İngilizlerin yükselen trendi: Antalya

TURİZM 12.11.2019 - 17:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İngilizlerin yükselen trendi: Antalya

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Londra’da düzenlenen WTM Fuarı sonrası pazara ilişkin bir rapor hazırladı. Raporda, Antalya geçtiğimiz yıla göre yüzde 75 oranında artış gösteren Türkiye destinasyonu oldu

haberimizvar.net AKTOB tarafından hazırlanan raporda, Birleşik Krallık’ta yılda 71.7 milyon yut dışı seyahat gerçekleştiği belirtildi. Bu seyahatlerden 47 milyonunun tatil amaçlı olduğu kaydedilen raporda, Türkiye’ye gelen İngiliz turistin yüzde 46’sının Muğla’ya, yüzde 23’ünün İstanbul’a ve yüzde 22’sinin Antalya’ya geldiği ifade edildi. Türkiye’de daha az harcıyorlar İngiliz turistin seyahat başına ortalama harcamasının 622 pound olduğu kaydedilen AKTOB raporunda, bu turistlerin Türkiye’deki kişi başı harcamasının ise 580 pound olduğuna dikkat çekildi. Raporda ayrıca, ‘’2019 yılında, Antalya’da yükselen İngiliz ziyaretçi ve talep kayması nedeniyle tur operatörleri ve uçak şirketleri önemli ölçüde kapasite artışına gitti. Antalya geçtiğimiz yıla göre yüzde 75 oranında artış gösteren Türkiye destinasyonu oldu’’ ifadelerine yer verildi. İngiltere pazarında neler yapılmalı? Raporda Birleşik Krallık pazarı ile ilgili yapılması gereken çalışmalarsa şu şekilde sıralandı: *Birleşik Krallık’ın seyahat hacmi düşünüldüğünde yan pazar olarak değil ana pazar olarak değerlendirilmeli. *Golf ve Futbol turizminin geliştirilmesi yönünde destekler artırılmalı. *Özellikle Antalya Bölgesi’ne direkt tarifeli seferler konulmalı. *Turizmi destekleyen yan ürünlerin geliştirilmesi yönünde teşvikler olmalı. *Doğa sporları ve doğa turizmine destekler artırılmalı. Bu alanlarda yapılacak projelere teşvikler verilmeli. *Aile konseptine yönelik tanıtımlar arttırılmalı’’ ERKAN YAĞCI: İNGİLTERE’DEKİ BÜYÜME DEVAM EDECEK Fuar kapsamında çalışmalarda bulunan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı fuar sonrası yaptığı değerlendirmede; şunları söyledi: ”WTM Londra Uluslararası Turizm Fuarı, sezona yönelik ilk verilerin alınmaya başladığı, geniş iş hacmi barındıran bir fuar. Özellikle bu yıl fuarda, dünyanın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook iflası ile değişen dengelerin gözlemlenmesi ve sürecin takip edilmesi yönünden büyük önem taşıyordu. Sayın Bakanımız ve bakanlığımız yetkilileri ile süreci daha hızlı ve sağlıklı yönetmek amacı ile İngiliz yetkililer, tur operatörleri ve uçak şirketleri ile görüşmelerimiz oldu. Thomas Cook’un yarattığı boşluk diğer tur operatörleri ve uçak şirketlerinin revize ettikleri kapasite artışları ve uçak planlamaları ile dolacağı yönünde verileri aldık. Birleşik Krallık’ı ana pazarlarımızdan birisi yapacak güçlü tanıtım atağı, algı yönetimini ve bu yönde oluşturulacak stratejiyi destekleyici çalışmalar içinde olacağız. Birleşik Krallık'ın pazar payı, kaynak pazar kapasitesi ile kıyaslandığında, Türk turizmi yeterli payı alamıyor. Son yıllarda, Türkiye ve Antalya'yı daha fazla keşfetmeye başlayan İngiliz misafirlerimiz katlamalı şekilde artış trendine girdi. Yükselen taleple birlikte tur operatörleri kapasite artışına gittiler. Bu oran bu sezon da, önümüzdeki sezonlarda da çok daha büyüyecek.‘’
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Londra’da düzenlenen WTM Fuarı sonrası pazara ilişkin bir rapor hazırladı. Raporda, Antalya geçtiğimiz yıla göre yüzde 75 oranında artış gösteren Türkiye destinasyonu oldu

haberimizvar.net AKTOB tarafından hazırlanan raporda, Birleşik Krallık’ta yılda 71.7 milyon yut dışı seyahat gerçekleştiği belirtildi. Bu seyahatlerden 47 milyonunun tatil amaçlı olduğu kaydedilen raporda, Türkiye’ye gelen İngiliz turistin yüzde 46’sının Muğla’ya, yüzde 23’ünün İstanbul’a ve yüzde 22’sinin Antalya’ya geldiği ifade edildi.

Türkiye’de daha az harcıyorlar

İngiliz turistin seyahat başına ortalama harcamasının 622 pound olduğu kaydedilen AKTOB raporunda, bu turistlerin Türkiye’deki kişi başı harcamasının ise 580 pound olduğuna dikkat çekildi. Raporda ayrıca, ‘’2019 yılında, Antalya’da yükselen İngiliz ziyaretçi ve talep kayması nedeniyle tur operatörleri ve uçak şirketleri önemli ölçüde kapasite artışına gitti. Antalya geçtiğimiz yıla göre yüzde 75 oranında artış gösteren Türkiye destinasyonu oldu’’ ifadelerine yer verildi.

İngiltere pazarında neler yapılmalı?

Raporda Birleşik Krallık pazarı ile ilgili yapılması gereken çalışmalarsa şu şekilde sıralandı:

*Birleşik Krallık’ın seyahat hacmi düşünüldüğünde yan pazar olarak değil ana pazar olarak değerlendirilmeli.

*Golf ve Futbol turizminin geliştirilmesi yönünde destekler artırılmalı.

*Özellikle Antalya Bölgesi’ne direkt tarifeli seferler konulmalı.

*Turizmi destekleyen yan ürünlerin geliştirilmesi yönünde teşvikler olmalı.

*Doğa sporları ve doğa turizmine destekler artırılmalı. Bu alanlarda yapılacak projelere teşvikler verilmeli.

*Aile konseptine yönelik tanıtımlar arttırılmalı’’

ERKAN YAĞCI: İNGİLTERE’DEKİ BÜYÜME DEVAM EDECEK

Fuar kapsamında çalışmalarda bulunan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı fuar sonrası yaptığı değerlendirmede; şunları söyledi:

”WTM Londra Uluslararası Turizm Fuarı, sezona yönelik ilk verilerin alınmaya başladığı, geniş iş hacmi barındıran bir fuar. Özellikle bu yıl fuarda, dünyanın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook iflası ile değişen dengelerin gözlemlenmesi ve sürecin takip edilmesi yönünden büyük önem taşıyordu.

Sayın Bakanımız ve bakanlığımız yetkilileri ile süreci daha hızlı ve sağlıklı yönetmek amacı ile İngiliz yetkililer, tur operatörleri ve uçak şirketleri ile görüşmelerimiz oldu. Thomas Cook’un yarattığı boşluk diğer tur operatörleri ve uçak şirketlerinin revize ettikleri kapasite artışları ve uçak planlamaları ile dolacağı yönünde verileri aldık.

Birleşik Krallık’ı ana pazarlarımızdan birisi yapacak güçlü tanıtım atağı, algı yönetimini ve bu yönde oluşturulacak stratejiyi destekleyici çalışmalar içinde olacağız. Birleşik Krallık'ın pazar payı, kaynak pazar kapasitesi ile kıyaslandığında, Türk turizmi yeterli payı alamıyor. Son yıllarda, Türkiye ve Antalya'yı daha fazla keşfetmeye başlayan İngiliz misafirlerimiz katlamalı şekilde artış trendine girdi. Yükselen taleple birlikte tur operatörleri kapasite artışına gittiler. Bu oran bu sezon da, önümüzdeki sezonlarda da çok daha büyüyecek.‘’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.