Çakarlı kanun teklifi Çelik’in başını ağrıtacak

KULİS 11.12.2019 - 14:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Çakarlı kanun teklifi Çelik’in başını ağrıtacak

AKP Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in milletvekillerinin araçlarında çakar lamba kullanması için hazırladığı teklif Torba Yasası’ndan çıkınca, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Son olarak TBMM’de yapılan eleştirilere karşılık MHP’liler de ittifak ortakları AKP’nin sunduğu kanunu savunarak, “Mafya babalarında bile var!” diye cümle kurunca tepkiler arttı.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla İçişleri Bakanlığı tarafından kısıtlanan 'çakar lamba' uygulaması, Meclis'teki torba yasayla milletvekilleri için esnetilmişti. Tepki gelen yasa bilindiği gibi AKP Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in öncülüğünde hazırlanmıştı. Kamuoyunda tartışmalara neden olan ve eleştirilere maruz kalan kanunla hala gündemde yerini koruyor. ÖNCE VEKİL ARABALARINA AYRICALIK SONRA ÇAKARLI Antalya Milletvekili Çelik, ‘çakarlı lamba’ kullanımı dışında milletvekillerinin akrabalarının öbür boyu sağlık hizmetinden yararlanması adına sunduğu teklifte kanunlaşınca aynı eleştirilerle karşı karşı kalmıştı. AKP’lilerin kanunlaştırdığı ‘çakarlı lamba’ hakkı ile ilgili MHP’lilerde de savunmaya dahil oldu. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt 'Türkiye’de mafya babalarının çakarlı arabası var. Bunun kime ne rahatsızlığı var' dedi. MHP’LİLER DE KANUNU SAVUNDU Enginyurt şunları söyledi: “TBMM İçtüzüğü’nün beşinci maddesine göre milletvekillerine verilmiş yönetmelikte haktır. Yani milletvekilleri uzun yıllardır çakar zaten kullanıyorlardı. Dolayısıyla yönetmelik kanun haline getirildi. Kanun haline getirilirken de Türkiye’de 29 üst düzey bürokrata çakar kullanma hakkı verildi. Ama ilginçtir hiçbir bürokrat ‘Niçin çakar kullanıyor’ diye eleştirilmezken, milletvekili eleştiriliyor. Türkiye’de mafya babalarının çakarlı arabası var. Dört koruması var. Bu gündeme gelmiyor, milletvekili gündeme getiriliyor. Milletvekili yapmış olduğu siyasi görev dolayısıyla ister istemez muhalifleri tarafından her zaman saldırıya maruz kalabilir. Millet tarafından değil, siyasi muhalifleri ve muarızları tarafından sözlü saldırıya maruz kalıyoruz. Fiili saldırı oluyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na olmadı mı? Birçok milletvekiline Meclis’te bile saldırılmadı mı? HERKES KULLANIYOR Mafya babasının çakarlı arabası olup, dört korumasının olduğu bu ülkede, mafya babası konuşulmuyor da niçin siyasiler konuşuluyor veya bürokrat, ismini vermeyeceğim incitmemek için. 29 tane bürokraside görevli olup da onlara da çakar verilmiş bunlar gündeme gelmiyor da 600 tane milletvekili mi gündeme getiriliyor? Toplumun neyini rahatsız ediyor, kimi rahatsız ediyor? Sadece TBMM İçtüzüğünün tanıdığı hak kanunlaşmıştır. Bunun ötesinde bir şey yok. Kimler kullanmıyor, kulüp başkanları, belediye başkanları, daire müdürleri herkes kullanıyor çakarı.” ÇELİK ÖNCÜLÜK ETTİ Dikkat çeken, vekillere ayrıcalık tanıyan kanun tekliflerini veren AKP Antalya Milletvekili Kemal Çelik her ne kadar eleştirilerden uzak dursa da, parti içinde başının çok arayacağı şimdiden kendini gösteriyor.   
AKP Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in milletvekillerinin araçlarında çakar lamba kullanması için hazırladığı teklif Torba Yasası’ndan çıkınca, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Son olarak TBMM’de yapılan eleştirilere karşılık MHP’liler de ittifak ortakları AKP’nin sunduğu kanunu savunarak, “Mafya babalarında bile var!” diye cümle kurunca tepkiler arttı.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla İçişleri Bakanlığı tarafından kısıtlanan 'çakar lamba' uygulaması, Meclis'teki torba yasayla milletvekilleri için esnetilmişti. Tepki gelen yasa bilindiği gibi AKP Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in öncülüğünde hazırlanmıştı. Kamuoyunda tartışmalara neden olan ve eleştirilere maruz kalan kanunla hala gündemde yerini koruyor.

ÖNCE VEKİL ARABALARINA AYRICALIK SONRA ÇAKARLI

Antalya Milletvekili Çelik, ‘çakarlı lamba’ kullanımı dışında milletvekillerinin akrabalarının öbür boyu sağlık hizmetinden yararlanması adına sunduğu teklifte kanunlaşınca aynı eleştirilerle karşı karşı kalmıştı. AKP’lilerin kanunlaştırdığı ‘çakarlı lamba’ hakkı ile ilgili MHP’lilerde de savunmaya dahil oldu. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt 'Türkiye’de mafya babalarının çakarlı arabası var. Bunun kime ne rahatsızlığı var' dedi.

MHP’LİLER DE KANUNU SAVUNDU

Enginyurt şunları söyledi: “TBMM İçtüzüğü’nün beşinci maddesine göre milletvekillerine verilmiş yönetmelikte haktır. Yani milletvekilleri uzun yıllardır çakar zaten kullanıyorlardı. Dolayısıyla yönetmelik kanun haline getirildi. Kanun haline getirilirken de Türkiye’de 29 üst düzey bürokrata çakar kullanma hakkı verildi. Ama ilginçtir hiçbir bürokrat ‘Niçin çakar kullanıyor’ diye eleştirilmezken, milletvekili eleştiriliyor. Türkiye’de mafya babalarının çakarlı arabası var. Dört koruması var. Bu gündeme gelmiyor, milletvekili gündeme getiriliyor. Milletvekili yapmış olduğu siyasi görev dolayısıyla ister istemez muhalifleri tarafından her zaman saldırıya maruz kalabilir. Millet tarafından değil, siyasi muhalifleri ve muarızları tarafından sözlü saldırıya maruz kalıyoruz. Fiili saldırı oluyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na olmadı mı? Birçok milletvekiline Meclis’te bile saldırılmadı mı?

HERKES KULLANIYOR

Mafya babasının çakarlı arabası olup, dört korumasının olduğu bu ülkede, mafya babası konuşulmuyor da niçin siyasiler konuşuluyor veya bürokrat, ismini vermeyeceğim incitmemek için. 29 tane bürokraside görevli olup da onlara da çakar verilmiş bunlar gündeme gelmiyor da 600 tane milletvekili mi gündeme getiriliyor? Toplumun neyini rahatsız ediyor, kimi rahatsız ediyor? Sadece TBMM İçtüzüğünün tanıdığı hak kanunlaşmıştır. Bunun ötesinde bir şey yok. Kimler kullanmıyor, kulüp başkanları, belediye başkanları, daire müdürleri herkes kullanıyor çakarı.”

ÇELİK ÖNCÜLÜK ETTİ

Dikkat çeken, vekillere ayrıcalık tanıyan kanun tekliflerini veren AKP Antalya Milletvekili Kemal Çelik her ne kadar eleştirilerden uzak dursa da, parti içinde başının çok arayacağı şimdiden kendini gösteriyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.