‘İşçi ve Oğlu’ perişan durumda

GÜNDEM 21.11.2019 - 14:39, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘İşçi ve Oğlu’ perişan durumda

Selahattin Tonguç döneminde dikilen ve 12 Eylül darbesiyle depoya kaldırılan Antalya’nın simgelerinden ‘İşçi ve Oğlu’ heykeli perişan durumda. Bekir Kumbul döneminde şimdiki yerine konulan heykelin mermerleri döküldü, plaketi kayboldu, heykel de zarar gördü

haberimizvar.net CHP’li eski Antalya Belediye Başkanı Selahattin Tonguç döneminde heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan ‘İşçi ve Oğlu’ heykeli perişan durumda. 1976 yılındaki Altın Portakal etkinlikleri kapsamında Antalya’ya davet edilen sanatçılardan biri olan Mehmet Aksoy’un halkla birlikte yaptığı heykel 12 Eylül darbesinden sonra bir depoya kaldırılmış, CHP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul döneminde de Karaalioğlu Parkı’nda şu an bulunduğu yere yerleştirilmişti.   KADERİNE TERK EDİLEN HEYKEL Antalya’nın simgelerinden olan heykelin perişan halini paylaşan CHP eski Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, “Heykel AKP döneminde bakımsız kaldı, kaidesindeki mermerler döküldü, üzerindeki heykeli tanıtan plaket kayboldu. Heykel de bu hale geldi. Antalya’da halkın uğraşı ile Büyükşehir Belediyesi’nde CHP yönetimi başladı. Muhittin Böcek göreve başladı. Bu heykeli bu halde görünce çok üzüldüm. Bu heykel bizim için önemli bir sembol olduğundan 4 ay önce bu fotoğrafı paylaşıp belediyemizi göreve çağırdım. Dün yeniden parka gittim, ‘İşçi ve Oğlu’ heykeli yine perişan haldeydi... Bu duyarsızlık karşısında artık diyecek söz bulamıyorum. Heykeli yenilemek, kaidesinin bakımını yapmak, heykeli anlatan bir plaketi asmak, çevresini düzenlemek çok mu zor? Emeğe saygı bu mudur?” diye sordu.      
Selahattin Tonguç döneminde dikilen ve 12 Eylül darbesiyle depoya kaldırılan Antalya’nın simgelerinden ‘İşçi ve Oğlu’ heykeli perişan durumda. Bekir Kumbul döneminde şimdiki yerine konulan heykelin mermerleri döküldü, plaketi kayboldu, heykel de zarar gördü

haberimizvar.net CHP’li eski Antalya Belediye Başkanı Selahattin Tonguç döneminde heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan ‘İşçi ve Oğlu’ heykeli perişan durumda. 1976 yılındaki Altın Portakal etkinlikleri kapsamında Antalya’ya davet edilen sanatçılardan biri olan Mehmet Aksoy’un halkla birlikte yaptığı heykel 12 Eylül darbesinden sonra bir depoya kaldırılmış, CHP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul döneminde de Karaalioğlu Parkı’nda şu an bulunduğu yere yerleştirilmişti.

 

KADERİNE TERK EDİLEN HEYKEL

Antalya’nın simgelerinden olan heykelin perişan halini paylaşan CHP eski Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, “Heykel AKP döneminde bakımsız kaldı, kaidesindeki mermerler döküldü, üzerindeki heykeli tanıtan plaket kayboldu. Heykel de bu hale geldi. Antalya’da halkın uğraşı ile Büyükşehir Belediyesi’nde CHP yönetimi başladı. Muhittin Böcek göreve başladı. Bu heykeli bu halde görünce çok üzüldüm. Bu heykel bizim için önemli bir sembol olduğundan 4 ay önce bu fotoğrafı paylaşıp belediyemizi göreve çağırdım. Dün yeniden parka gittim, ‘İşçi ve Oğlu’ heykeli yine perişan haldeydi... Bu duyarsızlık karşısında artık diyecek söz bulamıyorum. Heykeli yenilemek, kaidesinin bakımını yapmak, heykeli anlatan bir plaketi asmak, çevresini düzenlemek çok mu zor? Emeğe saygı bu mudur?” diye sordu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.