Gazeteciler gününde cezaevine girdi

GÜNDEM 10.01.2020 - 13:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Gazeteciler gününde cezaevine girdi

Zonguldak’ta yerel gazeteci Cevdet Akgün, “Bank Asya’nın avukatı sınavsız hâkim oldu” haberi yüzünden, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne saatler kala cezaevine girdi. Akgün, “ Tarih ilkelerinden ödün vermeyenleri bir gün yazacaktır” dedi.

haberimizvar.net-Zonguldak’ın yerel gazetesi “Halkın Sesi”nin eski yazı işleri müdürü Cevdet Akgün, kesinleşen 5 aylık hapis cezası nedeniyle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne saatler kala Beycuma Cezaevi’ne teslim oldu. Akgün, “Bank Asya’nın avukatı sınavsız hâkim oldu” haberi yüzünden 5 ay hapis cezası almıştı. ‘DİK DURMANIN GURURUNU YAŞIYORUM’ Cumhuriyet gazetesine konuşan Akgün, ilkeli gazeteci olmanın bedelini ödediğini belirterek “Onurlu ve dik durmanın gururunu yaşıyorum. Bugün benim mesleğim yani gazetecilik bir sınavdan geçiyor. İlkelerinden ödün vermeyenleri elbette tarih bir gün yazacaktır. Bu zor günler de gelip geçecek. Meslek ilkelerini namusu bilenleri selamlıyorum. Kimse kendisini 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü var diye kandırmasın. Egemenlerin olduğu günün gazetecilikle hiçbir alakası yoktur. Elbette bir gün adalet herkese lazım olacak. Ben onların da haklarını savunacağım. Beni kimse geri adım attıramaz. Tek üzüntüm oğlum Bilal’in 11. yaş gününü birlikte kutlayamamak” dedi.  
Zonguldak’ta yerel gazeteci Cevdet Akgün, “Bank Asya’nın avukatı sınavsız hâkim oldu” haberi yüzünden, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne saatler kala cezaevine girdi. Akgün, “ Tarih ilkelerinden ödün vermeyenleri bir gün yazacaktır” dedi.

haberimizvar.net-Zonguldak’ın yerel gazetesi “Halkın Sesi”nin eski yazı işleri müdürü Cevdet Akgün, kesinleşen 5 aylık hapis cezası nedeniyle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne saatler kala Beycuma Cezaevi’ne teslim oldu. Akgün, “Bank Asya’nın avukatı sınavsız hâkim oldu” haberi yüzünden 5 ay hapis cezası almıştı.

‘DİK DURMANIN GURURUNU YAŞIYORUM’

Cumhuriyet gazetesine konuşan Akgün, ilkeli gazeteci olmanın bedelini ödediğini belirterek “Onurlu ve dik durmanın gururunu yaşıyorum. Bugün benim mesleğim yani gazetecilik bir sınavdan geçiyor. İlkelerinden ödün vermeyenleri elbette tarih bir gün yazacaktır. Bu zor günler de gelip geçecek. Meslek ilkelerini namusu bilenleri selamlıyorum. Kimse kendisini 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü var diye kandırmasın. Egemenlerin olduğu günün gazetecilikle hiçbir alakası yoktur. Elbette bir gün adalet herkese lazım olacak. Ben onların da haklarını savunacağım. Beni kimse geri adım attıramaz. Tek üzüntüm oğlum Bilal’in 11. yaş gününü birlikte kutlayamamak” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.