi. Kırmızı halı ve açılış galasında, her yıl olduğu gibi bu yıl da şıklık yarışı yaşandı. Görkemli geceye festivalde yer alan filmlerin dünyaca ünlü yönetmenleri, oyuncular, Türk sinema ve televizyon dünyasının birbirinden ünlü yıldızları ile Antalyalı sinemaseverler katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Türk sinemasının 'Sultan' unvanlı sanatçısı Türkan Şoray ile Yusuf Sezgin, Salih Güney, Ahmet Mekin, Selma Güneri, Oktay Kaynarca ve çok sayıda dizi ve film oyuncusu kırmızı halıdan geçerek törenin yapılacağı alana geldi. Birbirinden şık giyinen sanatçılar, kırmızı halıda göz doldurdu.

CUMHURİYET BAYRAMI VURGUSU BÜYÜK ALKIŞ ALDI


CNN Türk'te canlı yayınlanan açılış gecesinde Yekta Kopan ve Ceyda Düvenci, programın sunuculuğunu yaptı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yarım asrı aşan festivali birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özlemle kucakladıkları festival tarihi yaşadıklarını kaydeden Böcek, "Ülkemizin geçirdiği zor günlerde festivalimizin nefes ve ışık olsun istiyoruz. Antalya'mızın özünde sinema aşkı hep vardı. Halkımız için önemli bir değerdir. Festivali yeniden özüne döndürdük. Daha güzel günlere gideceğiz" dedi. Konuşmasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na vurgu yapan Böcek'in söylemleri uzun süre alkışlandı.

TÜRKAN ŞORAY GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Festivalin bu yılki afişini süsleyen Türkan Şoray da sahneye çıktığında büyük alkış aldı. Şoray, sahnede duygulu anlar yaşadı. Gözyaşlarını tutamayan Türkan Şoray, seyircinin alkışlarına, "Siz benim canımsınız. Bu alkışlarınızla bu sıcaklığınızda yaşattığınız mutluluğu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Festival tarihinde belki de ilk kez festivalin esas sahipleri, Antalyalıların katkılarıyla muhteşem bir açılış oluyor, bir şölen gibi" yanıtını verdi.Açılış gecesi, sanatçı Candan Erçetin konseri ile tamamlandı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.