CHP’de Yeni Emek itirazı

SİYASET 19.11.2019 - 18:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP’de Yeni Emek itirazı

CHP Kepez ilçe örgütünün Yeni Emek’te yaptığı seçimlere itiraz edildi. Pazar günü yapılan seçimin yeri ve saatinin apar topar değiştirildiğini söyleyen İbrahim Çelebi, sandığın da AKP’ye çalışan birinin evinin önüne konulduğunu ileri sürdü.

haberimizvar.net- Antalya’nın Kepez ilçesinde Pazar günü yapılan Yeni Emek mahallesi delege seçimlerine itiraz edildi. Oy kullanılacak yer ve saatin mahalle temsilcisi Yusuf En tarafından verilen dilekçeye istinaden seçimlerden bir gün önce değiştirildiğini dile getiren CHP üyesi İbrahim Çelebi, seçimlerin iptal edilmesi ve yeniden yapılması için dilekçe verdi. Sorumlular hakkında gerekli disiplin işlemlerinin başlatılmasını da isteyen İbrahim Çelebi, CHP tüzüğünün 8/2 maddesinin ihlal edildiğini ileri sürdü.   ‘APAR TOPAR DEĞİŞİKLİK YAPILDI’ Söz konusu hüküm gereğince mahalle seçim yeri, saati ve görevlilerini değiştiren ilçe yönetiminin bunu 7 gün önceden üyelere bildirmesi gerektiğini hatırlatan Çelebi, “Bu madde gereği yerine getirilmemiştir. Seçimden bir gün önce apar topar ve mahalle onayı alınmadan yapılan bu değişiklik tüzüğe aykırıdır. Mahalle seçim faaliyetlerinin yürütülmesi sadece mahalle temsilcisi tekelinde değildir. Tüm üyeler mahallenin her türlü siyasi faaliyetinden sorumludur. Mahalle adına yapılan her türlü siyasi faaliyette karar mekanizmasında seçmen bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.   ‘SANDIĞI EVİNİN ÖNÜNE GÖTÜRDÜ’ Geçtiğimiz Pazar günü saat 11.00-13.00 arasında yapılacağı ilan edilen Yeni Emek mahallesi delege seçimlerinin saat 13.00-17.00 arasına kaydırıldığını belirten İbrahim Çelebi, “Sandığın da önce ilçe binasına konulacağı açıklanmıştı. Sonra Vezir Özdemir’in evinin önüne götürüldü. Vezir Özdemir seçimler AKP’ye çalışmış biridir. Değişiklik yapıldığını da bizlere saat 14.00 civarında, yani seçimlere 1 saat kala SMS mesajıyla bildirdiler. Bu işin içinde Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Zekiye Genç, Yusuf En ve Vezir Özdemir var” diye konuştu. 
CHP Kepez ilçe örgütünün Yeni Emek’te yaptığı seçimlere itiraz edildi. Pazar günü yapılan seçimin yeri ve saatinin apar topar değiştirildiğini söyleyen İbrahim Çelebi, sandığın da AKP’ye çalışan birinin evinin önüne konulduğunu ileri sürdü.

haberimizvar.net- Antalya’nın Kepez ilçesinde Pazar günü yapılan Yeni Emek mahallesi delege seçimlerine itiraz edildi. Oy kullanılacak yer ve saatin mahalle temsilcisi Yusuf En tarafından verilen dilekçeye istinaden seçimlerden bir gün önce değiştirildiğini dile getiren CHP üyesi İbrahim Çelebi, seçimlerin iptal edilmesi ve yeniden yapılması için dilekçe verdi. Sorumlular hakkında gerekli disiplin işlemlerinin başlatılmasını da isteyen İbrahim Çelebi, CHP tüzüğünün 8/2 maddesinin ihlal edildiğini ileri sürdü.

 

‘APAR TOPAR DEĞİŞİKLİK YAPILDI’

Söz konusu hüküm gereğince mahalle seçim yeri, saati ve görevlilerini değiştiren ilçe yönetiminin bunu 7 gün önceden üyelere bildirmesi gerektiğini hatırlatan Çelebi, “Bu madde gereği yerine getirilmemiştir. Seçimden bir gün önce apar topar ve mahalle onayı alınmadan yapılan bu değişiklik tüzüğe aykırıdır. Mahalle seçim faaliyetlerinin yürütülmesi sadece mahalle temsilcisi tekelinde değildir. Tüm üyeler mahallenin her türlü siyasi faaliyetinden sorumludur. Mahalle adına yapılan her türlü siyasi faaliyette karar mekanizmasında seçmen bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

‘SANDIĞI EVİNİN ÖNÜNE GÖTÜRDÜ’

Geçtiğimiz Pazar günü saat 11.00-13.00 arasında yapılacağı ilan edilen Yeni Emek mahallesi delege seçimlerinin saat 13.00-17.00 arasına kaydırıldığını belirten İbrahim Çelebi, “Sandığın da önce ilçe binasına konulacağı açıklanmıştı. Sonra Vezir Özdemir’in evinin önüne götürüldü. Vezir Özdemir seçimler AKP’ye çalışmış biridir. Değişiklik yapıldığını da bizlere saat 14.00 civarında, yani seçimlere 1 saat kala SMS mesajıyla bildirdiler. Bu işin içinde Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Zekiye Genç, Yusuf En ve Vezir Özdemir var” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.