Güvenlikçilerin yenileme eğitimi kaldırılsın

GÜNDEM 08.01.2020 - 15:25, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Güvenlikçilerin yenileme eğitimi kaldırılsın

Bir özel güvenlik görevlisi göstermelik olarak yapılan yenileme eğitimlerinin kaldırılması için Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvurdu. KDK ise konuyla ilgili bir tavsiye kararı alarak İçişleri Bakanlığı’na gönderdi.

haberimizvar.net-Adı açıklanmayan bir özel güvenlik görevlisi yenileme eğitimlerinin kaldırılması için Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvurdu. Yapılan başvuruda güvenlik görevlilerinin 5 yılda bir aldığı yenileme eğitiminin maddi güçlük getirdiği ve birçok güvenlik görevlisinin iş güvencesini tehlikeye attığını gerekçe gösterildi. KDK’ya başvuru yapan özel güvenlik görevlisi 5 yılda bir yapılan yenileme eğitiminin kaldırılmasını talep etti. HERKESE SERTİFİKA VERİLİYOR Özel güvenlik görevlisi dilekçesinde yapılan eğitimlere katılımın olmadığını ve sadece güvenlik eğitim kurumlarının para kazanmasının amaçlandığı ifade etti. Eğitim sonunda yapılan sınavlara katılma zorunluluğu bulunduğunu ifade eden özel güvenlik görevlisi, yapılan sınavın bir anlam taşımadığı ve katılanların tamamına sertifika verildiğini ifade etti. TEK AMAÇ KAYIT PARASI ALMAK Güvenlik İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Bolat Ankaralı, bu konunun yıllardır kanayan bir yara olduğunu ifade etti. Kendisinin Güvenlik-İş Sendikası genel başkanlığı yaptığı dönemlerde konuyu İçişleri Bakanlığına ve hükümet yetkililerine anlattıklarını ifade eden Ankaralı, bu çabalardan bir sonuç alınamadığını söyledi. Yenileme sınavlarının kaldırılması gerektiğini dile getiren Ankaralı, bu eğitimin zorunlu olmasına rağmen güvenlik görevlilerinin işlerinden izin alıp eğitime katılamadıklarını, sadece kayıt yaptırıp para ödediklerini ifade etti. ‘BOŞ KAĞIT VEREN DE KAZANIYOR’ Yapılan sınavlarda bir başarı kriteri bulunmadığını ifade eden Ankaralı, “Sınava girip boş kağıt veren de, tüm soruları doğru cevaplayan da kazanıyor” dedi. Devletin sınava girenlerden sınav harcı ve sınav sonrası da kimlik harcı adı altında 5 yılda bir para aldığını ifade eden Bolat Ankaralı, konuyla ilgili hiç bir çalışması olmayan güvenlik sendikaların yapamadığını güvenlik görevlilerinin kendilerinin yapmasının hak arama açısından önem taşıdığını ifade etti. Kamu Denetçiliği Kurumu ise konuyla ilgili bir tavsiye kararı alarak İçişleri Bakanlığı’na gönderdi.  
Bir özel güvenlik görevlisi göstermelik olarak yapılan yenileme eğitimlerinin kaldırılması için Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvurdu. KDK ise konuyla ilgili bir tavsiye kararı alarak İçişleri Bakanlığı’na gönderdi.

haberimizvar.net-Adı açıklanmayan bir özel güvenlik görevlisi yenileme eğitimlerinin kaldırılması için Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvurdu. Yapılan başvuruda güvenlik görevlilerinin 5 yılda bir aldığı yenileme eğitiminin maddi güçlük getirdiği ve birçok güvenlik görevlisinin iş güvencesini tehlikeye attığını gerekçe gösterildi. KDK’ya başvuru yapan özel güvenlik görevlisi 5 yılda bir yapılan yenileme eğitiminin kaldırılmasını talep etti.

HERKESE SERTİFİKA VERİLİYOR

Özel güvenlik görevlisi dilekçesinde yapılan eğitimlere katılımın olmadığını ve sadece güvenlik eğitim kurumlarının para kazanmasının amaçlandığı ifade etti. Eğitim sonunda yapılan sınavlara katılma zorunluluğu bulunduğunu ifade eden özel güvenlik görevlisi, yapılan sınavın bir anlam taşımadığı ve katılanların tamamına sertifika verildiğini ifade etti.

TEK AMAÇ KAYIT PARASI ALMAK

Güvenlik İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Bolat Ankaralı, bu konunun yıllardır kanayan bir yara olduğunu ifade etti. Kendisinin Güvenlik-İş Sendikası genel başkanlığı yaptığı dönemlerde konuyu İçişleri Bakanlığına ve hükümet yetkililerine anlattıklarını ifade eden Ankaralı, bu çabalardan bir sonuç alınamadığını söyledi. Yenileme sınavlarının kaldırılması gerektiğini dile getiren Ankaralı, bu eğitimin zorunlu olmasına rağmen güvenlik görevlilerinin işlerinden izin alıp eğitime katılamadıklarını, sadece kayıt yaptırıp para ödediklerini ifade etti.

‘BOŞ KAĞIT VEREN DE KAZANIYOR’

Yapılan sınavlarda bir başarı kriteri bulunmadığını ifade eden Ankaralı, “Sınava girip boş kağıt veren de, tüm soruları doğru cevaplayan da kazanıyor” dedi. Devletin sınava girenlerden sınav harcı ve sınav sonrası da kimlik harcı adı altında 5 yılda bir para aldığını ifade eden Bolat Ankaralı, konuyla ilgili hiç bir çalışması olmayan güvenlik sendikaların yapamadığını güvenlik görevlilerinin kendilerinin yapmasının hak arama açısından önem taşıdığını ifade etti. Kamu Denetçiliği Kurumu ise konuyla ilgili bir tavsiye kararı alarak İçişleri Bakanlığı’na gönderdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Metin
(04.04.2022 13:49 - #72381)
Kesinlikle katılıyorum
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.